Az Építészfórumban megjelent egy cikk a bim.GROUP tervező csapatával.  Bán Dávid kérdéseire Ballay Zsolt cégvezető, Seres Zoltán fő script író és Zeleny Lajost, a vasbeton iroda operatív vezetője válaszoltak. A Tangens Kft. nagyon büszke arra, hogy olyan nívós irodákkal dolgozhat együtt, mint például az bim.Group.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

A bim.GROUP, amely korábban BIM Design néven volt ismert, technikailag a KÉSZ Csoporthoz tartozik, de egyébként egy külön entitás, amely a piacon is saját védjegyként tud megjelenni. A BIM management struktúránk részét képezi minden irodában egy BIM koordinátor.

Amikor 10 évvel ezelőtt az előregyártott elemekkel kezdtünk foglalkozni, akkor azok az előregyártó cégek, akikkel szorosabb kapcsolatban voltunk kizárólag Allplant használtak. Ez volt a közös nyelv közöttük és a tervezők között, nem csak itthon, hanem külföldön is. Például Romániában is nagyon sok csarnokot terveztünk és ott is minden partnerünk Allplant használt, így egyértelműnek tűnt, hogy mi is emellett kötünk ki. Persze ez egy komoly döntés, hiszen a tervezőprogramokat nem sűrűn váltogatja az ember. Amióta elkezdtük használni, azóta az Allplan sokat fejlődött és mi is sokat fejlesztettük.

Az Allplan visual scriptje viszonylag friss, 2019-ben jött ki az 1.0 verzió, de már ehhez is találhatóak fórumok. A régebbi verzióhoz viszont szinte végtelen a tárháza az a kapcsolódó online fórumoknak. A tudásátadás a videókon, avagy a nemzetközi Allplan Fórumon keresztül működik, de inkább a tapasztalatnak és nem magának a tudásnak a megosztásáról beszélhetünk.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!