Hogyan válasszuk ki az ideális megoldást az előregyártott elemek tervezéséhez?

2022. 08. 10.

Jó szoftverekkel az előregyártott projektek hatékonysága hihetetlenül megnövelhető. A megfelelő szoftvermegoldás segít a vállalatoknak kihasználni az automatizálás és a digitalizáció előnyeit, felgyorsítani a tervezési folyamatokat, és növelni a pontosságot az előregyártott elemek tervezésében és részletezésében.

Az építési projektek jelenleg számos kihívással néznek szembe: növekvő időnyomás, rövid időn belüli változtatások igénye, a költséghatékonyság szükségessége, a projektek és termékek növekvő összetettsége, a szakképzett munkaerő hiánya, az építészeti tervezéssel szemben támasztott magasabb követelmények és a résztvevők nagyobb száma jellemzi napjaink előregyártott projektjeit. De mi lenne, ha a megfelelő szoftvermegoldás számos rutinszerű munkafolyamatot átvehetne Ön helyett? Mi lenne, ha a megfelelő megoldással jelentős időt takaríthatna meg és elkerülhetné a hibákat? Nézzük meg, hogy melyik három sikertényező a döntő az előregyártott elemek tervezéséhez és részletezéséhez szükséges megfelelő megoldás kiválasztásakor.

1) Rugalmas tervezés 2D-ben és 3D-ben

Az ideális szoftvernek lehetőséget kell nyújtania a 2D-s tervekben vagy a 3D-s előregyártási modellben való munkavégzésre. Emellett a megoldásnak biztosítania kell, hogy a 2D és a 3D nézetek minden másodpercben konzisztensek legyenek, így szükség esetén könnyen válthatson a két nézet között. A 2D-ben létrehozott összes elemhez a szoftver egyidejűleg automatikusan létrehozza a 3D modellt, és fordítva. Így ugyanolyan gyorsan és egyszerűen hozhat létre pontos 3D-s előregyártott modelleket, mint a 2D-s módszerekkel.

2) Könnyű változáskezelés

Az építési projektekben a változások folyamatosan napirenden vannak. Ezért fontos, hogy minimalizáljuk a változtatásokhoz szükséges időt. A Planbar, az ALLPLAN előregyártott tervezési és részletezési megoldása lehetővé teszi a hatékony változáskezelést azáltal, hogy a 3D modellben végrehajtott összes módosítást automatikusan átviszi a gyártmányrajzokra. Ennek hátterében az áll, hogy a tervek a modell nézetei, így a terv és a modell 100%-ban konzisztens. Hasonlóképpen, a Planbar azonnal beépíti a műhelyrajzok módosításait, és automatikusan frissíti azokat a modellben. Ennek az egyedülálló technológiának köszönhetően a tervezés minősége javul, így még az utolsó pillanatban végrehajtott módosítások is kényelmesen, gyorsan és hibamentesen kezelhetők.

3) Hatékonyság az automatizált munkafolyamatok révén

A termelékenység növelésének fontos eszköze az előregyártott tervezésben a rutinfeladatok csökkentése. Az innovatív szoftvermegoldások automatizált munkafolyamatokkal támogatják a tervezőket, felszabadítva a tervezőcsapatokat az összetettebb tevékenységekre. A Planbar például automatikusan létrehozza az egyes elemek vasbeton armatúráját, és elkészíti a gyártmányterveket elemenkénti rajzok formájában, beleértve a vasalást, a szerelvényeket és a méretezést.

Érdekelnek az előregyártott elemek és az azokkal történő tervezés, kivitelezés? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Még több hasznos szakmai cikk

Allplan Bimplus és az összehangolt tervezés – avagy hogyan kezdjünk hozzá a BIM-hez?

Így működik a BIM: A Depenbrock fővállalkozó izgalmas betekintést nyújt a BIM bevezetésébe és a...

A BIM üzleti előnyei: vizsgáljuk meg közelebbről

Az épületinformációs modellezést (BIM) egyre több megrendelő és hatóság írja elő. A kérdés azonban...

ACMS Architects: Építészet az éghajlatváltozás idején

Prof. Christian Schlüter, az ACMS Architects munkatársa betekintést nyújt az éghajlatbarát és...

TUM Hyperloop: Bajnokok építenek életnagyságú prototípust

A Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) mérnökei közlekedési történelmet írnak. Miután a TUM...

Mi köze a kanadai dollárnak a mérnöki tervezéshez?

Valójában trükkös a címben feltett kérdés, mert legfeljebb annyi köze lehet, hogy egy Ottawa-i...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Az ALLPLAN elindítja az Allplan Cloud szolgáltatásokat az Allplan előfizetésekkel együtt

Továbbfejlesztett tervezés-építés munkafolyamatok az Allplan Cloud segítségével Az ALLPLAN ma...