Az 5 leghasznosabb eszköz egy építész számára

2021. 05. 24.

Ha építész vagy, akkor tudod, hogy az egyedi, esztétikus és életképes építészeti tervek létrehozása időt vesz igénybe – de ez a folyamat a megfelelő eszközökkel nagymértékben felgyorsítható. A fejlett építészeti CAD-rajzoló szoftverek segítségével az építészek bármilyen elképzelhető tervet modellezhetnek és vizualizálhatnak, teljes szabadságot biztosítva ezzel. Az Allplan 2021 például kifejezetten azért készült, hogy az építészeknek olyan eszközöket biztosítson, amelyekkel a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben és legpontosabban hozhatják létre, vizualizálhatják és frissíthetik terveiket. Ez az öt legfontosabb eszköz, amelyet az Allplan-felhasználók nélkülözhetetlennek találnak a mindennapi munkájuk során.

Fejlett 3D modellezési eszközök építész munkára szabva

Bármelyik 3D-s építészeti program képes 3D-s modelleket készíteni, de az, hogy mennyire egyszerűen és hatékonyan lehet ezeket létrehozni, nagyban különbözik. Az Allplan 3D-s szabadformájú modellező eszközei teljes kontrollt biztosítanak az építészeknek, és egyszerűvé teszik a modellkészítést. Az olyan eszközök, mint az extrudálás vagy az útvonal mentén való söprés és a Boole-műveletek jelentősen felgyorsítják a modellezési folyamatot. Az ívelt felületek felhasználhatók egy térfogat levágására, például egy ferde tető vágási felületként használható az alatta lévő épület levágására. Mivel a modellezés a tervezési ütemterv nagy részét teszi ki, a hatékony modellezési módok megtalálása jelentős hatással van a szükséges tervezési időre.

építész

Amit egy építész szeretni fog: Realisztikus vizualizációs eszközök

Az elkészült épület vizualizálásának lehetősége hatalmas előny – nemcsak a helyszíni hibák elkerülését segíti, hanem az ügyfél és minden más érdekelt fél számára is életre kelti a tervezést. Legyen szó akár egy előzetes tervről egy pályázathoz, akár egy teljesen részletes tervről egy virtuális bejárással az építkezés előtt, az Allplan tartalmazza a Cinerenderert, a RealTimeRenderert és a Videopath, hogy az építészeknek minden olyan vizualizációs eszközt megadjon, amire szükségük van ahhoz, hogy lenyűgöző prezentációkat, fényképeket és videókat készítsenek munkájukról.

A munkavégzés is könnyebb lesz: átfogó épületkomponensek

Ugyanazon elemek újra és újra, a semmiből történő modellezése időigényes – és elkerülhető. Az Allplan 2021 hozzáférést biztosít a felhasználók számára a szabványosított épületkomponensek sokaságához és a gyakran használt objektumok átfogó könyvtárához – beleértve a szerkezeti elemeket, épületelemeket és bútorokat – a gyors és egyszerű modellezés érdekében. A BIM EASY komponensek releváns épületinformációs modellezési (BIM) attribútumokat tartalmaznak, amelyek szükség esetén gyorsan frissíthetők a projekt követelményeinek megfelelően.

építész

Modern építész megoldások: Intelligens objektumok és szkriptelési eszközök

Ha a kívánt objektum nem található a könyvtárban, egy másik lehetőség a PythonParts vagy a SmartParts használata a létrehozásához és új szabványként történő mentéséhez. A SmartParts vagy PythonParts segítségével olyan gyakran használt objektumok határozhatók meg, amelyek pontosan a szükséges méretekre módosíthatók és parametrikusan beállíthatók – például egyedi ablaktervek vagy belső terek, például asztalok, amelyekhez igazítható számú ülőhely tartozik. Az Allplan 2021 emellett Visual Scripting eszközöket is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az építészek számára, hogy saját szkripteket hozzanak létre előre megírt kódblokkok segítségével. Például egy hullámzó külső homlokzatot lehet tervezni a Visual Scripting segítségével, hogy meghatározzák az egyes burkoló elemek pontos helyzetét – mindezt programozási ismeretek nélkül.

Csapatmunka építészeknek: Változáskezelési funkciók

A terjedelmi változások és variációk nehezen kezelhetők, és negatívan befolyásolják a teljesítést. Az Allplan jelentősen mérsékli a változások hatását, mivel a modellben végrehajtott módosítások mindenhol frissülnek. Például egy tető részletének módosítása magában a modellben frissíti az adott területből létrehozott összes metszetet vagy részletet, valamint az ezekhez az információkhoz kapcsolódó mennyiségi és költségjelentéseket. Ahelyett, hogy minden egyes módosításhoz 2D-s nézetek gyűjteményét kellene megnyitni és frissíteni, az Allplan megszünteti a kézi munkát, és segít a nagyobb pontosság és gyorsaság biztosításában.

építész

A legjobb 3D-s CAD szoftver egy építész számára

Az Allplan 2021 a legjobb építészeti eszközöket nyújtja az építészek számára, hogy könnyen és hatékonyan végezhessék munkájukat, miközben támogatja az innovációt és a kreativitást. A hozzáadott nyílt BIM-interfészekkel a más szakemberekkel és érdekeltekkel való együttműködés egyszerű, függetlenül attól, hogy milyen programokat használnak. Ha szeretnéd látni, hogyan segíthet az Allplan gyorsabbá, egyszerűbbé és pontosabbá tenni a tervezési folyamatot, töltsd le a 30 napos ingyenes próbaverziót. Vedd fel velünk a kapcsolatot.

Még több hasznos szakmai cikk

4 példa a BIM bevezetésére az építőiparban

Az épületinformációs modellezés (BIM) elfogadott módszer a tervezési fázisban, de gyakran...

Van egy perce? Vasbetonszerkezet modellezés 5 lépésben!

A vasbetonszerkezet modellezés 3D-ben bonyolultnak hangzik - a 2D-s rajzolási módszerekhez képest...

Megéri az Allplan előfizetés vagy jobb megvenni a teljes szoftvert?

Nemrég tettük közzé az Allplan előfizetés Magyarországon elérhető kedvezményes árait és ez volt az...

Hatékony modellezés az Allplan segítségével? – Első rész

A hatékony modellezés hogyan lehetséges? Akár építész vagy, akár mérnök, az Allplan számos eszközt...

A BIM növekvő befolyása az amerikai építőiparban

Az Egyesült Államokban a mérnöki és építészirodák már évek óta széles körben használják az...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Az ALLPLAN elindítja az Allplan Cloud szolgáltatásokat az Allplan előfizetésekkel együtt

Továbbfejlesztett tervezés-építés munkafolyamatok az Allplan Cloud segítségével Az ALLPLAN ma...