Altglienicker híd: BIM önkéntes alapon

2022. 01. 26.

A berlini Altglienicker-híd 30 évvel a forgalomból kivonása után végre új kiegészítő szerkezetet kap. A tervezésért felelős AFRY mérnökei önkéntes alapon BIM segítségével tervezték meg a projektet.

Az 1906-ban épült, majd 1950-ben átépített Altglienicker-híd, amely Adlershof és Altglienicke között, a berlini Teltow-csatornán átívelve vezet, 1995 óta zárva van. Azóta a szerkezet csupán a két part között létesített vezetékek alátámasztására szolgál, míg helyette egy ideiglenes híd bonyolítja a forgalmat. Mivel azonban ez utóbbi 2025-ben eléri tervezett 30 éves élettartamát, itt az ideje az Altglienicker-híd valódi cseréjének. A hidat és az útépítést a német AFRY tervezi. A különös az, hogy a tervezés BIM-módszerrel történik, anélkül, hogy a megrendelő – a Wasserstraßen-Neubauamt Berlin – ezt kérte volna.

Kettős görbületű acél kompozit rács

A kiválasztott hídterv egy 36 méteres fesztávolságú, acélból készült kompozit tartószerkezet, és egy kéttámaszú, körülbelül 41 méteres fesztávolságú gerenda. A torziós feszültséget a lejtés és a helyzet szerinti kettős görbület okozza. A járda és az úttest közötti speciális íves forma a lehető legkisebb méretek mellett optimális teherátadást eredményez. A kis keresztgerenda fesztávolság viszont alacsony szerkezeti magasságot tesz lehetővé, ami megfelel a víziút űrszelvényének, és anyagot takarít meg. A stabilitást egy oldalsó átmenetes ív biztosítja, amely felveszi a keresztirányú igénybevételt, és ezen felül világító sávként is szolgál. A mélyalapozás megtakarítja egy vízzáró munkagödör kialakítását a hídfőknél. Magát a hidat úgy szerelik össze, hogy daruval úsztatják a helyére.

Fokozott hatékonyság és minőség a BIM révén

Az AFRY tudatosan döntött a BIM-alapú tervezés mellett, szerződéses kötelezettség nélkül – jó okkal. „A mindennapi munkánk során a hatékonyság és a minőség jelentős növekedését tapasztaljuk a BIM különböző részterületeken történő alkalmazásával” – magyarázza Paul-Christian Max, az AFRY Deutschland GmbH BIM implementációs menedzsere, projektvezetője és BIM-koordinátora. „Emellett a modellalapú munka az adott helyzet jobb megértéséhez vezet – mind számunkra, mind a projektpartnereink számára.”

Az Altglienicker-híd projektnél a mérnökök az Allplan Bridge, Allplan és Allplan Bimplus szoftvercsomagot használták. Először a tervezett útvonal tengelyadatait XML formátumban feltöltötték a Bimplus BIM platformra, ahonnan aztán importálták az Allplan Bridge-be. Az útvonal alapján a csapat a hídépítő szoftverben a tengely- és keresztmetszet-definíciók segítségével modellezni tudta a korábban kidolgozott hídváltozatot. A továbbiakban a részlettervezést, a tervlapok összeállítását ezután az Allplan Engineeringben végezték el. Ezen túlmenően a mérnökök a különböző építőelemeket olyan attribútumokkal látták el, mint az átépítés kategóriája és a szakág hozzárendelése, valamint a mennyiségi kimutatásokhoz szükséges releváns adatok. A nyílt BIM filozófiának köszönhetően az adatok cseréje és koordinálása belsőleg és külsőleg IFC formátumban történt.

A BIM-mel való munka kifizetődő volt

A BIM-mel való munka kifizetődő volt. Az attribútumokkal felruházott IFC adatszolgáltatás lehetővé tette az építési sorrend (4D) és az építési költségek (5D) automatizált – és így rendkívül időtakarékos – számítását. Az olyan attribútumoknak köszönhetően, mint a szakmák hozzárendelése, a szakmák optimális koordinálása is lehetséges volt. Emellett a szabályalapú és vizuális ütközésellenőrzés is jelentősen hozzájárult a nagyon magas tervezési minőség eléréséhez. A modellalapú hibakövetés javította a projekt résztvevői közötti kommunikációt. A modell további hozzáadott értéket jelentett a tervlapok közvetlenül a modellből történő származtatása, és nem utolsósorban a híd jobb vizualizációja révén. Ez lehetővé tette a kétszer görbült konstrukció jobb megértését, és így jelentősen hozzájárult a részletek precíz kidolgozásához.

Hídtervezőszoftver: Alplan Bridge

Ismerd meg jobban a világ egyik legjobb hídtervező szoftverét az Allplan Bridge-t. Kattints ide és töltsd le a borssurát!

Még több hasznos szakmai cikk

Beszámoló egy Allplan kihívásról, avagy mi a hézag?

Az Allplan kiválasztotta a kreatív réspályázatának nyerteseit - és annyira különbözőek, amennyire...

Hatékony betonacél-részlettervezés? Hogyan lehetséges?

Olyan világot élünk, ahol az általános elvárás, hogy a lehető legkisebb költségkerettel, a lehető...

Hatékony hídtervezés Törökországban

Ők már tudják milyen a hatékony hídtervezés! 2017-ben a Yüksel Proje - Törökország egyik...

Útmutató a sikeres előregyártáshoz

Az előregyártást és a moduláris építkezést évek óta a szakmunkáshiányra és az egyre növekvő...

5 AEC iparági trend, amelyre 2021-ben figyelni kell

Az elmúlt év jelentősen felforgatta többek között az építészeti, mérnöki és építőipari (AEC)...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Országjárásra indulunk

Különleges roadshow veszi kezdetét jövő héten, hiszen az Allpan, az Archicad, a FEM-Design és a...