ALLPLAN 2022

MEGÉPÍTHETŐSÉG A JAVÁBÓL

Betekintő a legújabb várható fejlesztésekbe

Terepformálás és infrastruktúra építés modern eszközökkel

Ismerd meg az összes betekintőt az allplan 2022-ről!

1. lépés

Környezet

2. lépés

Részlettervezés

3. lépés

Előregyártás

4. lépés

Építés

Első meglátások

Allplan 2022 betekintő

Kevin Lea, az ALLPLAN termékmenedzsmentért felelős alelnökének előzetese a mellékelt videóban megtekinthető. Ebben Kevin az ALLPLAN 2022-es termékstratégiájáról és a következő verzió újdonságairól beszél.

De miért érdekes ez Neked? Nekünk megnyugtató, hogy a cég, melynek termékeit képviseljük Magyarországon ilyen üzenetekben nyilatkozik a jövőbeni, nagyszabású céljairól. Az ALLPLAN nem ragadt meg 1974-ben, de még csak 2010-ben. Folyamatos fejlesztéseikkel, támogatásaikkal a jövőt formáló mérnöki és tervezési projektek megvalósulását tűzték ki célul.

1. lépés

Környezet

KERÜLD EL A HIBÁKAT ELŐRE

Az Allplan 2022 segítségével a projekt jobb megtervezéséhez a terep, a bekötőutak, a csatornák, a csővezetékek és a kábelek beépítéséhez szükséges eszközökkel rendelkezik. A geoadatok, például a szintvonalak vagy a felmérési pontok integrálásával pontos digitális terepmodell jön létre. Ezekkel az eszközökkel a fontos tervezési döntések korábban és nagyobb biztonsággal hozhatók meg az építési vagy szerkezeti projekt megvalósítása során.

Új terepmodell

Jövőbe mutató, jobb teljesítményű és intuitív felhasználói élmény

Új úttervezés

Gyorsabb módosítások, jobb teljesítmény és intuitív felhasználói élmény

Új csatornázás

Nincs szükség további szoftverre, hatékony tervezés és módosítások

MEGÉpíthetőség a javából

Szakmaközi tervezés és az építési projektek hatékony megvalósítása

A megépíthetőség az építési kivitelezésben egyre inkább központi szerepet játszik. Ez a gyakorlatias megközelítés azt jelenti, hogy egy szerkezet nemcsak a 3D modellben néz ki jól, hanem hatékonyan meg is építhető. Vagyis anyag-, idő- és pénzpazarlás nélkül. Ehhez többek között nyílt, együttműködésen alapuló munkafolyamatokra van szükség a projekt során a tervezéstől az építésig. Az Allplan 2022 hamarosan megjelenő verziója támogatja ezt a folyamatot azáltal, hogy a tervezésben érdekelt felek munkafolyamatait egyetlen platformon zökkenőmentesen összekapcsolja.

Az ALLPLAN 2022 elképesztő fejlesztéseket vezet be, melyek nem csak az épületek, hanem szinte minden építmény tervezését, megalkotását gazdag funkciókkal támogatják. Érdemes figyelni az ALLPLAN 2022-re vonatkozó híreket…

Allplan ügyfelek a környezet-tervezésről*

*angol nyelven elérhető

A hegyvidéki építkezés kihívásai

Az ALLPLAN ügyfele, a Holzner & Bertagnolli Engineering sikeresen irányít projekteket szélsőséges terepviszonyok között. Nézd meg, milyen szerepet játszik ebben az Allplan.

A leghosszabb építkezés Svájcban

Az Emch+Berger WSB 15 kilométer hosszúságban átfogóan felújította és korszerűsítette a Zugi-tó keleti partján húzódó teljes vasúti szakaszt. A mérnökök ebben a projektben az Allplanra támaszkodtak.

2. lépés

Részlettervezés

Ütközésmentes kialakítás a zökkenőmentes építésért

Az Allplan 2022 olyan eszközök széles választékát kínálja, amelyekkel gyorsan és automatikusan részletezhető egy épület vagy egy építmény modellje. A megnövelt részletesség nemcsak pontosabb modelladatokat és kiértékeléseket biztosít. Segít az ütközések és egyéb problémák azonosításában is már a tervezési fázisban. Ez megbízható alapot teremt a zökkenőmentes építési fázishoz.

Még pontosabb metszéspontok

Az alkatrészek automatikus keresztezése  pontosabban vezérelhető.

Optimalizált nyílások

Az összetett nyílások modellezése egyszerűbb és hatékonyabb az Allplan 2022 segítségével.

Új acél-kapcsolatok

Az Allplan 2022-ben most először acél csatlakozások is elérhetők.

Videók az Allplan 2022 részlettervezésről*

*angol nyelven elérhető

Allplan ügyfél: Terv ⇒ építkezés

A CARRE BLEU csoport az épületek teljes életciklusát lefedi, a kezdeti tervezéstől az építésig, sőt a belsőépítészetig. Nézze meg itt, hogyan támogatja az Allplan az építészeket és mérnököket ebben a folyamatban

Előzetes: ÚJ eszközök

Az új Allplan eszközök az épületmodell részletezéséhez – nézd meg a videót és ismerd meg az Allplan 2022 újdonságait az épületmodellek hatékony és automatizált részletezéséhez.

3. lépés

Előregyártás

Szakértelemmel az előregyártásban

Az Allplan Precast az ALLPLAN előregyártással foglalkozó kompetenciaközpontja. Megoldásainkat az iparosított építés követelményeihez igazítjuk. A Planbar a világ vezető előregyártott CAD-megoldása, és számos automatizált munkafolyamatával maximális hatékonyságot biztosít. Az intelligens minőségi funkciók abszolút pontosságot garantálnak a gyártási adatok előkészítése során.

Virágzó szegmens

Profitáljon az előregyártás erőteljes növekedéséből, amelynek növekedési üteme évente több mint 5%.

könnyű elkezdeni

A Planbar számos erősségét osztja meg az Allplan-nal, és ugyanazt a felhasználóbarát felületet kínálja Önnek.

hatékony folyamatok

Számos automatizált munkafolyamat megkönnyíti az előregyártott tervezés és részletezés folyamatát.

Videók az Allplan 2022 előregyártásról*

*angol nyelven elérhető

Kevin Lea az előregyártásról

Az előregyártás kulcsfontosságú stratégiai pillér, és továbbra is folytatjuk előregyártott termékeink fejlesztését, beleértve a Planbar és a TIM termékeket is.

Piacfejlesztés: GYORS NÖVEKEDÉS

Ismerd meg, miért növekszik az ipari építőipar jelenleg gyorsabban, mint az építési, és miért támaszkodik a Mischek – a STRABAG előregyártó vállalata – az Allplan Precast Competence Centerre, amikor szoftverről van szó.

Sikertörténet: idő- és költségkontroll

A bécsi Allianz Stadion rekordidő alatt épült meg. Az OBERNDORFER elmagyarázza, hogy az előregyártott építési módszer erősségei hogyan járultak hozzá jelentősen ehhez a sikerhez.

Allplan ügyfél: PLANBAR előregyártás

Az enschedei székhelyű Mossel bc. mérnöki cég mind az Allplan, mind a Planbar céggel együttműködik. „Az előregyártott projektekhez a Planbart használjuk. A kifejezetten az előregyártott projektekhez kifejlesztett automatizált munkafolyamatoknak köszönhetően rendkívül sok időt takarítunk meg. Számos műhelyrajzot és gyártási adatot készítünk néhány kattintással” – mondja Benjamin Mossel tulajdonos, kiemelve a Planbar számos erősségének egyikét.

4. lépés

Építés

Idő- és költségmegtakarítás az építőiparBAN, BIM segítségével

Az építőipar az AEC-ipar összetett területe, és az építészeknek és mérnököknek a tervezés során már elvégzett munkájára kell építeniük. Az AEC szakembereknek meg kell becsülniük az ügyfelek projektjeinek megvalósításához szükséges időt és költségeket ezen tervezés alapján. A BIM-et is magában foglaló modern megközelítések alkalmazása javíthatja a bizonyosságot és optimalizálhatja az építkezési helyszín kialakítását. Az Allplan 2022 olyan eszközöket kínál, amelyek támogatják a kivitelezőket a pontos mennyiségi felvételek, a helyszíni elrendezés tervezése és az időben történő kivitelezés során.

modellek pályázatokhoz

Készítsd elő pályázati ajánlataidat könnyedén, a modellelemek és nem modellelemek összekapcsolásával a pontos mennyiségi átvétel érdekében.

4D
tervezés

Használd ki a BIMPLUS és az MS Project plugin előnyeit – add hozzá a tervezésnél az idő dimenziót, így pontosabban és gyorsabban elkészül a terv.

Több objektum az építkezéshez

Használd ki a rendelkezésre álló új objektumokban rejlő előnyöket. Például az építkezés felszereltségét (akár darukkal) tudod menedzselni, tervezni.

Előzetes

Eszközök a sikeres építéshez

Tekintse meg az Allplan 2022 segítségével az építési folyamatokat támogató eszközöket.

Építés

Újdonság: Allplan Construction

A BIM és a digitalizálás nem korlátozódik a tervezési folyamatra, hanem az építésben is egyre fontosabb szerepet játszik. Ennek megfelelően az építési folyamatot már a tervezés és az előgyártás során is nagyobb figyelmet kap. Az Allplan 2022 támogatja ezt a tendenciát. Kifejezetten az építkezési eszközökhöz új objektumok, például daruk és betonszivattyúk kerülnek felajánlásra.

Érdekel az Allplan 2022?

Szeretnél többet megtudni az ALLPLAN által kínált BIM-megoldásokról és az aktuális ajánlatokról?

Sokéves tapasztalatunknak és iparági kompetenciánknak köszönhetően szakértőként segítjük irodád munkáját. Cégünk első kézből meg kap minden támogatást az ALLPLAN központtól, így a legfrissebb és legjobb tudást szállítjuk Neked közvetlenül.

Ismerd meg az aktuálisan elérhető ALLPLAN ajánlatainkat, vedd fel velünk a kapcsolatot!