Más szoftverekkel is kompatibilisnek kell legyünk, ez azonban az Allpannal nem okoz problémát.

2021. 08. 30.

Az Építészfórumban megjelent egy cikk a bim.GROUP tervező csapatával.  Bán Dávid kérdéseire Ballay Zsolt cégvezető, Seres Zoltán fő script író és Zeleny Lajost, a vasbeton iroda operatív vezetője válaszoltak. A Tangens Kft. nagyon büszke arra, hogy olyan nívós irodákkal dolgozhat együtt, mint például az bim.Group.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

A bim.GROUP, amely korábban BIM Design néven volt ismert, technikailag a KÉSZ Csoporthoz tartozik, de egyébként egy külön entitás, amely a piacon is saját védjegyként tud megjelenni. A BIM management struktúránk részét képezi minden irodában egy BIM koordinátor.

Amikor 10 évvel ezelőtt az előregyártott elemekkel kezdtünk foglalkozni, akkor azok az előregyártó cégek, akikkel szorosabb kapcsolatban voltunk kizárólag Allplant használtak. Ez volt a közös nyelv közöttük és a tervezők között, nem csak itthon, hanem külföldön is. Például Romániában is nagyon sok csarnokot terveztünk és ott is minden partnerünk Allplant használt, így egyértelműnek tűnt, hogy mi is emellett kötünk ki. Persze ez egy komoly döntés, hiszen a tervezőprogramokat nem sűrűn váltogatja az ember. Amióta elkezdtük használni, azóta az Allplan sokat fejlődött és mi is sokat fejlesztettük.

Az Allplan visual scriptje viszonylag friss, 2019-ben jött ki az 1.0 verzió, de már ehhez is találhatóak fórumok. A régebbi verzióhoz viszont szinte végtelen a tárháza az a kapcsolódó online fórumoknak. A tudásátadás a videókon, avagy a nemzetközi Allplan Fórumon keresztül működik, de inkább a tapasztalatnak és nem magának a tudásnak a megosztásáról beszélhetünk.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

3 mód a BIM minőségének növelésére az optimális építhetőség érdekében

A minőséget nem lehet a projekt egy adott szakaszában hozzáadni - a minőség már az elején...

Szennyvízcsatornázás: Automatizált tervezés, fenntartható gyártás

A 80 százalékos időmegtakarítás sok vállalat számára elérhetetlen álomnak hangzik. A CREABETON...

Partneri ökoszisztéma a digitális megoldásokhoz

Stefan Kaufmann, az ALLPLAN BIM-stratégia és új technológiák termékmenedzsere Hogyan győzzük le az...

Onda Atlántica gyalogos híd: Széles ívben

Las Palmas de Gran Canaria nemcsak remek strandokkal rendelkezik, hanem nemrég egy gyönyörű híddal...

4 példa a BIM bevezetésére az építőiparban

Az épületinformációs modellezés (BIM) elfogadott módszer a tervezési fázisban, de gyakran...

Fő termékeink

Ismerd meg további referenciáinkat!

„Amikor választottam, igyekeztem alaposan körülnézni”

Milyen tervezőszoftvert érdemes megvásárolni egy induló irodának, amelyik hatékonyan szeretne dolgozni, nyitva akarja hagyni a lehetőséget a továbbfejlődéshez és szép tervlapokat akar átadni a megrendelőinek? Bogdándy Béla debreceni statikus az Allplant választotta.

„Gőzünk se volt még akkor a számítógépről…”

Nemcsak az első Nemetschek-ügyfelek egyike, de valószínűleg egyike az első építészeknek is, akik Magyarországon egyáltalán CAD programot vásároltak – Benczúr László 1992-ben, befutott tervezőként, ötven évesen ült le a számítógép elé, hogy egy gyökeresen új munkamódszert megtanuljon. A komputert azóta is mindennapi eszközként használja. A Benczúr-iroda aktuális munkái között uszoda- és filmstúdió-tervezés, valamint egy többfunkciós irodaház-bővítés is szerepel.

„Sokoldalúan használjuk az Allplant, bár nem csak mérnökiroda vagyunk”

Ingatlanbefektetésekben, szállodaberuházásokban, generálkivitelezésben és vasbeton-előregyártásban is érdekelt a K.V Építőipari Kft. és kapcsolt vállalkozásai;