Allplan 2024

Gyorsíts!
TERVtől a kivitelezésig

Allplan 2024

Gyorsíts!
TERVtől a kivitelezésig

AZ ALLPLAN 2024 FUNKCIÓI

PRODUKTÍVABB, EGYÜTTMŰKÖDŐBB ÉS FEJLETTEBB MUNKAFOLYAMATOK

Az Allplan 2024 új verziója teljesen új szintre gyorsítja a termelékenységet. A szoftver még soha nem volt képes ilyen gyorsan elvégezni a feladatokat a nagy teljesítményű és automatizált tervezőeszközök, az integrált felhőalapú folyamatok és a fejlett BIM munkafolyamatok segítségével. Szabadságot adva arra, hogy a tervezők és irodák a nagyszerű építészet tervezésébe, hatékony közlekedési infrastruktúra tervezésébe és egy jobb épített környezet megépítésébe fektethessenek.

Légy gyorsabb az Allplan 2024 segítségével:

5

A megnövekedett termelékenységnek köszönhetően

5

A gördülékenyebb együttműködés révén

5

Kiváló tervezési minőséggel

Épülettervezés

HOMLOKZAT MODELLEZÉS

HOMLOKZATMODELLEZÉS ALLPLAN SEGÍTSÉGÉVEL: GYORS, INTUITÍV ÉS KÖTETLEN

A homlokzattervezéshez az építészeknek gyors és intuitív eszközre van szükségük, amely megfelel az épületburkolat tervezésének követelményeinek, és lehetővé teszi a különböző tervek tesztelését, valamint a napi módosításokat. Ehhez az Allplan 2024 egy jelentősen továbbfejlesztett, kibővített homlokzati modult kínál az épületburkolatok korszerű tervezéséhez, amely a minden alkalommal létrehozandó nyitóelem helyett egy már előre definiált ablak/ajtó SmartPartot használ. Az új funkció felgyorsítja a homlokzatok és homlokzati/nyíláselemek létrehozását és módosítását. Az építészek számára előnyös a jobb teljesítmény, az optimalizált működés és a kibővített funkciókészlet, így gyorsabban, intuitívabban és rugalmasabban tervezhetnek homlokzatokat.

ÉPÜLETMODELLEZÉS

A TERVEZÉSI FOLYAMAT FELGYORSÍTÁSA ÉPÜLETELEMEK MODELLEZÉSÉVEL

Függetlenül attól, hogy az épületek és szerkezetek szabályos alakúak vagy egyre inkább egyénre szabottan, a környezetbe jól illeszkedő módon kerülnek kialakításra, a tervezési folyamatok hatékonyságának és eredményességének javítására van igény. Az Allplan 2024 új verziója olyan továbbfejlesztett eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik az építészek és mérnökök számára, hogy gyorsabban hozzák létre és szükség szerint módosítsák is a terveket. Ez magában foglalja a kör- és egyéb görbült alakzatok létrehozására, módosítására, azok kapcsolataira, az ilyen szabálytalan testek nyílásainak és mélyedéseinek modellezésére és beállítására vonatkozó fejlesztéseket. A gyors és hatékony adaptáció érdekében további épületelemek, például födém, alaplemez, fülke/nyílás és sarokablak esetében is elérhetővé vált a közvetlen objektummódosítás. Az kávakiképzésre vonatkozó fejlesztések segítenek a nyílások részletezésének javításában. Mindezek a fejlesztések segítik az építészeket és mérnököket a tervezési munkafolyamatok felgyorsításában, ugyanakkor javítják a rajzok és modellek minőségét.

GIS csatlakozó

Egyszerűsített GIS integráció az optimális AEC munkafolyamatokhoz

Szinte minden AEC-projekt sikeres kivitelezéséhez – függetlenül azok méretétől vagy az alkalmazott munkamódszertől – szükség van a térinformatikai rendszerekből (GIS) származó adatok, például a terep és a környező épületek adatainak integrálására. Az építészek,  építőmérnökök és építési szakemberek számára fontos, hogy terveiket, épületeiket vagy építményeiket jól be tudják illeszteni a környezetbe. Az Allplan 2024 új munkafolyamatokat biztosít a terv zökkenőmentes integrációjához a környezetéhez, egy felhőalapú GIS-csatlakozó eszközzel, amely hatékony és automatizált folyamatot biztosít a releváns adatok kinyeréséhez. A 3DCityLoader szolgáltatások által működtetett GIS-csatlakozó hozzáférést biztosít különböző nyílt GIS-platformokhoz és forrásokhoz, amely különböző európai régiókat fed le, de magában foglalja a Worldwide Global surface támogatást is. A kiválasztott területről terepadatok, épületek és utcai kontúrok importálhatók az Allplanba. A kiválasztott minőségi paraméterekkel és objektumtípussal a terep különböző objektumtípusokban importálható, ami az építészek és mérnökök munkafolyamatait tükrözi. Az építőmérnökök is értékelhetik a proxy tereptárgyak importálását, amelyeket a terepkezelő és az út/terep modul további funkciói tovább feldolgozhatnak és átvehetnek.

Ily módon a valós GIS „adatinformációk” időtakarékos és egyszerű módon integrálhatók az Allplanba az építési környezet legmagasabb szintű részletességével, és a projekt korábbi szakaszában is figyelembe vehetők.

 

Építészeti kimutatások

Optimalizált mennyiségkimutatások a jobb tervezési minőségért

Az építészektől, építőmérnököktől és szakági tervezőktől hatékony és jól ellenőrzött mennyiségi átvételeket várnak el megosztott Allplan modellek tekintetében. Ez különösen fontos az asszociatív kimutatások esetében a nagy és összetett projektek feldolgozása során, olyan csapatmunka-környezetben, ahol sokan dolgoznak egyszerre az épület különböző részein vagy emeletein. Az építészeti asszociatív kimutatások mostantól a megadott modellből (rajzfájlokból) származó mennyiségeket jelentenek, függetlenül a betöltött modell állapotától. Ezenkívül megvalósításra került az ívelt objektumok grafikus támogatása a konszignációs lapokon.

Ez egyértelműséget és teljes körű ellenőrzést biztosít a mennyiségi adatokhoz csapatmunka környezetben, jobb koordinációt tesz lehetővé, és támogatja a kiváló tervezési minőséget.

 

 

CONTENT CONNECTOR

Textúrák, felületek, berendezések behívása szempillantás alatt

A különböző BIM tervezési és vizualizációs feladatokhoz szükséges tartalmak, például 3D elemek vagy anyagok keresése és manuális importálása gyakran fárasztó és sok időt vesz el a tervezők napi rutinjában. Az új Content Connector hatékony, webalapú munkafolyamatot biztosít az Allplan felhasználók számára, amely felgyorsítja és automatizálja az egyedi tartalmak importálását és létrehozását. Az Allplan 2024 két külső szolgáltatót támogat: az mtextur-t a felület/textúra eszközök létrehozásához és a Trimble® 3D Warehouse®-t, a 3D objektumok népszerű és kiterjedt SketchUp® könyvtárát. Az új tartalomkonnektor segít az építészeknek és a multidiszciplináris tanácsadóknak jelentősen felgyorsítani a tartalommal kapcsolatos feladatokat.

 

Twinmotion közvetlen kapcsolat

BIM-modellből VR-élmény mindössze 3 kattintással

Az építészirodákban egyre nagyobb szükség van a gyorsított 3D-s tervezési és vizualizációs munkafolyamatokra, amelyek támogatják a dinamikus döntéshozatalt. Az Allplan 2024-ben található új Twinmotion Direct Link leegyszerűsíti az adatcserét, és lehetővé teszi az Allplan modellek Twinmotionnel való valós idejű szinkronizálását egyetlen egérkattintással. Használja ki a Twinmotion eszközeinek összes előnyét: valósághű környezetmegjelenítés, kiváló minőségű eszközök az objektumkönyvtárból, jelenetbeállító eszközök a különböző fázisok, például az évszakok vagy a fák növekedésének megjelenítéséhez, valamint 360 fokos videók, panorámák vagy a VR üzemmód exportálása. Az első vázlattól a végső vizualizációig hozza ki a legtöbbet a projektjéből.

A Twinmotion kényelmes felhasználói felületet és az Epic Games nagy teljesítményű Unreal Engine-jét ötvözi. A Twinmotion és az Allplan közötti élő kapcsolat a lélegzetelállító sebességet biztosító Direct Link funkcióval ellátott Datasmith exporton keresztül valósul meg. Az integrált Datasmith exportőrrel az Allplan mostantól képes a jeleneteket Datasmith fájlformátumba exportálni, így az Unreal Engine-ben és más Unreal Engine-alapú alkalmazásokban finomíthatja terveit, és kihasználhatja a Datasmith munkafolyamat előnyeit.

 

 

AcélSZERKEZETEK

Az Allplan integrálja a nagy teljesítményű SDS2 szoftvert az acélcsatlakozásokhoz

Az Allplan meglévő eszköztára lehetővé teszi hogy a felhasználók manuálisan modellezzék a legtöbb csatlakozási elemet, például csavarokat, hegesztéseket, csapokat, lemezeket, lyukakat stb. Néhány csatlakozás azonban sok egyedi kapcsolóelemet tartalmaz. Néhány csatlakozás azonban sok egyedi csatlakozóelemet tartalmaz. Az SDS2 nagy teljesítményű acélkapcsolati motorjának az Allplan 2024-be történő integrálásával a szabványosított acélcsatlakozások hatékonyabban modellezhetők a csatlakoztatandó tagok kiválasztásával. Az integrált ellenőrzések biztosítják, hogy a kapcsolatok már a tervezési fázisban feldolgozhatók és tervezhetők legyenek. A csomóponti megközelítés és adatmodell biztosítja az univerzális kompatibilitást az olyan csatlakozások modellezési és tervezési megoldásokkal, mint például az Idea StatiCa. Az integrált megközelítés lehetővé teszi a tervezők és kivitelezők számára, hogy pontos projektjavaslatokat készítsenek.

 

Acélszerkezetek

Rugalmasság és pontosság a hatékony acélszerkezeti vázelemekkel

Számos tartószerkezet acélból készül, vagy legalábbis acélelemeket tartalmaz. Ezért a szerkezeti részletezés megfelelő funkcióinak a lehető leghatékonyabbnak, felhasználóbarátnak és átfogónak kell lenniük. Ugyanez vonatkozik az acélszerkezeti elemekkel kapcsolatos munkafolyamatokra is. Az Allplan 2024 új acélszerkezeti elemeket kínál, mint például a ferde oszlop, valamint a kettős profilok Allplan Cloudból történő Allplanba való letöltésének lehetőségét. A munkafolyamatokat is optimalizálták, hogy a felhasználók a „vonalas komponensről vonalas komponenshez” funkcióval bármelyik komponenst összekapcsolhassák egymással.

Az acélkomponensekkel történő szerkezeti részletezés az Allplanban így egyszerűbbé és rugalmasabbá válik, az alkatrészek széles választéka kényelmesen integrálható a munkafolyamatba.

 

 

vasalás

Több lehetőség az automatizált vasalás alkalmazására

Az automatizált vasalással az Allplan felhasználói már most jelentősen felgyorsíthatják a vasalás részletezésének ismétlődő, időigényes rutinfeladatait. Eddig az alkalmazás egyes építőelemekre korlátozódott. Az Allplan 2024 segítségével mostantól az L- és T-alakú falcsatlakozások is automatikusan vasalhatók. Ez további időmegtakarítást eredményez, és bővíti a lehetséges alkalmazások körét.

 

monolit vasbeton

Optimalizált vasalás részletezés interaktív eszközökkel a BIM munkafolyamatokhoz

A vasbeton szerkezetek modellezését általában jelentős határidős nyomás alatt végzik. A vasalás elhelyezése közvetlenül az izometrikus vagy animációs ablakokban, jelentősen leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a folyamatot. Az Allplan 2024 izometrikus és animációs ablakaiban az interaktív vasalásszerkesztési és módosítási funkciók egyszerűsítik a BIM-folyamatot. A felhasználók új szerkesztési lehetőségeket kapnak olyan funkcióknak köszönhetően, mint a vasalás létrehozása, szerkesztése, módosítása, elforgatása, másolása, beillesztése és közvetlen objektummódosítása bármely képernyőablakban.

Az Allplan 2024 segítségével lehetőség van a részletek kidolgozására nézetekben és metszetekben, és a modell azonnali frissítésére, vagy a részletezés elvégzésére a modellben, és a nézetek és metszetek azonnali frissítésére. A zökkenőmentes BIM-munkafolyamat érdekében lehetőség van a vasalás attribútumai segítségével történő feliratozásra is.

Az amerikai piac számára speciális fejlesztések valósultak meg, mint például a „betonacél státusz” attribútumon alapuló besorolás, asszociatív vaskimutatások az USA-beli betonacélgyártók tipikus munkafolyamatainak támogatására. A hajlítási henger funkciók és a hajlítócsapok pontjai különösen fontosak szakemberek számára.

A betonacélok részletezése a BIM-munkafolyamatokban még soha nem volt ilyen egyszerű. Az új, átfogó szerkesztési eszközöknek köszönhetően az Allplan felhasználók növelhetik termelékenységüket, és rugalmasabbá válnak az általuk preferált munkamódszer tekintetében. Az amerikai piacra vonatkozó speciális fejlesztések támogatják a nemzetközi építési projekteken végzett munkát.

 

ütközésvizsgálat

Zökkenőmentes ütközésvizsgálattal nő a hatékonyság és az egyértelműség

Az ütközésfelismerés kulcsfontosságú a hibamentes tervezéshez. Ha ez a munkafolyamat egy szoftveren belül, további külső eszközök nélkül zajlik, az leegyszerűsíti és felgyorsítja az ütközésellenőrzés teljes folyamatát. Az Allplan 2024 mostantól különbséget tesz a következő ütközési típusok között: „Kemény ütközés”, „Lágy ütközés”, „Munkafolyamat ütközés”, „Nincs ütközés”. (Hard Clash, Soft Clash, Workflow Clash, No Clash.) Ezek különböző színekkel jelennek meg a gyors áttekintés érdekében. Az ütközések szűrhetők vagy értékelhetők kimutatások vagy jelentések segítségével. A teljes körű ütközésellenőrzés egyetlen szoftveres megoldással zökkenőmentesen és átláthatóan működik, és jelentős időt takarít meg.

 

Előregyártott betonELEMEK

A termelékenység növelése a szerelvények egyszerűsített adminisztrációjával

A szerelvények kényelmes kezelése alapvető fontosságú az előregyártott betonelemek tervezői számára. Ennek oka, hogy szinte minden egyes előregyártott elemhez speciális rögzítőelemek szükségesek. A szerelvények számával azonban nő a tervezéssel, számlázással és gyártással kapcsolatos adminisztrációs munka. Az Allplan 2024 érezhetően leegyszerűsíti a szerelvények adminisztrációját. Ezenkívül az új verzió jobb lehetőségeket kínál a szerelvények áthelyezésére. További újdonság, hogy az emelőkampók mostantól intuitív módon módosíthatók. Az Allplan 2024 emellett még nagyobb teljesítményt kínál az előregyártott tervezés és részletezés terén, jobban összehangolt munkafolyamatokat és áttekinthetőbb felhasználói felületet. Ezek a szerelvényekkel kapcsolatos fejlesztések időt takarítanak meg a tervezés, a beszerzés és a gyártás során, különösen akkor, ha nagyszámú különböző beszállítóval van dolgunk. Ezáltal a szerelvényekkel való munka intuitívabbá és produktívabbá válik.

 

Előregyártott betonELEMEK

Hálóhegesztőgépek optimalizált adatbevitele

Az előregyártó üzemeknek egyre nehezebb szakképzett személyzetet találniuk a gyártáshoz. Ez még fontosabbá teszi a magas automatizáltsági szintet. Ideális esetben az alapvasalás gyártása teljesen automatizáltan történik, a legmodernebb berendezéseket használva. A meglévő automatizált folyamatokat az Allplan 2024 kifejezetten a hálóhegesztő rendszerekhez bővíti ki. Az automatizált vasalás létrehozásakor az Allplan mostantól figyelembe veszi a betontakarási igényeket az illesztési hézagoknál. Ez az újítás támogatja a hibamentes, felgyorsított munkafolyamatokat, és így ellensúlyozza a szakképzett munkaerő növekvő hiányát.

 

IFC modell

IFC modellek referenciaként való használata – gyors ellenőrzés importálás nélkül

Gyakran nem célszerű teljes IFC-modelleket importálni. Ennek oka lehet, hogy a tervezőnek csak egy gyors előnézetre van szüksége, az IFC-modell nincs megfelelően modellezve, vagy a nagy részletesség miatt nehéz az importálás. Sok esetben elegendő az IFC-modellt referenciamodellként használni az Allplanban, például egy gyors ellenőrzéshez. Egy geometria méréséhez, megtekintéséhez vagy ellenőrzéséhez a felhasználónak csak meg kell határoznia, hogy a mellékelt IFC-fájl mely objektumaira vagy rétegeire kiváncsi. Így gyorsan és egyszerűen megkapható minden szükséges információ anélkül, hogy ténylegesen importálni kellene az IFC-fájlt.

 

Teendők kezelése (issue management)

Technikai előnézet: BIMcollab Plugin az Allplanban

Számos BIM-projektben a teendők kezelését a könnyen használható BIMcollab Issue management platformmal végzik. A teendők BCF-fájlokon keresztül történő cseréje következetlenségekhez vezethet a különböző értékek hozzárendelésében. Az Allplan 2024 technikai előzetesében található egy BIMcollab plugin, így a felhasználók egy további palettán keresztül közvetlenül az Allplanból csatlakozhatnak a BIMcollab projektjükhöz, és BCF import/export nélkül hozhatják létre és szerkeszthetik a feladatokat. A BIMcollab Issue management zökkenőmentes integrációja az Allplanba kiküszöböli az időigényes és hibás BCF importálás/exportálás folyamatát. A bővítmény teljes BIMcollab funkcionalitást biztosít az Allplanban. Ez időt takarít meg, és segít elkerülni a BIM-folyamatok következetlenségeit.

 

Vizuális szkriptelés

A Visual Scripting jobb használhatósága

Az automatizált munkafolyamatok vagy intelligens objektumok létrehozásához a Visual Scripting nagyon hatékony módja annak, hogy a felhasználók programozási ismeretek nélkül, vizuálisan hozzanak létre szkripteket. Annak érdekében, hogy a Visual Scripting még intuitívabbá és könnyebben használhatóvá váljon, a használhatóság több területen is javult. Például új vizuális csoport- és csomópontállapotok jelentek meg, könnyebbé vált a navigáció a vászon felületen, és bevezetésre került egy keresési funkció. Ezek az optimalizálások egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a Visual Scripting használatát, segítve a munkafolyamatok automatizálását vagy egyéni parametrikus objektumok létrehozását minimális erőfeszítéssel.

 

Allplan Exchange*

Hatékony web-alapú dokumentumkezelés

Minden építési projekt egyik alapvető követelménye a tervek hatékony és eredményes elosztása a projektcsapatok között. Ez az ismétlődő feladat gyakran időigényes, és sok hibalehetőséget tartalmaz. Az Allplan Exchange segítségével az Allplan egy webalapú tervelosztó eszközt kínál, amelyet kifejezetten a különböző formátumok létrehozásának és terjesztésének kezelésére, valamint automatikus e-mailes változásértesítések biztosítására terveztek. A platform 2D-s rajzletöltési környezetet biztosít, és nyomon követi a küldési és letöltési tevékenységet, hogy egy jelentésben szerepelhessen. Ez biztosítja a tevékenységek láthatóságát minden érdekelt fél számára, így a 2D rajzinformációk kezelésének és kommunikációjának nélkülözhetetlen eszközévé válik.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel

 

Infrastruktúra-tervezés

GIS csatlakozó

Egyszerűsített GIS integráció az optimális AEC munkafolyamatokhoz

Szinte minden AEC-projekt sikeres kivitelezéséhez – függetlenül azok méretétől vagy az alkalmazott munkamódszertől – szükség van a térinformatikai rendszerek (GIS) adatainak, például a terep és a környező épületek adatainak integrálására. Az építőmérnökök és építési szakemberek számára fontos, hogy terveiket, épületeiket vagy építményeiket jól be tudják illeszteni a környezetbe. Az Allplan 2024 új munkafolyamatokat biztosít a terv zökkenőmentes integrálásához a környezetbe, egy felhőalapú GIS-csatlakozó eszközzel, amely hatékony és automatizált folyamatot biztosít a releváns adatok kinyeréséhez. A 3DCityLoader szolgáltatások által működtetett GIS-csatlakozó hozzáférést biztosít különböző nyílt GIS-platformokhoz és forrásokhoz, amely különböző európai régiókat fed le, de magában foglalja a világméretű globális felszíni támogatást is. A kiválasztott területről terepadatok, épületek és utcai kontúrok importálhatók az Allplanba. A kiválasztott minőségi paraméterekkel és objektumtípussal a terep különböző objektumtípusokban importálható, ami tükrözi az építőmérnökök bizonyos munkafolyamatait. Értékelhetik a Proxy DTM terepként történő importálást is, amelyet a terepkezelő és az Út/Terrain modul további funkciói tovább feldolgozhatnak és átvehetnek.

Ily módon a valós GIS „adatinformációk” időtakarékos és egyszerű módon integrálhatók az Allplanba az építési környezetből származó legmagasabb szintű részletességgel, és a projekt korábbi szakaszában is figyelembe vehetők.

IFC export

A BIM útmodell előkészítése az IFC 4.3 adatexporthoz

Számos új építési projektben, de a rehabilitációs projektekben is szükség van az útmodellre nyílt fájlformátumokban, például az OPEN BIM IFC formátumban. Az IFC-szabvány egységes modelladatstruktúrát ír elő, és lehetővé teszi a modell interdiszciplináris hozzáférhetőségét minden érdekelt fél számára (egységes igazságforrás). Az építőipar jövőbeni követelményeinek való megfelelés érdekében a BIM útmodell az új Allplan verzióval kívánt szakaszokra osztható, az útpályaelemekhez tetszőleges attribútumok rendelhetők, és a modell IFC 4.3 formátumban exportálható. Az IFC-modell a lehetséges modellreprezentációs stílusoktól függetlenül generálódik, ami azt jelenti, hogy minden hozzárendelt modellattribútum mindig az IFC-struktúrával együtt frissül. Ezzel a funkcióval az Allplan 2024 leegyszerűsíti a BIM-munkamódszert az úttervezésben, és elősegíti a tervezőpartnerekkel való célzott cserét és a tervezőpartnerek általi további feldolgozást információveszteség nélkül és az alkalmazott szoftvermegoldásoktól függetlenül.

IFC adatcsere

Javított IFC adatcsere infrastruktura projektekhez

A BIM az infrastruktura projektekben is egyre fontosabbá válik. A buildingSMART ehhez a 4.3 csereformátumot kínálja. Az Allplan mostantól támogatja az IFC 4.3. importálását hidakra, utakra és vasúti pályákra vonatkozóan harmadik féltől származó szoftverekből. Az új verzióval a felhasználó importál egy IFC fájlt, és az Allplan automatikusan felismeri a 4.3 formátumot. További opciók, például leképezési vagy geometria specifikációk állíthatók be. Az IFC 4.3 formátummal javul az adatcsere minősége és ezáltal a BIM infrastruktúra projektek tervezési minősége.

 

Úttervezés

Útkereszteződések parametrikus modellezése

Az útkereszteződések modellezése már az Allplan korábbi verzióiban is lehetséges volt. Az Allplan 2024-ben az útkereszteződések parametrikus modellezésének új megoldásával mostantól a T és X típusú kereszteződések is könnyen létrehozhatók. A parametrikus eljárásnak köszönhetően mind a kereszteződési pont helyzete, mind a lekerekítő ívek geometriája bármikor módosítható. A kereszteződési terület keresztmetszete és helyszínrajza közvetlenül a modellből származtatható, és néhány kattintással egyszerűen beállítható. Az útkereszteződések parametrikus modellezése számos előnnyel jár: a jelentős időmegtakarítás mellett, még geometriaváltozások esetén is, valamint a jobb felhasználóbarátság mellett az új funkcióval jelentősen csökkenthetők a hibaforrások.

 

Acélszerkezetek

Az Allplan integrálja a nagy teljesítményű SDS2 motort az acélcsatlakozásokhoz

Az SDS2 nagy teljesítményű acélkapcsolati motorjának az Allplan 2024-be történő integrálásával a szabványosított acélkapcsolatok hatékonyabban modellezhetők a kapcsolandó tagok kiválasztásával. Az integrált ellenőrzések biztosítják, hogy a kapcsolatok már a tervezési fázisban gyárthatók és szerelhetők legyenek. A csomóponti megközelítés és az adatmodell biztosítja az univerzális kompatibilitást a kapcsolatok modellezési és tervezési megoldásaival. Az integrált megközelítés lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy pontos projektajánlatokat adjanak.

 

Acélszerkezetek

Rugalmasság és pontosság a hatékony acélszerkezeti vázelemekkel

Számos tartószerkezet acélból készül, vagy legalábbis acélelemeket tartalmaz. Ezért a szerkezeti részletezés megfelelő funkcióinak a lehető leghatékonyabbnak, felhasználóbarátnak és átfogónak kell lenniük. Ugyanez vonatkozik az acélszerkezeti elemekkel kapcsolatos munkafolyamatokra is. Az Allplan 2024 új acélszerkezeti elemeket kínál, mint például a ferde oszlop, valamint az Allplan Cloudból letölthető kettős profilok. A munkafolyamatokat is optimalizálták, hogy a felhasználók a „vonalas komponensről vonalas komponensre” funkcióval bármelyik komponenst összekapcsolhassák egymással.

Az acélszelvényekkel történő szerkezeti részletezés az Allplanban így egyszerűbbé és rugalmasabbá válik, az alkatrészek széles választéka kényelmesen integrálható a munkafolyamatba.

 

 

Monolit vasbeton szerkezetek

Optimalizált vasalás részletezés interaktív eszközökkel a BIM munkafolyamatokhoz

A vasbeton szerkezetek modellezését általában jelentős határidős nyomás alatt végzik. A vasalás elhelyezése közvetlenül az izometrikus vagy animációs ablakokban, jelentősen leegyszerűsítheti és felgyorsíthatja a folyamatot. A felhasználók új szerkesztési lehetőségeket kapnak olyan funkcióknak köszönhetően, mint a vasalás létrehozása, szerkesztése, módosítása, elforgatása, másolása, beillesztése és közvetlen objektummódosítása bármely képernyőablakban.

Az Allplan 2024 segítségével lehetőség van a részletek kidolgozására nézetekben és metszetekben, és a modell azonnali frissítésére, vagy a részletezés elvégzésére a modellben, és a nézetek és metszetek azonnali frissítésére. A zökkenőmentes BIM-munkafolyamat érdekében lehetőség van a vasalás attribútumai segítségével történő feliratozásra is.

Az amerikai piac számára speciális fejlesztések valósultak meg, mint például a „betonacél státusz” attribútumon alapuló besorolás, asszociatív vaskimutatások az USA-beli betonacélgyártók tipikus munkafolyamatainak támogatására. A hajlítási henger funkciók és a hajlítócsapok pontjai különösen fontosak szakemberek számára.

A betonacélok részletezése a BIM-munkafolyamatokban még soha nem volt ilyen egyszerű. Az új, átfogó szerkesztési eszközöknek köszönhetően az Allplan felhasználók növelhetik termelékenységüket, és rugalmasabbá válnak az általuk preferált munkamódszer tekintetében. Az amerikai piacra vonatkozó speciális fejlesztések támogatják a nemzetközi építési projekteken végzett munkát. 

 

 

ütközésvizsgálat

Zökkenőmentes ütközésvizsgálattal nő a hatékonyság és egyértelműség

Az ütközésfelismerés kulcsfontosságú a hibamentes tervezéshez. Ha ez a munkafolyamat egy szoftveren belül, további külső eszközök nélkül zajlik, az leegyszerűsíti és felgyorsítja az ütközésellenőrzés teljes folyamatát. Az Allplan 2024 mostantól különbséget tesz a következő ütközési típusok között: „Kemény ütközés”, „Lágy ütközés”, „Munkafolyamat ütközés”, „Nincs ütközés”. (Hard Clash, Soft Clash, Workflow Clash, No Clash.) Ezek különböző színekkel jelennek meg a gyors áttekintés érdekében. Az ütközések szűrhetők vagy értékelhetők kimutatások vagy jelentések segítségével. A teljes körű ütközésellenőrzés egyetlen szoftveres megoldással zökkenőmentesen és átláthatóan működik, és jelentős időt takarít meg. 

 

Teendők kezelése (issue management)

Technikai előnézet: BIMcollab Plugin az Allplanban

Számos BIM-projektben a teendők kezelését a könnyen használható BIMcollab Issue management platformmal végzik. A teendők BCF-fájlokon keresztül történő cseréje következetlenségekhez vezethet a különböző értékek hozzárendelésében. Az Allplan 2024 technikai előzetesében található egy BIMcollab plugin, így a felhasználók egy további palettán keresztül közvetlenül az Allplanból csatlakozhatnak a BIMcollab projektjükhöz, és BCF import/export nélkül hozhatják létre és szerkeszthetik a feladatokat. A BIMcollab Issue management zökkenőmentes integrációja az Allplanba kiküszöböli az időigényes és hibás BCF importálás/exportálás folyamatát. A bővítmény teljes BIMcollab funkcionalitást biztosít az Allplanban. Ez időt takarít meg, és segít elkerülni a BIM-folyamatok következetlenségeit.

 

Vizuális szkriptelés

A Visual Scripting jobb használhatósága

Az automatizált munkafolyamatok vagy intelligens objektumok létrehozásához a Visual Scripting nagyon hatékony módja annak, hogy a felhasználók programozási ismeretek nélkül, vizuálisan hozzanak létre szkripteket. Annak érdekében, hogy a Visual Scripting még intuitívabbá és könnyebben használhatóvá váljon, a használhatóság több területen is javult. Például új vizuális csoport- és csomópontállapotok jelentek meg, könnyebbé vált a navigáció a vászon felületen, és bevezetésre került egy keresési funkció. Ezek az optimalizálások egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a Visual Scripting használatát, segítve a munkafolyamatok automatizálását vagy egyéni parametrikus objektumok létrehozását minimális erőfeszítéssel.

 

Twinmotion közvetlen kapcsolat

BIM-modellből VR-élmény mindössze 3 kattintással

A hidak és más infrastrukturális projektek tervezési folyamatában egyre nagyobb szükség van a dinamikus döntéshozatalt támogató, gyorsított 3D tervezési és vizualizációs munkafolyamatokra. Az Allplan 2024-ben található új Twinmotion Direct Link leegyszerűsíti az adatcserét, és lehetővé teszi az Allplan modellek Twinmotionnel való valós idejű szinkronizálását egyetlen egérkattintással. Használja ki a Twinmotion eszközeinek összes előnyét: valósághű környezetmegjelenítés, kiváló minőségű eszközök az objektumkönyvtárból, jelenetbeállító eszközök a különböző fázisok, például az évszakok vagy a fák növekedésének megjelenítéséhez, valamint 360 fokos videók, panorámák vagy a VR üzemmód exportálása. Az első vázlattól a végső vizualizációig hozza ki a legtöbbet a projektjéből.

A Twinmotion kényelmes felhasználói felületet és az Epic Games nagy teljesítményű Unreal Engine-jét ötvözi. A Twinmotion és az Allplan közötti élő kapcsolat a lélegzetelállító sebességet biztosító Direct Link funkcióval ellátott Datasmith exporton keresztül valósul meg. Az integrált Datasmith exportőrrel az Allplan mostantól képes a jeleneteket Datasmith fájlformátumba exportálni, így az Unreal Engine-ben és más Unreal Engine-alapú alkalmazásokban finomíthatja terveit, és kihasználhatja a Datasmith munkafolyamat előnyeit.

 

Allplan Exchange*

Hatékony web-alapú dokumentumkezelés

Minden építési projekt egyik alapvető követelménye a tervek hatékony és eredményes elosztása a projektcsapatok között. Ez az ismétlődő feladat gyakran időigényes, és sok hibalehetőséget tartalmaz. Az Allplan Exchange segítségével az Allplan egy webalapú tervelosztó eszközt kínál, amelyet kifejezetten a különböző formátumok létrehozásának és terjesztésének kezelésére, valamint automatikus e-mailes változásértesítések biztosítására terveztek. A platform 2D-s rajzletöltési környezetet biztosít, és nyomon követi a küldési és letöltési tevékenységet, hogy egy jelentésben szerepelhessen. Ez biztosítja a tevékenységek láthatóságát minden érdekelt fél számára, így a 2D rajzinformációk kezelésének és kommunikációjának nélkülözhetetlen eszközévé válik.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel elérhető.

 

Parametrikus csatlakozó vasalások

Gyorsabb és produktívabb részlettervezés

Mindig kihívást jelent, hogy a BIM vasalási modelleket és részletezési rajzokat az előírt minőségi szabványoknak megfelelően, ésszerű időn belül, a megfelelő árrés megtartása mellett készítsük el. A minőség biztosítása a termelékenység és a nyereségesség sérelme nélkül állandó kihívást jelent a mérnöki és vasbeton szerkesztő cégek számára minden vasbetonos projekt esetében, függetlenül a projekt típusától és helyétől. Az ALLPLAN megérti ezt, ezért az Allplan-t kifejezetten a vasbeton szerkesztési problémák megoldására fejlesztették ki.

Az Allplan Bridge 2024 segítségével a következő nagy lépés megtörtént. Két parametrikus technológiát kombináltak, hogy egy parametrikus tervezéstől az építésig megoldást nyújtsanak, nevezetesen az Allplan Bridge parametrikus modellezési megoldását és az Allplanban található PythonParts-ot. Az Allplan Bridge-ben elsősorban a vasbeton tervezéséhez és a kódellenőrzéshez definiálnak betonozási készleteket, és ezek a betonozási készletek most parametrikusan összekapcsolódnak az Allplan PythonPart technológiájával. Nemcsak a hosszirányú, a nyíró- és a torziós vasalás geometriája kerül át az Allplanba, hanem minden egyéb információ is, mint például a betonacélok helyzete, a vasak száma és átmérője. Ennek eredményeképpen teljesen parametrikus tervezéstől a gyártásig tartó munkafolyamat válik lehetővé, ami gyorsabb és minimális hibalehetőséggel járó munkát eredményez, egyúttal magasabb minőséget, termelékenységet és jövedelmezőséget tesz lehetővé.

Építéskiviteli tervezés

Földmunkák

A földmunkák intuitív modellezése

A mérnököknek gyakran kell a földmunkákra vonatkozó kezdeti számításokat végezniük, hogy a projekt már nagyon korai szakaszában költségbecslést kapjanak. Ezenkívül a kivitelezőnek szüksége van egy részletes 3D-s modellre, amely tartalmazza a GPS-vezérelt rendszerrel rendelkező kotrógépek adatait. Az építőmérnökök az Allplan 2024 segítségével nagyon részletesen megtervezhetik a földmunkák és a támfalelemek kivitelezhetőségét. A kiviteli terveket készítő rajzoló képes a munkagödör elemeit nagy részletességgel modellezni, miközben megmarad a rugalmasság a modell egyes részeinek módosítására a későbbi építési fázisokban. Az Allplan földmunkamodellezője mostantól lehetővé teszi a munkagödör intuitív modellezését. A földmunkán kívül jó néhány fejlesztés történt a fúrt cölöpfal, a vert cölöpfal és a talajhorgonyok esetében is.

 

Zsaluzat tervezése falakhoz

Új BIM2Form kiegészítő a zsalurendszerek költséghatékony tervezéséhez

Sok vállalatnál a zsalutervezést általában még mindig kézzel vagy a piacon kapható különböző eszközökkel végzik. Sok kivitelező vállalat vagy fővállalkozó ezért a zsaluzattervezést külső szolgáltatókra bízza, ami egyes esetekben jelentős költségekkel jár, és megnehezíti a projekt menetének ellenőrzését. Az Allplan 2024 új zsaluzattervezési kiegészítő eszköze lehetővé teszi a zsaluzott falelemek automatikus hozzárendelését. Jelenleg a MEVA gyártó MEVA Mammut 350 zsalurendszere használható. A jövőben az Allplan felhasználók számára lehetővé válik, hogy különböző gyártók zsalurendszereivel tervezzenek, annak a költségnek a töredékéért, amely akkor merülne fel, ha ezeket a szolgáltatásokat kihelyeznék.

BIM2Field – Automatikus mérőeszközök*

Modellobjektumok pontos és gyors mérése

A digitális modellt a helyszínen vizsgálva az objektumok gyors és pontos mérésének képessége kritikus funkció az építőipar és a tervezők számára. Bevezettük az Auto-Edge, Auto-Surface és Laser mérési funkciókat, hogy gyors visszajelzést nyújtsunk, amikor az Allplan Cloudban BIM modelljeivel dolgozik. E funkciók használatával megszűnik a több pont kiválasztásának kényelmetlensége a legrészletesebb mérések visszakapásához. Ezek a mérések ezután a diavetítési funkciókkal párosítva könnyen bemutathatók és terjeszthetők a projektcsoport többi tagjának.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel vagy a Bimplus Professional megvásárlásával érhető el.

 

BIM2Field- mennyiségi táblázat exportálása MS Excel-be*

Mennyiségkimutatások egyszerűen – közvetlenül az építkezésen.

Az Allplan jól ismert, átfogó mennyiségkimutatási funkciói mellett mostantól létezik egy Allplan felhőalapú megoldás, amellyel kényelmesen generálhat mennyiségi adatokat a helyszínen vagy bármikor, amikor a tervezési folyamat során szükség van rá. Mostantól egyszerűen kigyűjtheti a Bimplusban lévő BIM-modellben szereplő mennyiségeket, például a különböző építési fázisokhoz szükséges anyagok becsléséhez. Egyszerűen válassza ki a 3D modellben a kiszámítani kívánt objektumokat, majd válassza a QTO gombot, hogy azonnal megkapja az építendő objektumok térfogatát/területét. Mostantól a QTO táblázatot könnyedén exportálhatja MS Excelbe is a további kényelem érdekében. Ez a digitális módszer jelentős időmegtakarítást kínál a kézi eljárással szemben, pontosabb adatokkal és csökkentett hibakockázattal együtt, elkerülve az elpazarolt anyagokat és a további költségeket.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel vagy a Bimplus Professional megvásárlásával érhető el.

Előregyártott betonelemek

A termelékenység növelése a szerelvények egyszerűsített adminisztrációjával

A szerelvények kényelmes kezelése alapvető fontosságú az előregyártott betonelemek tervezői számára. Ennek oka, hogy szinte minden egyes előregyártott elemhez speciális rögzítőelemek szükségesek. A szerelvények számával azonban nő a tervezéssel, számlázással és gyártással kapcsolatos adminisztrációs munka. Az Allplan 2024 érezhetően leegyszerűsíti a szerelvények adminisztrációját. Ezenkívül az új verzió jobb lehetőségeket kínál a szerelvények áthelyezésére. További újdonság, hogy az emelőkampók mostantól intuitív módon módosíthatók. Az Allplan 2024 emellett még nagyobb teljesítményt kínál az előregyártott tervezés és részletezés terén, jobban összehangolt munkafolyamatokat és áttekinthetőbb felhasználói felületet. Ezek a szerelvényekkel kapcsolatos fejlesztések időt takarítanak meg a tervezés, a beszerzés és a gyártás során, különösen akkor, ha nagyszámú különböző beszállítóval van dolgunk. Ezáltal a szerelvényekkel való munka intuitívabbá és produktívabbá válik. 

 

Előregyártott betonelemek

Hálóhegesztő gépek optimalizált adatbevitele

Az előregyártó üzemeknek egyre nehezebb szakképzett személyzetet találniuk a gyártáshoz. Ez még fontosabbá teszi a magas automatizáltsági szintet. Ideális esetben az alapvasalás gyártása teljesen automatizáltan történik, a legmodernebb berendezéseket használva. A meglévő automatizált folyamatokat az Allplan 2024 kifejezetten a hálóhegesztő rendszerekhez bővíti ki. Az automatizált vasalás létrehozásakor az Allplan mostantól figyelembe veszi a betontakarási igényeket az illesztési hézagoknál. Ez az újítás támogatja a hibamentes, felgyorsított munkafolyamatokat, és így ellensúlyozza a szakképzett munkaerő növekvő hiányát. 

 

Vizuális szkriptelés

A Visual Scripting jobb használhatósága

Az automatizált munkafolyamatok vagy intelligens objektumok létrehozásához a Visual Scripting nagyon hatékony módja annak, hogy a felhasználók programozási ismeretek nélkül, vizuálisan hozzanak létre szkripteket. Annak érdekében, hogy a Visual Scripting még intuitívabbá és könnyebben használhatóvá váljon, a használhatóság több területen is javult. Például új vizuális csoport- és csomópontállapotok jelentek meg, könnyebbé vált a navigáció a vászon felületen, és bevezetésre került egy keresési funkció. Ezek az optimalizálások egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a Visual Scripting használatát, segítve a munkafolyamatok automatizálását vagy egyéni parametrikus objektumok létrehozását minimális erőfeszítéssel.

 

Teendők kezelése (issue management)

Technikai előnézet: BIMcollab Plugin az Allplanban

Számos BIM-projektben a teendők kezelését a könnyen használható BIMcollab Issue management platformmal végzik. A teendők BCF-fájlokon keresztül történő cseréje következetlenségekhez vezethet a különböző értékek hozzárendelésében. Az Allplan 2024 technikai előzetesében található egy BIMcollab plugin, így a felhasználók egy további palettán keresztül közvetlenül az Allplanból csatlakozhatnak a BIMcollab projektjükhöz, és BCF import/export nélkül hozhatják létre és szerkeszthetik a feladatokat. A BIMcollab Issue management zökkenőmentes integrációja az Allplanba kiküszöböli az időigényes és hibás BCF importálás/exportálás folyamatát. A bővítmény teljes BIMcollab funkcionalitást biztosít az Allplanban. Ez időt takarít meg, és segít elkerülni a BIM-folyamatok következetlenségeit.

 

Allplan Exchange*

Hatékony web-alapú dokumentumkezelés

Minden építési projekt egyik alapvető követelménye a tervek hatékony és eredményes elosztása a projektcsapatok között. Ez az ismétlődő feladat gyakran időigényes, és sok hibalehetőséget tartalmaz. Az Allplan Exchange segítségével az Allplan egy webalapú tervelosztó eszközt kínál, amelyet kifejezetten a különböző formátumok létrehozásának és terjesztésének kezelésére, valamint automatikus e-mailes változásértesítések biztosítására terveztek. A platform 2D-s rajzletöltési környezetet biztosít, és nyomon követi a küldési és letöltési tevékenységet, hogy egy jelentésben szerepelhessen. Ez biztosítja a tevékenységek láthatóságát minden érdekelt fél számára, így a 2D rajzinformációk kezelésének és kommunikációjának nélkülözhetetlen eszközévé válik.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel

 

TOVÁBBI FEJLESZTÉSEK

ÁTTÖRÉSEK MEGTERVEZÉSE
Ez az áttöréstervezési funkció lehetővé teszi falak, födémek, vagy 3D-s szilárdtestek nyílásainak automatikus létrehozását. Az Allplan 2024 segítségével mostantól lehetőség van nyílások létrehozására tetszőlegesen ívelt 3D elemekben is. Ezen túlmenően sávalapokban és lemezalapokban is létrehozhatók kiharapások.
PARAMÉTERES SMARTPART OPTIMALIZÁLÁS ÉS KIBŐVÍTETT OBJEKTUMKÖNYVTÁR
A harmonikaajtók és tolóajtók alkalmazása javult és automatizálódott, az Allplan könyvtárat pedig új parametrikus SmartParts elemekkel bővítették, mint például élvédelem, trapézlemez, vízelvezető csatorna, kör alakú rámpa keresztlejtéssel, létra háttámasszal, szegmensív és helytakarékos ajtók. Ezek a fejlesztések bővítik a felhasználási esetek körét, és segítenek automatizálni és felgyorsítani a tervezési folyamatokat.
A NÉZETEK ÉS METSZETEK JAVÍTÁSA
A részletes tervek és alaprajzok elkészítésekor elengedhetetlen a nézetek és metszetek modellből való származtatása. A gyorsabb és rugalmasabb munkafolyamat biztosítása érdekében javítottuk a vágógörbe feliratozási lehetőségeit, a metszetek és nézetek automatikus feliratozását, a vágógörbe testreszabását és többszörös módosítási lehetőségeit.
A PDF MUNKAFOLYAMATOK JAVÍTÁSAI
A PDF szilárdan megalapozta helyét a BIM-folyamatokban az információk gyors áttekintése érdekében. Az Allplan 2024 segítségével mostantól nincs korlátja az importálható vagy exportálható PDF terv méretének. A PDF fájlokat számos külső eszköz is támogatja, amelyek például az exportált geometria kezelését kínálják, mint például a Bluebeam Revu. A Bluebeam Revu esetében a helyiségek geometriája is exportálható az Allplanból. Mivel sok felhasználónak nagyon speciális követelményei vannak a PDF-exportálási beállításokkal szemben, például nyomtatás, hosszú távú archiválás vagy egyéb okok miatt, a PDF-exportálás az újabb archiválási formátumok, például a PDF/A-1b és a PDF/A-2 támogatásával is bővült.
BIMPLUS MUNKAFOLYAMAT A JÓVÁHAGYÁSI FOLYAMATHOZ
Az építészmérnököknek, BIM-menedzsereknek szükségük van egy munkafolyamatra a dokumentumok és modellek hivatalos felülvizsgálatához és jóváhagyásához. A Bimplus új jóváhagyási folyamata hatékony munkafolyamatot biztosít a felhasználók számára ehhez.
RAJZI ERŐFORRÁSOK TÁROLÁSA A FELHŐBEN*

Az új verzióval az Allplan felhasználói már nem korlátozódnak egyetlen irodai szabványbeállításra vagy a vállalat saját hálózatához való hozzáférésre, hanem szabadon létrehozhatnak több irodai erőforrás-állományt a felhőben.

*Kizárólag Allplan előfizetéssel

INFORMÁCIÓKEZELÉS OBJEKTUMPALETTÁVAL

A továbbfejlesztett objektumpalettával az Allplan felhasználói sokkal gyorsabban szűrhetik, rendezhetik vagy kérdezhetik le a modelleket a nagy mennyiségű adatot tartalmazó összetett projektekben; emellett a rendezési feltétel kibővült, így akár hat meghatározott attribútumot is alkalmazhatnak, és a színkódolásos kedvencek támogatásával a különböző elemzési vagy ellenőrzési feladatok könnyebben, gyorsabban és rugalmasabban végezhetők el a modellek megfelelő adatminőségének elérése érdekében.

AZ ALLPLAN ASSZISZTENSEK FEJLESZTÉSEI

Optimalizálták az Allplan asszisztensek kezelését: a felhasználók mostantól zökkenőmentesen és időkésleltetés nélkül válthatnak a különböző asszisztensek között, vagy átvehetik a tulajdonságokat egy másik elemről, még akkor is, ha éppen egy funkció végrehajtása folyik.

AZ ATTRIBÚTUMKÉSZLETEK OPTIMALIZÁLÁSA

Az „Attribútumkészletek ” funkciót az Allplan 2023-ban vezették be. Az új verzióval az attribútumok kibővültek és rugalmasabbá váltak, hogy az összes IFC-entitás és előre definiált típus figyelembe legyen véve. Az attribútumkészletek közvetlenül a tulajdonságpalettán is bővíthetők.

ATTRIBÚTUM FRISSÍTÉS EGY MÁSIK ALLPLAN PROJEKTBŐL

Az attribútumok újrafelhasználásának időmegtakarítása és egyszerűsítése érdekében egy új frissítési funkcióval egy másik Allplan projektből származó, saját maga által definiált attribútumok átvehetők az aktuális projektbe.

ÚJ PROJEKT EGYÉNI ÚTVONALAK

Korábban az Allplan Workgroup Manager és az saját gépen telepített program felhasználói csak egy előre meghatározott projekttárolóra vagy elérési útvonalra voltak korlátozva. Ezzel az új funkcióval szabadságot kapnak az egyéni tárolási útvonalak kiválasztására. Az egyedi munkaállomások esetében a felhasználók a gyorsabb válasz- és hozzáférési idők érdekében intelligens projekt gyorsítótár-mechanizmus előnyeit élvezhetik.

ALLPLAN BIZTONSÁGOS HITELESÍTÉS

Az érzékeny adatokkal rendelkező ügyfeleknek minden alkalmazásban teljes körű hozzáférés-szabályozásra van szükségük. Különösen a nagyobb ügyfelek esetében ez a funkció megerősíti az adatvédelmi intézkedéseket, megvalósítja az iparági előírásoknak való megfelelést, és egy személyazonossági szolgáltató felhasználásával növeli az általános biztonságot. Az Allplan indítási fázisában a jogosulatlan hozzáférés blokkolásával ez a funkció segít biztosítani, hogy csak az engedélyezett felhasználók férhessenek hozzá az alkalmazáshoz, megvédve az érzékeny adatokat és megerősítve a szilárd biztonsági gyakorlatok iránti elkötelezettséget.

ÚJ PROJEKTFÁJL (.APN KITERJESZTÉS)

A felhasználók mostantól kényelmesen, három kattintással hozhatnak létre projekteket, és könnyebben cserélhetik ezeket a projektfájlokat a projektcsapatokon belül. A Project custom path támogatással együtt a felhasználók szabadon elhelyezhetik a projekteket a kívánt tárolóhelyen a hálózaton vagy helyileg a saját számítógépükön, ami szintén kiváló projektadatvédelmi irányelveket tesz lehetővé.

EGYSZERI BEJELENTKEZÉS (SSO)

A felhasználók mostantól teljes mértékben kihasználhatják az új egyszeri bejelentkezési funkciót (Single Sign On). Egyre több integrált munkafolyamatot vezetünk be termékeink között, így ez a funkció lehetővé teszi, hogy egyszer jelentkezzen be, és hozzáférjen az összes termékhez és munkafolyamathoz az asztali számítógépén vagy a felhőben. Emellett az egyszeri bejelentkezés segít abban, hogy személyes adatai még biztonságosabbak legyenek, mint korábban.

Ezt mondják

az Allplan ügyfeleink

„Számunkra az Allplan 2024 egy olyan alapvető eszköz, amely a teljes folyamatot támogatja – az első vázlattól az építkezésen történő megvalósításig.”

Vollack csoport

Klaus Teizer, ügyvezető igazgató