2021. október 20-21.

Az eseményig hátralévő idő

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

2021. október 20-21.

14:00-18:00 (magyar idő szerint)

Tervezéstől az építésig

Az ALLPLAN felkészít az AEC*-ipar jövőjére

*AEC = Architecture, Engineering Construction, azaz Építészet, Mérnöki tervezés és Kivitelezés

Az ALLPLAN támogatja az építészeket, mérnököket, előregyártott tervezőket és kivitelezőket abban, hogy a jövőre nézve biztosítsák pozíciójukat az AEC-ipar digitális átalakulásával kapcsolatban. Az ALLPLAN a teljes folyamattal foglalkozik, a „tervezéstől az építésig„, azaz az első koncepciótól a végső részletes tervezésig az építkezés és az előregyártás számára.

Ezen az ingyenes, virtuális „BUILD THE FUTURE – ALLPLAN Global Summit” című rendezvényen tapasztalt iparági szakértőktől megtudhatod, merre tart az AEC útja, milyen az ALLPLAN egységes platform stratégiája, és hogyan támogat mindennapi munkádban az Allplan 2022 közelgő verziója.

Erre számíthatsz:

Ismerd meg a jövő trendjeit az iparág vezető AEC szakértőitől

A legfrissebb Allplan-kiadással kapcsolatos ismeretek, avagy mit tud az ALLPLAN 2022?

A legjobb gyakorlati példák megtekintése valós ügyfélprojektekből

Újabb és újabb szakmai partnerségek, avagy kapcsolatépítés az AEC iparág résztvevőivel

MEGÉpíthetőség a javából

A megépíthetőség az építési kivitelezésben egyre inkább központi szerepet játszik. Ez a gyakorlatias megközelítés azt jelenti, hogy egy szerkezet nemcsak a 3D modellben néz ki jól, hanem hatékonyan meg is építhető. Vagyis anyag-, idő- és pénzpazarlás nélkül. Ehhez többek között nyílt, együttműködésen alapuló munkafolyamatokra van szükség a projekt során a tervezéstől az építésig. Az Allplan 2022 hamarosan megjelenő verziója támogatja ezt a folyamatot azáltal, hogy a tervezésben érdekelt felek munkafolyamatait egyetlen platformon zökkenőmentesen összekapcsolja.

2021. október 20. – 14:00-18:00*

*magyar idő szerint

6 előadás és online kapcsolatépítés

Ismerd meg az iparági trendeket, az ALLPLAN jövőképét, stratégiáját és pozícionálását. Tudd meg, hogyan lehet megoldani az AEC kihívásait ma és a jövőben.

2021. október 21. – 14:00-18:00*

*magyar idő szerint

35 ülés, 4 párhuzamos folyamban

Alaposan megismered, hogy az ALLPLAN újításai, hogyan oldják meg napjaink legnagyobb problémáit a tervezésben. Ezek között ott lesznek a Te kihívásaid is. Az előadások emellett felkészítenek a jövő építésének követelményeire.

Építsük a jövőt együtt

Ismerd meg a teljes programot!

Ismerd meg az iparági trendeket, az ALLPLAN jövőképét, stratégiáját és pozícionálását. Tudd meg, hogyan lehet megoldani az AEC kihívásait ma és a jövőben.

Használd ki az ALLPLAN szakértői paneljét, hogy kérdéseidre élőben kapj választ – illetve tanulj mások kérdéseiből. Csatlakozz az online kapcsolatépítő üléshez az iparági szakértőkkel, és vitasd meg velük, illetve a többi jelenlévő építész-, mérnök-, előregyártott tervező- és kivitelező kollégával az AEC-ipar egészét érintő témákat.

14:00-14:10

Megnyitó

14:10-14:40

Tervezéstől építésig – az ALLPLAN jövőképe

Előadó:
Detlef Schneider, vezérigazgató, ALLPLAN

Az előadás részletei

Megismered az ALLPLAN vállalati stratégiáját, megtudhatod, hogyan válaszol a cég az AEC-ipar legújabb fejleményeire, és miért van szüksége az Allplanra, hogy ma és a jövőben sikeresebb projekteket valósíthassunk meg. A legújabb Allplan fejlesztésekkel  a teljes „tervezéstől az építésig” tartó folyamatot kezelheted.

14:40-15:10

A Nemetschek Group tervezési stratégiája

Előadó:
Várkonyi Viktor, tervezési divízió vezetője, Nemetschek Group

15:20-16:00

Megépíthetőség a javából – ALLPLAN 2022

Előadó:
Kevin Lea, alelnök, termékmenedzsment, ALLPLAN

Az előadás részletei

Ismerd meg az Allplan termékstratégiáját, nyerj betekintést az új Allplan verzióba, és mindenkinél előbb tudhatod meg, hogyan nyújt egyedülálló előnyöket számodra. Az ALLPLAN új termékei támogatják az adatvezérelt döntéshozatalt. Az ALLPLAN célja, hogy a megépíthetőség teljes folyamatát támogassa – a már ismert BIM-en és az optimális munkafolyamatokon keresztül.

Nézd meg, hogyan valósul meg az  optimalizált építés a zökkenőmentesen integrált folyamatok révén, a helyszíni tereptervezéstől a precíz részlettervezésen keresztül, az előregyártott elemeken át az építkezésig. Ismerd meg az ALLPLAN új generációját a 2022-es verziót!

17:00-18:00

Online kérdezz-felelek / szakértői panel

Előadók: Detlef Schneider, Várkonyi Viktor, Kevin Lea

A beszélgetés fő témái

ALLPLAN szakértői megvitatják a releváns témákat és válaszolnak a kérdésekre – élőben. Tudj meg többet arról, hogyan készülhetsz fel a jövőbeli iparági trendekre, és hogyan támogat Téged az ALLPLAN.

18:00-21:00

Online kapcsolatépítés (networking)

36 szekció – 4 párhuzamos, online szobában

Szakmázzunk a javából

Szerezz beható ismereteket a termékekről és az ALLPLAN megoldásairól. Ismerd meg kollégák tapasztalatait. A mai kihívásaidra fogsz itt válaszokat kapni és felkészítést a jövő építkezésének követelményeire.

Úgy érzed, hogy túl sok szekció közül  lehet választani? Ne aggódj! A szervezők Hashtegekkel segítik az eligazodást, így azonnal látható, mely témakörben mutathat számodra újat az adott előadás. A párhuzamos közvetítések között szabadon válthatsz majd, akár az előadások közepén is.

 

1. szoba:

Tervektől az építésig a jövőben

Maradj naprakész! Az Allplan 2022 legújabb innovációinak megismerése mellett, bővítheted készségeidet új, időtakarékos tervezési technikákkal. Ez a közvetítés az építészet témájában ad új információkat.

2. szoba:

Mérnökök a jövő építéséről

Növelheted versenyképességed az új mérnöki technológiák révén. Ebben a folyamban megismered a legújabb közúti és hídépítési megoldásokat. Kifejezetten mérnöki megközelítés várható.

3. szoba:

Gyártás és építés a jövőben

Képet kapsz arról, hogyan használhatod ki az építőiparban egyre növekvő előregyártás előnyeit. A BIM-technológia gyakorlati alkalmazásáról konkrét megvalósítási ötleteket, információkat fogsz szerezni.

4. szoba

A cél: a jövőben ilyen lesz az acél!

Nézd meg, hogy az SDS2 megoldások hogyan biztosítják a  hatékonyságot az acélprojektek számára. Készülj fel a legújabb iparági trendekre az acél részlettervezéssel, gyártással és építéssel kapcsolatosan.

14:00-14:20 

1. szoba

Az ALLPLAN 2022 újdonságai

Előadó:

Daniel Bittrich, termékfejlesztési vezető, ALLPLAN

Az előadás részletei

Az Allplan termékstratégiájának rövid ismertetése után a termékkínálat bővítése az infrastruktúra, az előregyártás és az építőipar területén kerül bemutatásra. Ezt követi az Allplan 2022 új fő jellemzőinek és előnyeinek áttekintése az építészek, statikusok, építőmérnökök, előregyártók és kivitelezők számára.

2. szoba

Előregyártott gerendahidak egyszerű és intuitív tervezése az Allplan Bridge segítségével

Előadó:
Gregor Štrekelj, termékmenedzser, ALLPLAN

Az előadás részletei

Legyél termelékenyebb az új, speciális modellezési megközelítésünkkel, amellyel egyszerűen és gyorsan pontos geometriát hozhatsz létre előregyártott gerendahidakhoz. Ismerd meg, hogyan optimalizálhatod a modellezési folyamatot az új parametrikus moduláris modellezéssel és az adatait egyedi eszközökkel. Hadd mutassuk meg, hogyan forradalmasíthatod hídtervezési és modellezési munkafolyamataidat.

3. szoba

Építsd az irodád jövőjét az ALLPLAN szolgáltatásaival

Előadó:

Monika Gronbach, műszaki alelnök, ALLPLAN

Az előadás részletei

Hamarosan…

4. szoba

Bemutatkozik az SDS2: Az acél részlettervezési és gyártási megoldásokkal

Előadó:
Michelle McCarthy, területi képviselő, USA, ALLPLAN

Az előadás részletei

Az SDS2 a 3D acélszerkezeti szoftverek és egyéb megoldások vezető szolgáltatója, amely a koncepciótól a kivitelezésig támogatja az acélszerkezeti építőipart. Megoldásaink a szabadalmaztatott, mesterséges intelligencia alapú acélkapcsolat-tervezést használják, amely egyedülálló módon integrálódik a modellezési folyamatba, hogy optimalizálja a projekteket a gyártás és az építés hatékonysága szempontjából.

14:20-14:40 

1. szoba

Közös munka a projekteken
bárhonnan

Előadó:
Kenan Koc, az Allplan Share, Cloud és Setup tulajdonosa, ALLPLAN

Az előadás részletei

Nézd meg, hogyan teheted lehetővé a közös tervezést, a mérnöki munkát és a multidiszciplináris koordinációt a projektjeiben, bárhonnan, a felhőtechnológia erejével. Ne dolgozz elszigetelten a projektjeiden, hanem működj együtt és dolgozz csapatban.

2. szoba

AASHTO és Eurocode tervezés integrálva a hídépítés BIM-munkafolyamataiba

Előadó:
Jaroslav Navrátil, fejlesztési vezető, ALLPLAN

Az előadás részletei

Hiányzik a hídtervezési munkafolyamataidból egy eszköz a kódalapú tervezéshez és értékeléshez? Eleged van a hídgeometria modellezéséhez, elemzéséhez és részletezéséhez szükséges különböző programok közötti kézi adatátvitelből? Az Allplan Bridge újdonsága az AASHTO LRFD és az Eurocode szerinti feszített beton szelvények tervezéséhez és értékeléséhez nyújt eszközöket.

3. szoba

Hogyan profitáljunk a Prefab trendekből – a Planbarral és Timmel

Előadó:

Christian Schernthaner, értékesítési vezető, ALLPLAN Precast

Az előadás részletei

Az iparági szakértők nagy jövőt jósolnak az előregyártásnak, hiszen az éves növekedési ráta meghaladja az 5%-ot. Ezen az ülésen az előnyöket és a tipikus előregyártási folyamatokat tekintjük át. Emellett kitérünk a dedikált szoftverek szükségességére is, amelyek lehetővé teszik a szükséges gyártási adatok, kereskedelmi adatok és felhasználóbarát műhelyrajzok rendkívül hatékony és biztonságos módon történő átadását. Végezetül egy tervrajzot készítünk olyan mérnöki irodák számára, amelyek fontolgatják, hogy belevágnak az előregyártott termékek gyártásába.

4. szoba

A csatlakozások tervezésének jövője

Előadó:
David Zabka, Nyugati területi vezető, SDS2

Az előadás részletei

Hamarosan…

14:40-14:45

Rövid szünet

14:45-15:05

1. szoba

Fejlett modellezési technikák építészeknek és mérnököknek

Előadó:
Martin Mikus, építészeti termékmenedzser, ALLPLAN

Az előadás részletei

Fedezd fel a modellezés erejét az Allplan segítségével, hogy terveket és részleteket pontosan megvalósíthasd. Biztosítsd, hogy projektdokumentációd, rajzaid és modelljeid optimálisak legyenek az építéshez. Nehezen látod a részleteket? Dolgozz az Allplan integrált modellező eszközeivel, hogy pontos modelleket kaphass.

2. szoba

Allplan Bridge 2022:
további újdonságok

Előadó:
Gregor Štrekelj, termékmenedzser, ALLPLAN

Az előadás részletei

A hídtervezés és -építés forradalma folytatódik az Allplan Bridge révén – ez a világ első teljes körű megoldása a hídmérnökök számára. Tudj meg mindent az Allplan Bridge 2022-es kiadásának legfrissebb újdonságairól, és arról, hogy egy sor izgalmas új funkció és lehetőség jelentősen javítja a hídmodellezési és tervezési munkafolyamatokat, még nagyobb időmegtakarítást és még nagyobb pontosságot kínálva.

3. szoba

Hogyan segítenek a digitális eszközök az előregyártás jövőjének alakításában?

Előadó:
Wolfgang Gigelleitner, Oberndorfer Betonfertigteile

Az előadás részletei

Az OBERNDORFER Betonfertigteile, Ausztria vezető előregyártott termékek gyártója a termékeikkel kapcsolatos kulcsfontosságú sikertényezőkről osztja meg nézeteit. Wolfgang Gigelleitner kifejti, hogy a digitális eszközök milyen fontos szerepet játszanak a tökéletes adatok előállításában mind a gyártómunkások, mind a gyártórobotok számára. Beszélni fog a folyamatok mobilizálásáról is a termelékenység növelése érdekében, valamint arról, hogy a szoftvermegoldások hogyan segítik a know-how megőrzését, a minőség és a biztonság védelmét.

4. szoba

Az elosztóközpontok iránti igény növekedése

Előadó:
Tyler Hix, Technikai értékesítési menedzser, SDS2

Az előadás részletei

A raktárak és elosztóközpontok iránt nagyobb a kereslet, mint valaha. Ismerd meg, hogyan lehet ezeket a projekteket a piaci kihívásokhoz alkalmazkodva és az SDS2 legjobb eszközeit kihasználva elsajátítani – az oszlop-gerenda szerkezetektől kezdve a talplemez és homloklemez listákon át a szelemenekig és a fapanelekig.

15:05-15:25

1. szoba

A projektek látványosabb és meggyőzőbb bemutatása

Előadó:
Massimo Baldessari, termékmenedzser, ALLPLAN

Az előadás részletei

Tanuld meg, hogyan tudod projektjeidet kényelmesebb módon bemutatni a fejlett vizualizációs és megjelenítési eszközökkel. A projekt érdekelt feleinek mélyebben kell megérteniük a terveidet – most lenyűgözheted őket, már  a projektbemutatással. Az Allplan erőteljes, integrált, innovatív, korszerű megjelenítési és vizualizációs eszközökkel teszi ezt lehetővé.

2. szoba

Terepmodellezés és úttervezés

Előadó:
Michael Grad, tulajdonos, ALLPLAN Road

Az előadás részletei

Teljesen parametrikus és könnyen használható útmodellező megoldást keresel? A vadonatúj Allplan Road megoldással ezeket az igényeket kívánjuk kielégíteni, és átfogó környezetet biztosítunk a koncepcionális tervezéshez egészen a tervrajzok létrehozásáig. A parametrikus tengelyek és az útmodellezési megközelítés mellett a megoldás rendelkezik egy hatékony terepmodellezővel és további segédprogramokkal a cső- és csatornarendszerekhez.

3. szoba

Planbar 2022 – új generációs, előregyártást részlettervező szoftver

Előadó:
Fabian Scheller , Senior account menedzser, ALLPLAN

Az előadás részletei

Ezen az ülésen Fabian Scheller bemutatja  az előregyártott elemek részlettervezésének kidolgozására szánt CAD-megoldás legfontosabb elemeit a PLANBAR 2022 segítségével. Milyen gyakorlatias módon veheted hasznát a Planbar automatizált munkafolyamatainak és minőségbiztosítási mechanizmusainak – mindig a Te gyártási igényeidet figyelembe véve. A Planbarral az összes műhelyrajzot, beleértve a vasalást, a szerelvényeket, a méretezést és a címkézést is, nagymértékben automatizáltan, néhány kattintással készítheted el.

4. szoba

A szerkezetgyártás modelljének munkára bírása

Előadó:
Doug Evans, Értékesítési alelnök, Észak-Amerika, SDS2

Az előadás részletei

Fedezd fel, hogyan használhatod ki a 3D modellezési és acél részletezési megoldásait, hogy minden projektnél időt takaríts meg és csökkentsd a költségeket. Ezen az ülésen lerántjuk a leplet néhány gyakori költségmítoszról, és megmutatjuk, hogyan érhet el tényleges eredményeket az műhelye egyedi erősségeinek és igényeinek kihasználásával.

15:25-15:30

Rövid szünet

15:30-15:50

1. szoba

A visual scripting lehetőségei

Előadó:
Xinling Xu, PO Visual Scripting, ALLPLAN

Az előadás részletei

Küszködtél már valaha bizonyos ismétlődő feladatokkal, például néhány hasonló, de kissé eltérő objektum újra és újra történő létrehozásával, vagy néhány változtatás alkalmazásával egy projektben lévő rengeteg elemre? Szeretnéd automatizálni ezeket a konkrét folyamatokat a hatékonyság és a minőség növelése érdekében, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Az Allplan Visual Scripting a válasz mindezekre.

2. szoba

Svájc leghosszabb építkezése

Előadó:
Manuel Sigrist, Építőmérnök, Emch+Berger WSB AG

Az előadás részletei

A hídtervezés és -építés forradalma folytatódik az Allplan Bridge révén – ez a világ első teljes körű megoldása a hídmérnökök számára. Tudj meg mindent az Allplan Bridge 2022-es kiadásának legfrissebb újdonságairól, és arról, hogy egy sor izgalmas új funkció és lehetőség jelentősen javítja a hídmodellezési és tervezési munkafolyamatokat, még nagyobb időmegtakarítást és még nagyobb pontosságot kínálva.

3. szoba

Hogyan vezessük be a BIM-et az építkezésekre

Előadó:
Alric Frühauf, PO Construction, ALLPLAN

Az előadás részletei

Hogyan lehet a BIM-et az építkezésen alkalmazni? És milyen előnyökkel jár ez? Régóta ismert, hogy a BIM bevezetése a tervezési fázisban jelentős előnyökkel jár a hagyományos munkamódszerekhez képest. A kivitelezők és az építtetők költség- és időmegtakarítást, valamint nagyobb építési biztonságot érhetnek el, ha a kivitelezési fázisban olyan BIM-megoldásokat használnak, mint az Allplan és a Bimplus. Vegyél részt ezen az ülésen, hogy megtudd, hogyan dolgozhatsz a különböző forrásokból származó tervezési szándékkal a következő BIM-projekt kivitelezésének megtervezéséhez.

4. szoba

A hagyományos acélszállítás drága

Előadó:
David Zabka, Nyugati területi vezető, SDS2

Az előadás részletei

Az SDS2 Load Planning, az acél rakodásának és szállításának modern megközelítése megoldást kínál a gyártók által tapasztalt gyakori problémák leküzdésére.

15:50-16:10

1. szoba

Az első vázlattól az építkezésig az Allplan segítségével

Előadó:
GROUPE CARRÉ BLEU

Az előadás részletei

A CARRE BLEU csoport tevékenysége egy épület teljes életciklusát lefedi, a kezdeti tervezéstől az építésig, sőt a belsőépítészetig. Nézd meg: hogyan támogatja az Allplan az építészeket és mérnököket ebben a folyamatban.

2. szoba

Termelékenység a vasbeton részlettervezésben

Előadó:
Burkhard Rützel, Építőmérnöki termékmenedzser, ALLPLAN

Az előadás részletei

Ha a részletekről van szó, a pontosságot nem lehet helyettesíteni. A projektek egyre összetettebbek, és a modellezés és a részletezés egyre fontosabbá válik annak biztosítása érdekében, hogy minden szempont jól átgondolt és egyértelműen kommunikált legyen. Ismerd meg, hogyan biztosíthatod a minőséget, maximalizálhatod a termelékenységet és a nyereségességet a vasbeton részlettervezés során az Allplan segítségével.

3. szoba

A hegyvidéki építkezés kihívása

Előadó:

Holzner & Bertagnolli Engineering iroda

Az előadás részletei

Az ALLPLAN ügyfele, a Holzner & Bertagnolli Engineering sikeresen irányítja a projekteket szélsőséges terepviszonyok között. De milyen szerepet játszik ebben az Allplan?

4. szoba

Az építkezés átalakítása az SDS2 és a Bluebeam segítségével

Előadó:
Doug Evans, Nyugati területi vezető, SDS2

Az előadás részletei

Ismerd meg az SDS2 és a Bluebeam integrációjának jövőbeli fejlődését, és hogy ez hogyan fog támogatni a mindennapi munkádban.

16:10-16:15

Rövid szünet

16:15-16:35

1. szoba

Így kezdd az ismerkedést az Allplannal!

Előadó:
Juliane Köhn,Vállalati műszaki szolgáltatások vezetője, ALLPLAN

Az előadás részletei

A Hello Allplan! segítségével támogatjuk az új ügyfeleket abban, hogy a lehető leggyorsabban megismerkedjenek a szoftverrel, hogy a lehető legrövidebb időn belül produktívan dolgozhassanak. A Hello Allplan! lehetőséget ad arra, hogy mindent saját magad próbálj ki egy valódi projekten. Nézd meg, és tapasztald meg, milyen egyszerű és hatékony lehet az Allplan-nal való munka. Győződj meg róla, hogy az Allplan a megfelelő szoftver-e irodád számára!

2. szoba

Acélszerkezetek modellezése a csomópontokkal együtt

Előadó:
Steven Holding, PO Steel, ALLPLAN

Az előadás részletei

A részletesség a BIM-projekteknél és a projektek építésének legjobb módjának megértése a legfontosabb. Az esztétikai vagy szerkezeti acélkeretezés és a csatlakozási részletek beépítésének képessége segít a tervezőknek abban, hogy kommunikálják tervezési szándékukat, és már a korai szakaszban figyelembe vegyék tervük kivitelezhetőségét.

3. szoba

Az épület életciklus-menedzsmentjének bemutatása

Előadó:

Nigel Rees, Felhőszolgáltatások termékigazgatója, ALLPLAN

Az előadás részletei

Bevezetés az épület életciklus-menedzsment (Building Lifecycle Management, BLM) fogalmába. A BLM általános céljainak megértése, az építési projekt egészére vonatkozó előnyök és az adatok építés utáni életben tartásának módja. A sikeres BLM megvalósítás egyik kulcsfontosságú eleme az adatok integritásának megőrzése az átadáskor, ezért megvizsgáljuk, hogyan lehet ezt elérni a modell- és dokumentumadatokkal.

4. szoba

STRUMIS

Előadó:
Chris Eaton, STRUMIS termékmenedzser, STRUMIS LTD

Az előadás részletei
A 3D acélmodell értéke exponenciálisan megnő, ha a gyártási folyamat során más szoftverrendszerekkel párosul. Ezért az SDS2 továbbra is partnerségeket épít ki az iparág vezető szereplőivel világszerte, köztük a gyártásmenedzsment vezető STRUMIS LTD-vel.

16:35-16:55

1. szoba

Fejlett mennyiségkimutatások a nagyobb projektbiztonságért

Előadó:
Thomas Steinhart,Product Owner Architecture & Design2Cost, ALLPLAN

Az előadás részletei

A számok határozzák meg a világunkat. A tervezési folyamat elindításakor, a tervezőknek a funkciók és szerkezetek minősége mellett széleskörű követelményeknek kell megfelelniük, amelyeket számokban mérnek. Az értékelések a tervezési és építési fázistól kezdve, az egész életcikluson át egészen a lebontásig és a benne lévő építőanyagok újrahasznosításáig holisztikusan kísérik az épületet. Napjainkban a gyártási költségek meghatározására szolgáló mennyiségi számítások az épület körüli szükséges számok részét képezik. A fenntarthatóság tekintetében a fenntartási költségek és az ökológiai lábnyom egyre fontosabbá válik.

2. szoba

Testreszabás és automatizálás a tervezéstől az építésig

Előadó:
Alfons Puschl, Digitális folyamatok vezetője, ALLPLAN

Az előadás részletei

Vége azoknak az időknek, amikor minden lépést kézzel kellett elvégezni, minden szabályt kézzel ellenőrizni vagy ugyanazokat a lépéseket újra elvégezni. Az egyéni alkalmazások növekvő népszerűségével az építészek és mérnökök mostantól kihasználhatják a munkafolyamatok személyre szabásának lehetőségét, hogy gyorsabban és pontosabban készítsék el a terveket, mint valaha. Az Allplan Pythonparts lehetővé teszi a parametrikus tervezést, az automatizálást, az előírások vagy szabványok ellenőrzését, a biztonság és a védelem, a környezetvédelem vagy a nyersanyagok hatékony felhasználásának biztosítását.

3. szoba

Egy AEC ökoszisztéma és partnerségi platform

Előadó:
Stefan Kaufmann, PM BIM stratégia és új technológiák, ALLPLAN

Az előadás részletei

A BIM megváltoztatja az építőipart. Az építőipari értékteremtés digitalizálása egyre inkább a végponttól végpontig tartó információs láncok biztosítását célozza. Ezeknek lehetővé kell tenniük a BIM-modellek változatos használatát különböző szoftvertermékekkel az épületek és szerkezetek teljes életciklusa során. A BIM sikerét tehát egy központi tényező fogja meghatározni: A megoldások közötti munkafolyamatok minősége. Stefan Kaufmann áttekintést ad az Allplans Platformokról, API-król és a kapcsolódó partneri megoldásokról.

16:55-17:00

Rövid szünet

17:00-17:20

1. szoba

A pontfelhőtől az épületmodellig

Előadó:
Dr. Stefan Maaß, Scalypso

Az előadás részletei

A meglévő helyszíni állapot rögzítéséhez a lézerszkennerekkel vagy drónokkal végzett 3D felmérés hatékony eszközzé vált. Az ebből származó pontfelhő-adatok digitális formában pontosan ábrázolják a helyszíni valóságot. Milyen lehetőségek vannak a felvételre, milyen alkalmazási területek nyílnak meg, és milyen előnyökkel jár az építészek, tervezők és építőmérnökök számára ezen adatok felhasználása? A Scalypso és az Allplan eszközöket biztosít a pontfelhők gyors és egyszerű kiértékeléséhez, függetlenül azok forrásától. Ismerje meg, hogyan használhatja ki az ezekben az új technológiákban rejlő lehetőségeket projektjei számára.

2. szoba

Statikai számítások és méretezés integrálása a BIM munkafolyamatokba

Előadó:
Herman Oogink, Termék- és szövetségi igazgató, SCIA

Az előadás részletei

Az építés tervezési fázisának fontos lépése a statikai elemzés, amely kulcsfontosságú a tervezés és az épület biztonsága szempontjából. A mérnökök, akik ezért a méretezésért és az elemzésért felelősek, hatalmas időnyomás alatt dolgoznak, és az összes érdekelt fél által végrehajtott módosításokkal kell megbirkózniuk. Annak érdekében, hogy ez a munka sokkal hatékonyabbá váljon, és a hibakockázat a lehető legkisebbre csökkenjen, az Allplan és az SCIA egyedülálló megoldást hozott létre: SCIA AutoConverter. Ez az eszköz néhány lépésben automatikusan átalakítja az Allplan modelleket elemzési, azaz pálcika-modellekké. Ennek számos előnye van: a mérnökök sok időt takarítanak meg, mivel nem kell a semmiből modelleket készíteniük, és biztosak lehetnek abban, hogy a szerkezeti/építészeti modell és a pálcika-modell mindig összhangban van, és a változások nyomon követhetők. Kövesse ezt az ülést, ha többet szeretne megtudni.

3. szoba

OPEN BIM együttműködési megoldás a tervezéstől az építésig.

Előadó:
Thomas Müller, PM Interoperabilitás, ALLPLAN

Az előadás részletei

A BIM projektek befolyásolják az ismert munkafolyamatokat, a BIM követelmények új kihívásokat hoznak. A heterogén szoftverkörnyezeteken belüli együttműködési forgatókönyveket el kell sajátítani. Tudja meg, hogy a Bimplus integrációja az Allplanba hogyan nyit új utat a hatékony együttműködéshez az OPEN BIM szabványok és munkafolyamatok alapján.

17:20-17:40

1. szoba

A jövő generációjának építése – Allplan Campus

Előadó:
Karin Schmidt, Oktatási vezető, ALLPLAN

Az előadás részletei

A fiatal tehetségek támogatása mindig is az egyik stratégiai pillérünk volt. Tudja meg, mit kínál nemzetközi Allplan Campus programunk a jövő fiatal szakemberei számára. Tudja meg, hogyan készítjük fel a következő generációt a jövő tervezési kihívásaira. Tudja meg, hogyan támogatja az Allplan Campus az oktatásban való felhasználást azáltal, hogy licenceket és know-how átadást biztosít az oktató szakemberek számára. Nemzetközi egyetemi kezdeményezésünk számos lehetőséget kínál a hallgatóknak és az oktató szakembereknek, hogy átfogó platformon megismerjék és használják Allplan megoldásainkat.

További előadások feltöltés alatt!

Naprakész információért esetleg látogass el az ALLPLAN hivatalos oldalán megjelent programismertetőhöz, ide kattintva.

A programváltozás jogát az ALLPLAN fenntartja!

Ne maradj le erről az egyedülálló eseményről!

Gyere velünk és készülj fel a jövőre!

Az esemény számokban:

36 ülés

Egyedi, különleges ülések

36 előadó

36 kiváló előadó, a világ 10 országából

6 esettanulmány

Megvalósult, érdekes projektek.