Allplan – építőmérnököknek

Mérnöki munka – szerkezeti tervezés

Az Allplan építőmérnököknek összeállított programrendszere modulárisan illeszkedik a Te igényeidhez. A magas- és mélyépítési statikai kiviteli tervek minden eddiginél gyorsabban, pontosabban, hatékonyabban készülhetnek el. Statikus magántervezők és nagyobb irodában dolgozó szerkezettervezők egyaránt megtalálhatják a feladataiknak legmegfelelőbb megoldást.

Okos automatizmusok, hatékony munkamódszer

Gyors és automatizált szerkesztési lehetőségekkel időt takarít meg. Több időd marad a lényegi tervezési problémák megoldására.

Ha a szálkeresztet a képernyőn a zsalupoligon közelébe visszük, beállítjuk a betontakarást, az alakfelismerő automatizmus az összes szükséges betonacélt a megfelelő hajlítási alakkal elkészíti. Soha ilyen egyszerű és gyors nem volt még a vasalási terv elkészítése.

 • Egyszerre minden metszetben és nézetben megjelenik a beszerkesztett vasbetét, ezzel a tévedés lehetőség ki van zárva.
 • A feliratozás, konszignálás, vaslisták összeállítása mindig követi az esetleges változtatásokat.
 • Az integrált végeselem számítás lemez- és tárcsafeladatokat old meg. Nem csupán az igénybevételek számítását kapjuk végeredményül, hanem a vasalási méretezés is azonnal megtörténik.
 • A vasalási armatúrák ábrázolásánál választhatjuk, hogy a program a különböző vasátmérőket különböző színekkel jelölje 3D-ben.

A szerkesztés gyorsasága, a programmal elért időmegtakarítás a legfontosabb kérdések, ha vasbeton szerkesztő program használata mellett döntünk. Az Allplan logikusan kísér végig a tervezési lépéseken, gyorsítja a munkát. Három egyszerű lépés, és készen is van a bevasalt szerkezet:

 • Első lépés: Egyedi-, vagy hegesztett hálós vasalás kiválasztása. Logikusan felépített párbeszédpanelen állíthatók be az igényelt tulajdonságok: vasátmérő, hálótípus, hajlítási alaktípus, betontakarás. A konszignációs felirat stílusa is megválasztható.
 • Második lépés: A hajlítási alaknak megfelelő vasak elhelyezése a zsalugeometria közvetlen felhasználásával. Támaszvasalás, mezővasalás vagy felületi vasalás választható.
 • Harmadik lépés: A vaskivonat és méretezett hajlítási alak automatikusan rendelkezésre áll, csak a helyét kell a rajzon megmutatni. A vaslista átmérő és acélminőség szerint rendezi a vasakat, megadva természetesen a tömegét is.

Allplan – teljes körű BIM megoldás

Szeretnéd kockázatmentesen kipróbálni az Allplan építő- és építészmérnöki BIM programot? Igényeld irodánktól most!

Hogyan igényelhető az Allplan próbaverzió?

 • Töltsd ki a következő adatlapot, majd küldd el! Visszaigazoló e-mailt a megadott e-mail címedre küldünk.
 • A letöltési link, illetve a szükséges termékkulcs (Product Key: 26 karakteres kód) pdf formátumban szintén a mail címedre fog érkezni. (Esetlegesen ez hosszabb időt is igénybe vehet)
 • Figyelem: az Allplan csak 64 bites operációs rendszerre telepíthető!
 • Töltsd le a .zip állományba tömörített programot, mely kb. 3-4 GB fájlméretű. Kitömörítés után kezdődhet a telepítés.
 • Kövesd a telepítő utasításait, ha nem egyértelmű, használd a Súgót, vagy hívd irodánkat!
 • Telepítés után 30 napig korlátozás nélkül használható az Allplan programod!
Teljes név*
Email*
Cégnév*
Irányítószám*
Helység*
Cím*
Telefonszám (+36...)*
Felhasználási szakterület*
Ha valamit szeretnél üzenni
Elfogadod adatvédelmi nyilatkozatunkat?*