Hídtervezés – Cseh vasúti felüljáró

2021. 10. 28.

A csehországi Kynšperk nad Ohříban hamarosan új híd váltja fel a meglévő vasúti átjárót. Ez nemcsak a közúti és a vasúti forgalom szétválasztását teszi majd lehetővé, hanem egyúttal a meglévő út vonalvezetését is javíthatják, hogy biztonságosabb és kényelmesebb legyen az utazás. Az új, hétnyílású híd teljes hossza közel 145 méter lesz, a vasút felett 27,5 méteres fesztávolsággal. A híd, amelyet a Sagasta s.r.o. mérnöki tanácsadó cég tervezett, az egyik első olyan projektjük, amelyet teljes egészében 3D-ben terveztek az Allplan Bridge segítségével, és amely kihasználja a parametrikus hídtervezés előnyeit.

A hídtervezés háttere

Az új híd tervezésénél a nyílásoknál, amelyek hossza 15 m és 27,5 m között változik, feszített betonlemezeket alkalmaztak. A fő nyílást pillérek támasztják alá, míg a többi hídszakaszt egyenként két támasz gyámolítja. A vasút felett átívelő középső fesztáv szerkezete egy acélgerendákkal alátámasztott előregyártott vasbeton lemez, amely a rajta lévő monolit vasbeton födém zsaluzataként szolgál. Ez a szokatlan építési módszer és az összetett kialakítás biztosította, hogy az építkezés során nem volt szükség zsaluzásra a vasút felett, ami csökkentette a vasút működésének zavarását.

hídtervezés

3D-s hídmodellezés parametrikus eljárással

Az új felüljáró legjobb geometriai helyzetének meghatározásához több különböző útvonalvezetést terveztek meg. A híd vízszintes és függőleges vonalvezetését ezután .xml formátumban importálták az Allplan Bridge programba, így a hídmérnökök megkapták a tervezéshez szükséges adatokat. Ezen tengelyvona mentén a híd többi részét – beleértve a hídszerkezetet, az utat, a járdákat, a biztonsági korlátot, a pilléreket és a támfalakat – parametrikusan, 3D-ben tervezték meg az Allplan Bridge segítségével.

A parametrikus tervezést az érintett szerkezeti elemek nagy száma miatt alkalmazták. Ez nagyban megkönnyítette a keresztmetszetek tervezését, mivel minden egyes parametrikus keresztmetszethez olyan változókat rendeltek hozzá, mint például a szélesség vagy a hajlásszög. Minden egyes változóhoz keresztszelvény pontokat rendeltek hozzá, amelyek a híd függőleges vonalvezetéséhez kapcsolódtak. Így a keresztmetszetek könnyen megtervezhetők és beállíthatók voltak, majd a keresztmetszetnek a vonalvezetés mentén történő extrudálásával gyorsan megtervezhető volt az út- és hídszerkezet.

A parametrikus hídtervezés előnyei

A főtartónál hat acélgerendát alkalmaztak az alsó betonlap alátámasztására. Ennek a keresztmetszetnek a létrehozása igen egyszerű volt, egy acélgerendát kellett paraméteresen modellezni, majd ebből öt másolatot készíteni. A parametrikus tervezés lehetővé tette olyan változók figyelembevételét, mint a gerenda távolsága az út tengelyétől, a gerenda magassága és szélessége, az előregyártott födém magassága, valamint az útpálya magassága és szöge. Így a keresztmetszet szükség szerint módosítható volt, és a kapcsolódó változók is frissültek, értékes tervezési időt takarítva meg és csökkentve a hibakockázatot.

A parametrikus hídtervezés előnyei nem csak a keresztmetszet frissítésében rejlenek. Az út vonalvezetését többször módosították, akárcsak a kezdeti négy különböző változat tervezését. Minden egyes alkalommal, amikor az út vonalvezetését frissítették, a hidat a megfelelő pozícióba kellett áthelyezni. Ezt a szoftver automatikusan elvégezte, de ezután a helymeghatározást is frissíteni kellett. A tervezők egy szöveges fájlt használtak a helyes keresztszelvény értékekkel, amelyet eredetileg Microsoft Excelben hoztak létre, majd átmásoltak az Allplan Bridge programba. A fesztávolság vagy más változók módosítását gyorsan és egyszerűen el lehetett végezni az Excelben, majd frissíteni az Allplan Bridge-ben, a kapcsolódó változók automatikus frissítésével.

Miután a hídtervezés elkészült, a hídmodell az Allplan Engineeringbe lett exportálva befejezés céljából. Itt könnyen modellezhetővé vált a betonvasalás, elkészülhetett a dokumentáció, például az általános elrendezési rajzok, és vizualizációkat lehetett készíteni az elkészült hídról.

hídtervezés - Allplan Bridge

Összegezve

A Sagasta tervezői számára a 3D-s hídtervezés az Allplan Bridge segítségével számos meggyőző előnyt kínál. „Míg a 2D-s rajzok egyszerű szerkezetek esetén megfelelőek, a 3D-s modellel sokkal pontosabb a tervezés – nincsenek ütközések a szerkezeti elemek vagy a megerősítések között, és sokkal könnyebb vizualizálni a bonyolult részleteket. Az esetleges szerkesztések is sokkal egyszerűbbek, mivel a modellben bekövetkező változások automatikusan frissülnek a rajzokban – és a hídtervezésnél ez a két előny a legfontosabbak közé tartozik” – lelkesedik Ladislav Lidmila, a Sagasta s.r.o. hídász mérnöke.

Próbáld ki az Allplan Bridge – az ALLPLAN úttörő hídtervezési szoftverének – ingyenes, 30 napos próbaverzióját, hogy megtudd, mennyivel hatékonyabb lehet a hídtervezés. További részletes információt az Allplan Bridge-ről cégünk új, hídtervezéssel kapcsolatos oldalán a https://hidtervezoszoftver.hu-n találsz.

Ezeket a cikkeket olvastad már?

Még több hasznos szakmai cikk

A BIM-mel többet adunk, kevesebbért

Amikor a "Donna Lelia Caetani" állami általános iskola, amely az olaszországi Norma településen, a...

Az építészeti tervezés fázisai

Az építészeti tervezés is jól tervezhető, ütemezhető lépésekből áll, bár egy építész napi munkája...

Allplan Bridge: BIM kísérleti projekt Alsó-Szászországban

Hogyan készült el egy BIM technológiával összeállított híd az Allplan Bridge segítségével? Mai...

Építészmérnökök mentik meg a világot?

Mostani érdekesség cikkünkben egy különleges építészeti megoldást szeretnénk bemutatni. Ebben a...

Gyorsított hídtervezés: A Rize-Artvin repülőtér hídja

Törökország északkeleti partjainál, rekultivált földterületen található az új Rize-Artvin...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Országjárásra indulunk

Különleges roadshow veszi kezdetét jövő héten, hiszen az Allpan, az Archicad, a FEM-Design és a...