Allplan 2024

ACCELERATE
TERVEZZEN ÉS ÉPÍTSEN

Allplan 2024

ACCELERATE
TERVEZZEN ÉS ÉPÍTSEN

AZ ALLPLAN 2024 FUNKCIÓI

PRODUKTÍVABB, EGYÜTTMŰKÖDŐBB ÉS FEJLETTEBB MUNKAFOLYAMATOK

Az Allplan 2024 új verziója teljesen új szintre gyorsítja a termelékenységet. Még soha nem volt képes ilyen gyorsan elvégezni a feladatokat a nagy teljesítményű és automatizált tervezőeszközök, az integrált felhőalapú folyamatok és a fejlett BIM munkafolyamatok segítségével. Szabadságot adva Önnek, hogy nagyszerű építészet tervezésébe, hatékony közlekedési infrastruktúra tervezésébe és egy jobb épített környezet megépítésébe fektethessen.

Legyen gyorsabb az Allplan 2024 segítségével:

5

A megnövekedett termelékenységnek köszönhetően

5

A gördülékenyebb együttműködés révén

5

Kiváló tervezési minőséggel

Épülettervezés

FAÇADE DESIGN

HOMLOKZATMODELLEZÉS ALLPLAN SEGÍTSÉGÉVEL: GYORS, INTUITÍV ÉS RUGALMAS

A homlokzattervezéshez az építészeknek gyors és intuitív eszközre van szükségük, amely megfelel az épületburkolat tervezésének követelményeinek, és lehetővé teszi a különböző tervek tesztelését, valamint a napi módosításokat. Ehhez az Allplan 2024 egy jelentősen továbbfejlesztett, kibővített homlokzati modult kínál az épületburkolatok korszerű tervezéséhez, amely a minden alkalommal létrehozandó nyitóelem helyett egy már előre definiált ablak/ajtó SmartPartot használ. Az új funkció felgyorsítja a homlokzatok és homlokzati/nyíláselemek létrehozását és módosítását. Az építészek számára előnyös a jobb teljesítmény, az optimalizált működés és a kibővített funkciókészlet, így gyorsabban, intuitívabban és rugalmasabban tervezhetnek homlokzatokat.

ÉPÜLETMODELLEZÉS

A TERVEZÉSI FOLYAMAT FELGYORSÍTÁSA ÉPÜLETMODELLEZÉSI FEJLESZTÉSEKKE

Függetlenül attól, hogy az épületek és szerkezetek szabályos alakúak vagy egyre inkább egyénre szabottan, a környezetbe jól illeszkedő módon kerülnek kialakításra, a tervezési folyamatok hatékonyságának és eredményességének javítására van igény. Az Allplan 2024 új verziója olyan továbbfejlesztett eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik az építészek és mérnökök számára, hogy gyorsabban hozzák létre és iterálják is a terveket. Ez magában foglalja a kör- és orsó alakú alkatrészek létrehozására, módosítására, azok kapcsolataira, az ilyen szabálytalan alkatrészek nyílásainak és mélyedéseinek modellezésére és beállítására vonatkozó fejlesztéseket. A gyors és hatékony adaptáció érdekében további épületelemek, például födém, alaplemez, fülke/nyílás és sarokablak esetében is elérhetővé vált a közvetlen objektummódosítás. Az oromzati komponensre vonatkozó fejlesztések segítenek a nyílások részletezésének javításában. Mindezek a fejlesztések segítik az építészeket és mérnököket a tervezési munkafolyamatok felgyorsításában, ugyanakkor javítják a rajzok és modellek minőségét.

GIS csatlakozó

Egyszerűsített GIS integráció az optimális AEC munkafolyamatokhoz

Szinte minden AEC-projekt sikeres kivitelezéséhez – függetlenül azok méretétől vagy az alkalmazott munkamódszertől – szükség van a térinformatikai rendszerekből (GIS) származó adatok, például a terep és a környező épületek adatainak integrálására. Az építészek, mérnökök, építőmérnökök és építési szakemberek számára fontos, hogy terveiket, épületeiket vagy építményeiket jól be tudják illeszteni a környezetbe. Az Allplan 2024 új munkafolyamatokat biztosít a terv zökkenőmentes integrációjához a környezetéhez, egy felhőalapú GIS-csatlakozó eszközzel, amely hatékony és automatizált folyamatot biztosít a releváns adatok kinyeréséhez. A 3DCityLoader szolgáltatások által működtetett GIS-csatlakozó hozzáférést biztosít különböző nyílt GIS-platformokhoz és forrásokhoz, amely különböző európai régiókat fed le, de magában foglalja a Worldwide Global surface támogatást is. A kiválasztott érdeklődési területről terepadatok, épületek és utcai kontúrok importálhatók az Allplanba. A kiválasztott minőségi paraméterekkel és objektumtípussal a terep különböző objektumtípusokban importálható, ami az építészek és mérnökök bizonyos munkafolyamatait tükrözi. Az építőmérnökök is értékelhetik a proxy DTM tereptárgyak importálását, amelyeket a terepkezelő és az út/terep modul további funkciói tovább feldolgozhatnak és átvehetnek.

Ily módon a valós GIS „adatinformációk” időtakarékos és egyszerű módon integrálhatók az Allplanba az építési környezet legmagasabb szintű részletességével, és a projekt korábbi szakaszában is figyelembe vehetők.

Építészeti legendák

Optimalizált Legend Management a jobb tervezési minőségért

Az építészektől, mérnököktől és multidiszciplináris tanácsadóktól hatékony és jól ellenőrzött mennyiségi átvételeket várnak el az elosztott Allplan modellek tekintetében. Ez különösen fontos az asszociatív legendák esetében a nagy és összetett projektek feldolgozása során, olyan csapatmunkakörnyezetben, ahol sokan dolgoznak egyszerre az épület különböző részein vagy emeletein. Az építészeti Associative Legends mostantól a megadott modellből (rajzfájlokból) származó mennyiségeket jelentenek, függetlenül a betöltött modell állapotától. Ezenkívül megvalósításra került az ívelt objektumok grafikus támogatása a legendákban.

Ez konzisztenciát és teljes körű ellenőrzést biztosít a mennyiségi átvételhez a Legendákon keresztül a Teamwork környezetben, jobb koordinációt tesz lehetővé, és támogatja a kiváló tervezési minőséget.

 

Tartalomcsatlakozó

Naprakész tartalom egy szempillantás alatt elérhetővé válik

A különböző BIM tervezési és vizualizációs feladatokhoz szükséges tartalmak, például 3D eszközök vagy külső anyagok keresése és manuális importálása gyakran fárasztó és sok időt vesz el az építészek és multidiszciplináris tanácsadók napi rutinjában. Az új Content Connector hatékony, webalapú munkafolyamatot biztosít az Allplan felhasználók számára, amely felgyorsítja és automatizálja az egyedi tartalmak importálását és létrehozását. Az Allplan 2024 esetében két külső szolgáltatót támogat: az mtextur-t a felület/textúra eszközök létrehozásához és a Trimble® 3D Warehouse®-t, a 3D objektumok népszerű és kiterjedt SketchUp® könyvtárát. Az új tartalomkonnektor segít az építészeknek és a multidiszciplináris tanácsadóknak jelentősen felgyorsítani a tartalommal kapcsolatos feladatokat.

 

Twinmotion közvetlen kapcsolat

BIM-modellből VR-élmény mindössze 3 kattintással

Az építészirodákban egyre nagyobb szükség van a gyorsított 3D-s tervezési és vizualizációs munkafolyamatokra, amelyek támogatják a dinamikus döntéshozatalt a tervezési folyamatban. Az Allplan 2024-ben található új Twinmotion Direct Link leegyszerűsíti az adatcserét, és lehetővé teszi az Allplan modellek Twinmotionnel való valós idejű szinkronizálását egyetlen egérkattintással. Használja ki a Twinmotion eszközeinek összes előnyét: valósághű környezetmegjelenítés, kiváló minőségű eszközök az objektumkönyvtárból, történetmesélő eszközök a különböző fázisok, például az évszakok vagy a fák növekedésének megjelenítéséhez, valamint 360 fokos videók, panorámák vagy a VR üzemmód exportálása. Az első vázlattól a végső vizualizációig hozza ki a legtöbbet a projektjéből.

A Twinmotion kényelmes felhasználói felületet és az Epic Games nagy teljesítményű Unreal Engine-jét ötvözi. A Twinmotion és az Allplan közötti élő kapcsolat a lélegzetelállító sebességet biztosító Direct Link funkcióval ellátott Datasmith exporton keresztül valósul meg. Az integrált Datasmith exportőrrel az Allplan mostantól képes a jeleneteket Datasmith fájlformátumba exportálni, így az Unreal Engine-ben és más Unreal Engine-alapú alkalmazásokban finomíthatja terveit, és kihasználhatja a Datasmith munkafolyamat előnyeit.

 

Acél

Az Allplan integrálja a nagy teljesítményű SDS2 motort az acélcsatlakozásokhoz

A különböző BIM tervezési és vizualizációs feladatokhoz szükséges tartalmak, például 3D eszközök vagy külső anyagok keresése és manuális importálása gyakran fárasztó és sok időt vesz el az építészek és multidiszciplináris tanácsadók napi rutinjában. Az új Content Connector hatékony, webalapú munkafolyamatot biztosít az Allplan felhasználók számára, amely felgyorsítja és automatizálja az egyedi tartalmak importálását és létrehozását. Az Allplan 2024 esetében két külső szolgáltatót támogat: az mtextur-t a felület/textúra eszközök létrehozásához és a Trimble® 3D Warehouse®-t, a 3D objektumok népszerű és kiterjedt SketchUp® könyvtárát. Az új tartalomkonnektor segít az építészeknek és a multidiszciplináris tanácsadóknak jelentősen felgyorsítani a tartalommal kapcsolatos feladatokat.

 

Acél

Rugalmasság és pontosság a hatékony acélszerkezeti vázelemekkel

Számos tartószerkezet acélból készül, vagy legalábbis acélelemeket tartalmaz. Ezért a szerkezeti részletezés megfelelő funkcióinak a lehető leghatékonyabbnak, felhasználóbarátnak és átfogónak kell lenniük. Ugyanez vonatkozik az acélszerkezeti elemekkel kapcsolatos munkafolyamatokra is. Az Allplan 2024 új acélszerkezeti elemeket kínál, mint például a ferde oszlop, valamint a kettős profilok Allplan Cloudból történő Allplanba való letöltésének lehetőségét. A munkafolyamatokat is optimalizálták, hogy a felhasználók a „vonalas komponensről vonalas komponensre” funkcióval bármelyik komponenst összekapcsolhassák egymással.

Az acélkomponensekkel történő szerkezeti részletezés az Allplanban így egyszerűbbé és rugalmasabbá válik, az alkatrészek széles választéka kényelmesen integrálható a munkafolyamatba.

 

Megerősítés

Több lehetőség az automatizált megerősítés alkalmazására

Az automatizált megerősítéssel az Allplan felhasználói már most jelentősen felgyorsíthatják a megerősítés részletezésének ismétlődő, időigényes rutinfeladatait. Eddig az alkalmazás az egyes alkatrészekre korlátozódott. Az Allplan 2024 segítségével mostantól az L- és T-alakú falcsatlakozások is automatikusan megerősíthetők. Ez további időmegtakarítást eredményez, és bővíti a lehetséges alkalmazások körét.

 

Helyben öntött beton

Optimalizált megerősítés részletezése interaktív eszközökkel a BIM munkafolyamatokhoz

A betonozás részletezését nagy munkaterhelés és határidős nyomás jellemzi. A megerősítés elhelyezése közvetlenül az izometrikus vagy animációs ablakokban, jelentősen leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a folyamatot. A felhasználók mostantól létrehozhatják, szerkeszthetik, mozgathatják, elforgathatják, másolhatják, beilleszthetik és használhatják a közvetlen objektummódosításokat ezekben az ablakokban.

Az Allplan 2024 segítségével lehetőség van a részletek kidolgozására nézetekben és metszetekben, és a modell azonnali frissítésére, vagy a részletezés elvégzésére a modellben, és a nézetek és metszetek azonnali frissítésére. A zökkenőmentes BIM-munkafolyamat érdekében lehetőség van a megerősítés attribútumok segítségével történő címkézésére is.

Az amerikai piac számára speciális fejlesztések valósultak meg, mint például a „betonacél állapot” attribútumon alapuló zárás, asszociatív legendák az USA-ban működő betonacélgyártók tipikus munkafolyamatainak támogatására. A lekerekítési funkciók és a rudakra vonatkozó pontok különösen fontosak az építőmérnökök számára.

A betonacélok részletezése a BIM-munkafolyamatokban még soha nem volt ilyen egyszerű. Az új, átfogó szerkesztési eszközöknek köszönhetően az Allplan felhasználók növelhetik termelékenységüket, és rugalmasabbá válnak az általuk preferált munkamódszer tekintetében. Az amerikai piacra vonatkozó speciális fejlesztések támogatják a nemzetközi építési projekteken végzett munkát.

 

Összeütközés észlelés

Zökkenőmentes ütközésérzékelés a nagyobb hatékonyság és egyértelműség érdekében

Az ütközésfelismerés kulcsfontosságú a hibamentes tervezéshez. Ha ez a munkafolyamat egy szoftveren belül, további külső eszközök nélkül zajlik, az leegyszerűsíti és felgyorsítja az ütközésellenőrzés teljes folyamatát. Az Allplan 2024 mostantól különbséget tesz a következő ütközési típusok között: Kemény ütközés, lágy ütközés, munkafolyamat ütközés, nincs ütközés. Ezek különböző színekkel jelennek meg a gyors áttekintés érdekében. Az ütközések szűrhetők vagy értékelhetők legendák vagy jelentések segítségével. A végponttól végpontig tartó ütközésellenőrzés egyetlen szoftveres megoldással zökkenőmentesen és átláthatóan működik, és jelentős időt takarít meg.

 

Előregyártott beton

A termelékenység növelése a szerelvények egyszerűsített adminisztrációjával

A szerelvények kényelmes kezelése alapvető fontosságú az előregyártott betonelemek tervezői számára. Ennek oka, hogy szinte minden egyes előregyártott elemhez speciális rögzítőelemek szükségesek. A szerelvények számával azonban nő a tervezéssel, számlázással és gyártással kapcsolatos adminisztrációs munka. Az Allplan 2024 érezhetően leegyszerűsíti a szerelvények adminisztrációját. Ezenkívül az új verzió jobb lehetőségeket kínál a szerelvények áthelyezésére. További újdonság, hogy a fogantyúk mostantól intuitív módon módosíthatók. Az Allplan 2024 emellett még nagyobb teljesítményt kínál az előregyártott tervezés és részletezés terén, jobban összehangolt munkafolyamatokat és áttekinthetőbb felhasználói felületet. Ezek a berendezési tárgyakkal kapcsolatos fejlesztések időt takarítanak meg a tervezés, a beszerzés és a gyártás során, különösen akkor, ha nagyszámú különböző beszállítóval van dolgunk. Ezáltal a berendezési tárgyakkal való munka intuitívabbá és produktívabbá válik.

 

Előregyártott beton

Hálóhegesztőgépek optimalizált megerősítése

Az előregyártó üzemeknek egyre nehezebb szakképzett személyzetet találniuk a gyártáshoz. Ez még fontosabbá teszi a magas automatizáltsági szintet. Ideális esetben az alaperősítés gyártása teljesen automatizált, miközben mindig a legmodernebb gépfunkciókat használják. A meglévő automatizált folyamatokat az Allplan 2024 kifejezetten a hálóhegesztő rendszerekhez bővíti ki. Az automatizált megerősítés létrehozásakor az Allplan mostantól figyelembe veszi a profilok betonfedését az előregyártott kötéseknél. Ez az újítás támogatja a hibamentes, felgyorsított munkafolyamatokat, és így ellensúlyozza a szakképzett munkaerő növekvő hiányát.

 

IFC modell

IFC modellek referenciaként való használata – gyors ellenőrzés importálás nélkül

A kontextusban történő tervezés munkafolyamatok támogatása, a gördülékenyebb adatcsere biztosítása, valamint az együttműködési és koordinációs feladatok hatékonyabbá tétele érdekében az Allplan 2024 új verziója kibővíti a referencializációs képességeit. Az IFC fájlok importálása helyett ezeket külső referenciaként lehet használni és megtekinteni az Allplan környezetben, például az építészet megtekintéséhez, a MEP modellezéséhez és hozzáadásához, a szakmák és szakágak koordinálásához vagy egyszerűen a meglévő modellekkel és szerkezetekkel való hatékonyabb összehangoláshoz.

 

Kibocsátáskezelés

Technikai előnézet: BIMcollab Plugin az Allplanban a kiadáskezeléshez

Számos BIM-projektben a kiadáskezelést a könnyen használható BIMcollab kiadás-összefogási platformmal végzik. A kiadások BCF-fájlokon keresztül történő cseréje következetlenségekhez vezethet a különböző értékek hozzárendelésében. Az Allplan 2024 technikai előzetesében található egy BIMcollab plugin, így a felhasználók egy további palettán keresztül közvetlenül az Allplanból csatlakozhatnak a BIMcollab projektjükhöz, és BCF import/export nélkül hozhatnak létre és szerkeszthetnek kérdéseket. A BIMcollab issue munkafolyamat zökkenőmentes integrációja az Allplanba kiküszöböli az időigényes és hibás BCF importálás/exportálás folyamatát. A bővítmény teljes BIMcollab funkcionalitást biztosít az Allplanban. Ez időt takarít meg, és segít elkerülni a BIM-folyamatok következetlenségeit.

 

Vizuális szkriptelés

A Visual Scripting jobb használhatósága

Az automatizált munkafolyamatok vagy intelligens objektumok létrehozásához a Visual Scripting nagyon hatékony módja annak, hogy a felhasználók programozási ismeretek nélkül, vizuálisan hozzanak létre szkripteket. Annak érdekében, hogy a Visual Scripting még intuitívabbá és könnyebben használhatóvá váljon, a használhatóság több területen is javult. Például új vizuális csoport- és csomópontállapotok jelentek meg, könnyebbé vált a vászonnavigáció, és bevezetésre került egy keresési funkció. Ezek az optimalizálások egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a Visual Scripting használatát, segítve a munkafolyamatok automatizálását vagy egyéni parametrikus objektumok létrehozását minimális erőfeszítéssel.

 

Allplan Exchange*

Hatékony web-alapú dokumentumkezelés

Minden építési projekt egyik alapvető követelménye a tervek hatékony és eredményes elosztása a projektcsapatok között. Ez azonban gyorsan időigényes, hibakényszeres és ismétlődő feladattá válhat. Az Allplan Exchange segítségével az Allplan egy webalapú tervelosztó eszközt kínál, amelyet kifejezetten a különböző formátumok létrehozásának és terjesztésének kezelésére, valamint automatikus e-mailes változásértesítések biztosítására terveztek. A platform 2D-s rajzletöltési környezetet biztosít, és nyomon követi a küldési és letöltési tevékenységet, hogy egy jelentésben szerepelhessen. Ez biztosítja a tevékenységek láthatóságát minden érdekelt fél számára, így a 2D rajzinformációk kezelésének és kommunikációjának nélkülözhetetlen eszközévé válik.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel elérhető.

 

Infrastruktúra-tervezés

GIS csatlakozó

Egyszerűsített GIS integráció az optimális AEC munkafolyamatokhoz

Szinte minden AEC-projekt sikeres kivitelezéséhez – függetlenül azok méretétől vagy az alkalmazott munkamódszertől – szükség van a térinformatikai rendszerek (GIS) adatainak, például a terep és a környező épületek adatainak integrálására. Az építőmérnökök és építési szakemberek számára fontos, hogy terveiket, épületeiket vagy építményeiket jól be tudják illeszteni a környezetbe. Az Allplan 2024 új munkafolyamatokat biztosít a terv zökkenőmentes integrálásához a környezetbe, egy felhőalapú GIS-csatlakozó eszközzel, amely hatékony és automatizált folyamatot biztosít a releváns adatok kinyeréséhez. A 3DCityLoader szolgáltatások által működtetett GIS-csatlakozó hozzáférést biztosít különböző nyílt GIS-platformokhoz és forrásokhoz, amely különböző európai régiókat fed le, de magában foglalja a világméretű globális felszíni támogatást is. A kiválasztott érdeklődési területről terepadatok, épületek és utcai kontúrok importálhatók az Allplanba. A kiválasztott minőségi paraméterekkel és objektumtípussal a terep különböző objektumtípusokban importálható, ami tükrözi az építőmérnökök bizonyos munkafolyamatait. Értékelhetik a Proxy DTM terepként történő importálást is, amelyet a terepkezelő és az Út/Terrain modul további funkciói tovább feldolgozhatnak és átvehetnek.

Ily módon a valós GIS „adatinformációk” időtakarékos és egyszerű módon integrálhatók az Allplanba az építési környezetből származó legmagasabb szintű részletességgel, és a projekt korábbi szakaszában is figyelembe vehetők.

IFC export

A BIM útmodell előkészítése az IFC 4.3 adatexporthoz

Számos új építési projektben, de a rehabilitációs projektekben is szükség van az útmodellre nyílt fájlformátumokban, például az OPEN BIM IFC formátumban. Az IFC-szabvány egységes modelladatstruktúrát ír elő, és lehetővé teszi a modell interdiszciplináris hozzáférhetőségét minden érdekelt fél számára (egységes igazságforrás). Az építőipar jövőbeni követelményeinek való megfelelés érdekében a BIM útmodell az új Allplan verzióval logikai útpálya- vagy építési szakaszokra osztható, az útpályaelemekhez tetszőleges attribútumok rendelhetők, és a modell IFC 4.3 formátumban exportálható. Az IFC-modell a lehetséges modellreprezentációs stílusoktól függetlenül generálódik, ami azt jelenti, hogy minden hozzárendelt modellattribútum mindig az IFC-struktúrával együtt frissül. Ezzel a funkcióval az Allplan 2024 leegyszerűsíti a BIM-munkamódszert az úttervezésben, és elősegíti a tervezőpartnerekkel való célzott cserét és a tervezőpartnerek általi további feldolgozást információveszteség nélkül és az alkalmazott szoftvermegoldásoktól függetlenül.

IFC adatcsere

Javított IFC adatcsere az infrastrukturális projektekhez

A BIM az infrastrukturális projektekben egyre fontosabbá válik. a buildingSMART ehhez a 4.3 csereformátumot kínálja. Az Allplan mostantól támogatja az IFC 4.3. importálását hidakra, utakra és sínekre vonatkozóan harmadik féltől származó szoftverekből. Az új verzióval a felhasználó importál egy IFC fájlt, és az Allplan automatikusan felismeri a 4.3 formátumot. További opciók, például leképezési vagy geometria specifikációk állíthatók be. Az IFC 4.3 formátummal javul az adatcsere minősége és ezáltal a BIM infrastruktúra projektek tervezési minősége.

 

Úttervezés

Útkereszteződések időtakarékos parametrikus modellezése

Az útkereszteződések modellezése már az Allplan korábbi verzióiban is lehetséges volt. Az Allplan 2024-ben az útkereszteződések parametrikus modellezésének új megoldásával mostantól a T és X típusú kereszteződések is könnyen létrehozhatók. A parametrikus eljárásnak köszönhetően mind a kereszteződési pont helyzete, mind a kanyarodások geometriája bármikor módosítható. A kereszteződési terület keresztmetszete és helyszínrajza közvetlenül a modellből származtatható, és néhány kattintással egyszerűen beállítható. Az útkereszteződések parametrikus modellezése számos előnnyel jár: a jelentős időmegtakarítás mellett, még geometriaváltozások esetén is, valamint a jobb felhasználóbarátság mellett az új funkcióval jelentősen csökkenthetők a hibaforrások.

 

Acél

Az Allplan integrálja a nagy teljesítményű SDS2 motort az acélcsatlakozásokhoz

Az SDS2 nagy teljesítményű acélkapcsolati motorjának az Allplan 2024-be történő integrálásával a szabványosított acélkapcsolatok hatékonyabban modellezhetők a kapcsolandó tagok kiválasztásával. Az integrált ellenőrzések biztosítják, hogy a kapcsolatok már a tervezési fázisban gyárthatók és felállíthatók legyenek. A csomóponti megközelítés és az adatmodell biztosítja az univerzális kompatibilitást a csatlakozások modellezési és tervezési megoldásaival. Az integrált megközelítés lehetővé teszi az építészek, mérnökök, multidiszciplináris tanácsadók és kivitelezők számára, hogy pontos projektajánlatokat adjanak.

 

Acél

Rugalmasság és pontosság a hatékony acélszerkezeti vázelemekkel

Számos tartószerkezet acélból készül, vagy legalábbis acélelemeket tartalmaz. Ezért a szerkezeti részletezés megfelelő funkcióinak a lehető leghatékonyabbnak, felhasználóbarátnak és átfogónak kell lenniük. Ugyanez vonatkozik az acélszerkezeti elemekkel kapcsolatos munkafolyamatokra is. Az Allplan 2024 új acélszerkezeti elemeket kínál, mint például a ferde oszlop, valamint a kettős profilok Allplan Cloudból történő Allplanba való letöltésének lehetőségét. A munkafolyamatokat is optimalizálták, hogy a felhasználók a „vonalas komponensről vonalas komponensre” funkcióval bármelyik komponenst összekapcsolhassák egymással.

Az acélkomponensekkel történő szerkezeti részletezés az Allplanban így egyszerűbbé és rugalmasabbá válik, az alkatrészek széles választéka kényelmesen integrálható a munkafolyamatba.

 

Helyben öntött beton

Optimalizált megerősítés részletezése interaktív eszközökkel a BIM munkafolyamatokhoz

A betonozás részletezését nagy munkaterhelés és határidős nyomás jellemzi. A megerősítés elhelyezése közvetlenül az izometrikus vagy animációs ablakokban, jelentősen leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a folyamatot. A felhasználók mostantól létrehozhatják, szerkeszthetik, mozgathatják, elforgathatják, másolhatják, beilleszthetik és használhatják a közvetlen objektummódosításokat ezekben az ablakokban.

Az Allplan 2024 segítségével lehetőség van a részletek kidolgozására nézetekben és metszetekben, és a modell azonnali frissítésére, vagy a részletezés elvégzésére a modellben, és a nézetek és metszetek azonnali frissítésére. A zökkenőmentes BIM-munkafolyamat érdekében lehetőség van a megerősítés attribútumok segítségével történő címkézésére is.

Az amerikai piac számára speciális fejlesztések valósultak meg, mint például a „betonacél állapot” attribútumon alapuló zárás, asszociatív legendák az USA-ban működő betonacélgyártók tipikus munkafolyamatainak támogatására. A lekerekítési funkciók és a rudakra vonatkozó pontok különösen fontosak az építőmérnökök számára.

A betonacélok részletezése a BIM-munkafolyamatokban még soha nem volt ilyen egyszerű. Az új, átfogó szerkesztési eszközöknek köszönhetően az Allplan felhasználók növelhetik termelékenységüket, és rugalmasabbá válnak az általuk preferált munkamódszer tekintetében. Az amerikai piacra vonatkozó speciális fejlesztések támogatják a nemzetközi építési projekteken végzett munkát.

 

Összeütközés észlelés

Zökkenőmentes ütközésérzékelés a nagyobb hatékonyság és egyértelműség érdekében

Az ütközésfelismerés kulcsfontosságú a hibamentes tervezéshez. Ha ez a munkafolyamat egy szoftveren belül, további külső eszközök nélkül zajlik, az leegyszerűsíti és felgyorsítja az ütközésellenőrzés teljes folyamatát. Az Allplan 2024 mostantól különbséget tesz a következő ütközési típusok között: Kemény ütközés, lágy ütközés, munkafolyamat ütközés, nincs ütközés. Ezek különböző színekkel jelennek meg a gyors áttekintés érdekében. Az ütközések szűrhetők vagy értékelhetők legendák vagy jelentések segítségével. A végponttól végpontig tartó ütközésellenőrzés egyetlen szoftveres megoldással zökkenőmentesen és átláthatóan működik, és jelentős időt takarít meg.

 

Kibocsátáskezelés

Technikai előnézet: BIMcollab Plugin az Allplanban a kiadáskezeléshez

Számos BIM-projektben a kiadáskezelés a könnyen használható BIMcollab kiadás-összefogási platformmal történik. A kiadások BCF-fájlokon keresztül történő cseréje következetlenségekhez vezethet a különböző értékek hozzárendelésében. Az Allplan 2024 technikai előzetesében található egy BIMcollab plugin, így a felhasználók egy további palettán keresztül közvetlenül az Allplanból csatlakozhatnak a BIMcollab projektjükhöz, és BCF import/export nélkül hozhatnak létre és szerkeszthetnek kérdéseket. A BIMcollab issue munkafolyamat zökkenőmentes integrációja az Allplanba kiküszöböli az időigényes és hibás BCF importálás/exportálás folyamatát. A bővítmény teljes BIMcollab funkcionalitást biztosít az Allplanban. Ez időt takarít meg, és segít elkerülni a BIM-folyamatok következetlenségeit.

 

Vizuális szkriptelés

A Visual Scripting jobb használhatósága

Az automatizált munkafolyamatok vagy intelligens objektumok létrehozásához a Visual Scripting nagyon hatékony módja annak, hogy a felhasználók programozási ismeretek nélkül, vizuálisan hozzanak létre szkripteket. Annak érdekében, hogy a Visual Scripting még intuitívabbá és könnyebben használhatóvá váljon, a használhatóság több területen is javult. Például új vizuális csoport- és csomópontállapotok jelentek meg, könnyebbé vált a vászonnavigáció, és bevezetésre került egy keresési funkció. Ezek az optimalizálások egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a Visual Scripting használatát, segítve a munkafolyamatok automatizálását vagy egyéni parametrikus objektumok létrehozását minimális erőfeszítéssel.

 

Twinmotion közvetlen kapcsolat

BIM-modellből VR-élmény mindössze 3 kattintással

A hidak és más infrastrukturális projektek tervezési folyamatában egyre nagyobb szükség van a dinamikus döntéshozatalt támogató, gyorsított 3D tervezési és vizualizációs munkafolyamatokra. Az Allplan 2024-ben található új Twinmotion Direct Link leegyszerűsíti az adatcserét, és lehetővé teszi az Allplan modellek Twinmotionnel való valós idejű szinkronizálását egyetlen egérkattintással. Használja ki a Twinmotion eszközeinek összes előnyét: valósághű környezetmegjelenítés, kiváló minőségű eszközök az objektumkönyvtárból, történetmesélő eszközök a különböző fázisok, például az évszakok vagy a fák növekedésének megjelenítéséhez, valamint 360 fokos videók, panorámák vagy a VR üzemmód exportálása. Az első vázlattól a végső vizualizációig hozza ki a legtöbbet a projektjéből.

A Twinmotion kényelmes felhasználói felületet és az Epic Games nagy teljesítményű Unreal Engine-jét ötvözi. A Twinmotion és az Allplan közötti élő kapcsolat a lélegzetelállító sebességet biztosító Direct Link funkcióval ellátott Datasmith exporton keresztül valósul meg. Az integrált Datasmith exportőrrel az Allplan mostantól képes a jeleneteket Datasmith fájlformátumba exportálni, így az Unreal Engine-ben és más Unreal Engine-alapú alkalmazásokban finomíthatja terveit, és kihasználhatja a Datasmith munkafolyamat előnyeit.

 

Allplan Exchange*

Hatékony web-alapú dokumentumkezelés

Minden építési projekt egyik alapvető követelménye a tervek hatékony és eredményes elosztása a projektcsapatok között. Ez azonban gyorsan időigényes, hibakényszeres és ismétlődő feladattá válhat. Az Allplan Exchange segítségével az Allplan egy webalapú tervelosztó eszközt kínál, amelyet kifejezetten a különböző formátumok létrehozásának és terjesztésének kezelésére, valamint automatikus e-mailes változásértesítések biztosítására terveztek. A platform 2D-s rajzletöltési környezetet biztosít, és nyomon követi a küldési és letöltési tevékenységet, hogy egy jelentésben szerepelhessen. Ez biztosítja a tevékenységek láthatóságát minden érdekelt fél számára, így a 2D rajzinformációk kezelésének és kommunikációjának nélkülözhetetlen eszközévé válik.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel elérhető.

 

Parametrikus megerősítés csatlakoztatása

Gyorsabb és produktívabb részletezés

Mindig kihívást jelent, hogy a BIM megerősítési modelleket és részletezési rajzokat az előírt minőségi szabványoknak megfelelően, ésszerű időn belül, a megfelelő árrés megtartása mellett készítsük el. A minőség biztosítása a termelékenység és a nyereségesség sérelme nélkül állandó kihívást jelent a mérnöki és részletező cégek számára minden megerősítési projekt esetében, függetlenül a projekt típusától és helyétől. Az ALLPLAN megérti ezt, ezért az Allplan-t kifejezetten a gyakori betonacél részletezési problémák megoldására fejlesztették ki.

Az Allplan Bridge 2024 segítségével a következő nagy lépés megtörtént. Két parametrikus technológiát kombináltak, hogy egy parametrikus tervezéstől az építésig megoldást nyújtsanak, nevezetesen az Allplan Bridge parametrikus modellezési megoldását és az Allplanban található PythonParts-ot. Az Allplan Bridge-ben elsősorban a betonozás tervezéséhez és a kódellenőrzéshez definiálnak betonozási készleteket, és ezek a betonozási készletek most parametrikusan összekapcsolódnak az Allplan PythonPart technológiájával. Nemcsak a hosszirányú, a nyíró- és a torziós megerősítés geometriája kerül át az Allplanba, hanem minden egyéb információ is, mint például a rudak helyzete, a rudak száma és a rudak átmérője. Ennek eredményeképpen teljesen parametrikus tervezéstől a gyártásig tartó munkafolyamat válik lehetővé, ami gyorsabb és kevésbé hibakényszeres munkát eredményez, és egyúttal magasabb minőséget, termelékenységet és jövedelmezőséget tesz lehetővé.

 

Építési tervezés

Földmunkák

A földmunkák intuitív modellezése

Az építészeknek és a multidiszciplináris tanácsadóknak gyakran kell meghatározniuk a földmunkára vonatkozó kezdeti javaslatot, hogy a projekt nagyon korai szakaszában becslést kapjanak. Az építőmérnökök az Allplan 2024 segítségével nagyon részletesen megtervezhetik a földmunkákat és a burkolati elemeket, hogy meghatározzák azok megvalósíthatóságát. Emellett a kivitelezőnek részletes 3D modellre van szüksége, beleértve a GPS-vezérelt rendszerrel rendelkező kotrógépek adatait is. A kiviteli terveket készítő tervező személy számára lehetővé válik a földmunkák elemeinek nagyfokú részletességgel történő modellezése, miközben megmarad a rugalmasság a modell egyes részeinek módosítására még a későbbi építési fázisokban is. A földmunkán kívül a fúrt cölöpfal, a katonacölöpfal és a talajhorgonyok esetében is történtek fejlesztések.

 

Zsaluzat tervezése falakhoz

Új BIM2Form kiegészítő a zsalurendszerek költséghatékony tervezéséhez

Sok vállalatnál a zsalutervezést általában még mindig kézzel vagy a piacon kapható különböző eszközökkel végzik. Sok építőipari vállalat vagy fővállalkozó ezért a zsaluzattervezést külső szolgáltatókra bízza, ami egyes esetekben jelentős költségekkel jár, és megnehezíti a projekt menetének ellenőrzését. Az Allplan 2024 új zsaluzattervezési kiegészítő eszköze lehetővé teszi a zsaluzott falelemek automatikus hozzárendelését. Jelenleg a MEVA gyártó MEVA Mammut 350 zsalurendszere használható. A jövőben az Allplan felhasználók számára lehetővé válik, hogy különböző gyártók zsalurendszereivel tervezzenek, annak a költségnek a töredékéért, amely akkor merülne fel, ha ezeket a szolgáltatásokat kihelyeznék.

BIM2Field – Automatikus mérőeszközök*

Modellobjektumok pontos és gyors mérése

A digitális modellt a helyszínen vizsgálva az objektumok gyors és pontos mérésének képessége kritikus funkció az építőipar és a tervezők számára. Bevezettük az Auto-Edge, Auto-Surface és Laser mérési funkciókat, hogy gyors visszajelzést nyújtsunk, amikor az Allplan Cloudban BIM modelljeivel dolgozik. E funkciók használatával megszűnik a több pont kiválasztásának kényelmetlensége a legrészletesebb mérések visszakapásához. Ezek a mérések ezután a diavetítési funkciókkal párosítva könnyen bemutathatók és terjeszthetők a projektcsoport többi tagjának.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel vagy a Bimplus Professional megvásárlásával érhető el.

 

BIM2Field- QTO táblázat exportálása MS Excel-be*

Egyszerűen generáljon mennyiségi átvételi adatokat közvetlenül az építkezésen.

Az Allplan jól ismert, átfogó mennyiségi felvételi funkciói mellett mostantól létezik egy Allplan felhőalapú megoldás, amellyel kényelmesen generálhat mennyiségi felvételi adatokat a helyszínen vagy bármikor, amikor a tervezési folyamat során szükség van rá. Mostantól egyszerűen kivonhatja a Bimplusban lévő BIM-modellben szereplő mennyiségeket, például a különböző építési fázisokhoz szükséges anyagok becsléséhez. Egyszerűen válassza ki a 3D modellben a kiszámítani kívánt objektumokat, majd válassza a QTO gombot, hogy azonnal megkapja az építendő objektumok térfogatát/területét. Mostantól a QTO táblázatot könnyedén exportálhatja MS Excelbe is a további kényelem érdekében. Ez a digitális megközelítés jelentős időmegtakarítást kínál a kézi megközelítéssel szemben, pontosabb adatokkal és csökkentett hibakockázattal együtt, elkerülve az elpazarolt anyagokat és a további költségeket.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel vagy a Bimplus Professional megvásárlásával érhető el.

 

Előregyártott beton

A termelékenység növelése a szerelvények egyszerűsített adminisztrációjával

A szerelvények kényelmes kezelése alapvető fontosságú az előregyártott betonelemek tervezői számára. Ennek oka, hogy szinte minden egyes előregyártott elemhez speciális rögzítőelemek szükségesek. A szerelvények számával azonban nő a tervezéssel, számlázással és gyártással kapcsolatos adminisztrációs munka. Az Allplan 2024 érezhetően leegyszerűsíti a szerelvények adminisztrációját. Ezenkívül az új verzió jobb lehetőségeket kínál a szerelvények áthelyezésére. További újdonság, hogy a fogantyúk mostantól intuitív módon módosíthatók. Az Allplan 2024 emellett még nagyobb teljesítményt kínál az előregyártott tervezés és részletezés terén, jobban összehangolt munkafolyamatokat és áttekinthetőbb felhasználói felületet. Ezek a berendezési tárgyakkal kapcsolatos fejlesztések időt takarítanak meg a tervezés, a beszerzés és a gyártás során, különösen akkor, ha nagyszámú különböző beszállítóval van dolgunk. Ezáltal a berendezési tárgyakkal való munka intuitívabbá és produktívabbá válik.

 

Előregyártott beton

Hálóhegesztőgépek optimalizált megerősítése

Az előregyártó üzemeknek egyre nehezebb szakképzett személyzetet találniuk a gyártáshoz. Ez még fontosabbá teszi a magas automatizáltsági szintet. Ideális esetben az alaperősítés gyártása teljesen automatizált, miközben mindig a legmodernebb gépfunkciókat használják. A meglévő automatizált folyamatokat az Allplan 2024 kifejezetten a hálóhegesztő rendszerekhez bővíti ki. Az automatizált megerősítés létrehozásakor az Allplan mostantól figyelembe veszi a profilok betonfedését az előregyártott kötéseknél. Ez az újítás támogatja a hibamentes, felgyorsított munkafolyamatokat, és így ellensúlyozza a szakképzett munkaerő növekvő hiányát.

 

Vizuális szkriptelés

A Visual Scripting jobb használhatósága

Az automatizált munkafolyamatok vagy intelligens objektumok létrehozásához a Visual Scripting nagyon hatékony módja annak, hogy a felhasználók programozási ismeretek nélkül, vizuálisan hozzanak létre szkripteket. Annak érdekében, hogy a Visual Scripting még intuitívabbá és könnyebben használhatóvá váljon, a használhatóság több területen is javult. Például új vizuális csoport- és csomópontállapotok jelentek meg, könnyebbé vált a vászonnavigáció, és bevezetésre került egy keresési funkció. Ezek az optimalizálások egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a Visual Scripting használatát, segítve a munkafolyamatok automatizálását vagy egyéni parametrikus objektumok létrehozását minimális erőfeszítéssel.

 

Kibocsátáskezelés

Technikai előnézet: BIMcollab Plugin az Allplanban a kiadáskezeléshez

Számos BIM-projektben a kiadáskezelés a könnyen használható BIMcollab kiadás-összefogási platformmal történik. A kiadások BCF-fájlokon keresztül történő cseréje következetlenségekhez vezethet a különböző értékek hozzárendelésében. Az Allplan 2024 technikai előzetesében található egy BIMcollab plugin, így a felhasználók egy további palettán keresztül közvetlenül az Allplanból csatlakozhatnak a BIMcollab projektjükhöz, és BCF import/export nélkül hozhatnak létre és szerkeszthetnek kérdéseket. A BIMcollab issue munkafolyamat zökkenőmentes integrációja az Allplanba kiküszöböli az időigényes és hibás BCF importálás/exportálás folyamatát. A bővítmény teljes BIMcollab funkcionalitást biztosít az Allplanban. Ez időt takarít meg, és segít elkerülni a BIM-folyamatok következetlenségeit.

 

Allplan Exchange*

Hatékony web-alapú dokumentumkezelés

Minden építési projekt egyik alapvető követelménye a tervek hatékony és eredményes elosztása a projektcsapatok között. Ez azonban gyorsan időigényes, hibakényszeres és ismétlődő feladattá válhat. Az Allplan Exchange segítségével az Allplan egy webalapú tervelosztó eszközt kínál, amelyet kifejezetten a különböző formátumok létrehozásának és terjesztésének kezelésére, valamint automatikus e-mailes változásértesítések biztosítására terveztek. A platform 2D-s rajzletöltési környezetet biztosít, és nyomon követi a küldési és letöltési tevékenységet, hogy egy jelentésben szerepelhessen. Ez biztosítja a tevékenységek láthatóságát minden érdekelt fél számára, így a 2D rajzinformációk kezelésének és kommunikációjának nélkülözhetetlen eszközévé válik.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel elérhető.

 

TOVÁBBI FEJLESZTÉSEK

AZ ÜRESJÁRAT-FEJLESZTÉSEKRE VONATKOZÓ CÉLTARTALÉK

A Provision for Void funkció lehetővé teszi a 3D-s szilárdtestek alapján az építőelemek mélyedéseinek automatikus létrehozását. Az Allplan 2024 segítségével mostantól lehetőség van mélyedések létrehozására ívelt alkatrészekben. Ezen túlmenően az alapozási komponensekhez (szalagalap és födémlemez) is létrehozhatók nyílások, ami az üregek biztosításának eszközeit robusztusabbá és erőteljesebbé teszi.

PARAMÉTERES SMARTPART OPTIMALIZÁLÁS ÉS KIBŐVÍTETT OBJEKTUMKÖNYVTÁR

Az összecsukható és tolóajtók tervezése javult és automatizálódott, az Allplan könyvtárat pedig új parametrikus SmartParts alkatrészekkel bővítették, mint például sarokléc, trapézlemez, vízelvezető csatorna, kör alakú rámpa keresztlejtéssel, létra hátvéddel, szegmensív és helytakarékos ajtók. Ezek a fejlesztések és bővítések bővítik a felhasználási esetek körét, és segítenek automatizálni és felgyorsítani a tervezési folyamatokat.

A NÉZETEK ÉS SZELVÉNYEK JAVÍTÁSA

Az építészek és mérnökök számára a részletes tervek és alaprajzok elkészítésekor elengedhetetlen a modellből való levezetések létrehozása nézetek és metszetek segítségével. A gyorsabb és rugalmasabb munkafolyamat biztosítása érdekében javítottuk a vágási útvonal címkézési, szelvény és nézet címkézési lehetőségeket, beleértve a vágási útvonal többszörös módosítási lehetőségeit a vágási útvonalak, nézetek és szelvények testreszabásához és beállításához.

A PDF MUNKAFOLYAMATOK JAVÍTÁSAI

A PDF szilárdan megalapozta helyét a BIM-folyamatokban az információk gyors áttekintése érdekében. Az Allplan 2024 segítségével mostantól nincs korlátja az importálható vagy exportálható PDF terv méretének. A PDF fájlokat számos külső eszköz is támogatja, amelyek például az exportált geometria kezelését kínálják, mint például a Bluebeam Revu. A Bluebeam Revu esetében a terek/szobák geometriája is exportálható az Allplanból. Mivel sok felhasználónak nagyon speciális követelményei vannak a PDF-exportálási beállításokkal szemben, például nyomtatás, hosszú távú archiválás vagy egyéb okok miatt, a PDF-exportálás az újabb archiválási formátumok, például a PDF/A-1b és a PDF/A-2 támogatásával is bővült.

BIMPLUS MUNKAFOLYAMAT A JÓVÁHAGYÁSI FOLYAMATHOZ

Az építésvezetőknek, építészeknek, statikusoknak és építőmérnököknek, valamint a BIM-menedzsereknek szükségük van egy munkafolyamatra a dokumentumok és modellek hivatalos felülvizsgálatához és jóváhagyásához. A Bimplus új jóváhagyási folyamata hatékony munkafolyamatot biztosít a felhasználók számára ehhez.

ÚJ FELHŐ IRODAI ERŐFORRÁSOK*

Az új verzióval az Allplan felhasználói már nem korlátozódnak egyetlen irodai erőforrásra vagy a vállalat saját hálózatához való hozzáférésre, hanem szabadon létrehozhatnak több irodai erőforrás-állományt a felhőben a saját erőforrásokkal rendelkező nagyvállalatok számára.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel elérhető.

INFORMÁCIÓKEZELÉS OBJEKTUMPALETTÁVAL

A továbbfejlesztett objektumpalettával az Allplan felhasználói sokkal gyorsabban szűrhetik, rendezhetik vagy lekérdezhetik a modelleket a nagy mennyiségű adatot tartalmazó összetett projektekben; emellett a rendezési feltétel kibővült, így akár 6 meghatározott attribútumot is alkalmazhatnak, és a színkódolásos kedvencek támogatásával a különböző elemzési vagy ellenőrzési feladatok könnyebben, gyorsabban és rugalmasabban végezhetők el a modellek megfelelő adatminőségének elérése érdekében.

AZ ALLPLAN VARÁZSLÓK FEJLESZTÉSEI

Optimalizálták az Allplan varázslók kezelését: a felhasználók mostantól zökkenőmentesen és időkésleltetés nélkül válthatnak a különböző varázslók között, vagy átvehetik a tulajdonságokat egy másik elemről, még akkor is, ha éppen egy funkció végrehajtása folyik.

AZ ATTRIBÚTUMKÉSZLETEK OPTIMALIZÁLÁSA

Az Allplan 2023-ban bevezetésre került az „Attribútumkészletek” funkció. Az új verzióval az attribútumokat kibővítették és rugalmasabbá tették, hogy minden IFC-elemhez és előre definiált típushoz szóljanak. Az attribútumkészletek közvetlenül a tulajdonságpalettán is gazdagíthatók.

ATTRIBÚTUM FRISSÍTÉS EGY MÁSIK ALLPLAN PROJEKTBŐL

Az attribútumok újrafelhasználásának időmegtakarítása és egyszerűsítése érdekében egy új frissítési funkcióval egy másik Allplan projektből származó, saját maga által definiált attribútumok átvehetők az aktuális projektbe.

ÚJ PROJEKT EGYÉNI ÚTVONALAK

Korábban az Allplan Workgroup Manager és az egyéni ügyfélprojektek felhasználói csak egy előre meghatározott projekttárolóra vagy elérési útvonalra voltak korlátozva. Ezzel az új funkcióval szabadságot kapnak az egyéni tárolási útvonalak kiválasztására. Az egyedi ügyfélprojektek esetében a felhasználók a gyorsabb válasz- és hozzáférési idők érdekében intelligens projekt gyorsítótár-mechanizmus előnyeit élvezhetik.

ALLPLAN BIZTONSÁGOS HITELESÍTÉS

Az érzékeny adatokkal rendelkező ügyfeleknek minden alkalmazásban teljes körű hozzáférés-szabályozásra van szükségük. Különösen a nagyobb ügyfelek esetében ez a funkció megerősíti az adatvédelmi intézkedéseket, megvalósítja az iparági előírásoknak való megfelelést, és egy személyazonossági szolgáltató felhasználásával növeli az általános biztonságot. Az Allplan indítási fázisában a jogosulatlan hozzáférés blokkolásával ez a funkció segít biztosítani, hogy csak az engedélyezett felhasználók férhessenek hozzá az alkalmazáshoz, megvédve az érzékeny adatokat és megerősítve a szilárd biztonsági gyakorlatok iránti elkötelezettséget.

ÚJ PROJEKTFÁJL (.APN KITERJESZTÉS)

A felhasználók mostantól kényelmesen, három kattintással hozhatnak létre projekteket, és könnyebben cserélhetik ezeket a projektfájlokat a projektcsapatokon belül. A Project custom path támogatással együtt a felhasználók szabadon elhelyezhetik a projekteket a kívánt tárolóhelyen a hálózaton vagy helyileg a saját számítógépükön, ami szintén kiváló projektadatvédelmi irányelveket tesz lehetővé.

EGYSZERI BEJELENTKEZÉS (SSO)

A felhasználók mostantól teljes mértékben kihasználhatják az új egyszeri bejelentkezési funkciót. Egyre több integrált munkafolyamatot vezetünk be termékeink között, így ez a funkció lehetővé teszi, hogy egyszer jelentkezzen be, és hozzáférjen az összes termékhez és munkafolyamathoz az asztali számítógépén vagy a felhőben. Emellett az egyszeri bejelentkezés segít abban, hogy személyes adatai még biztonságosabbak legyenek, mint korábban.

Ezt mondják

az Allplan ügyfeleink

„Számunkra az Allplan 2024 egy olyan alapvető eszköz, amely a teljes folyamatot támogatja – az első vázlattól az építkezésen történő megvalósításig.”

Vollack csoport

Klaus Teizer, ügyvezető igazgató