Más szoftverekkel is kompatibilisnek kell legyünk, ez azonban az Allpannal nem okoz problémát.

2021. 08. 30.

Az Építészfórumban megjelent egy cikk a bim.GROUP tervező csapatával.  Bán Dávid kérdéseire Ballay Zsolt cégvezető, Seres Zoltán fő script író és Zeleny Lajost, a vasbeton iroda operatív vezetője válaszoltak. A Tangens Kft. nagyon büszke arra, hogy olyan nívós irodákkal dolgozhat együtt, mint például az bim.Group.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

A bim.GROUP, amely korábban BIM Design néven volt ismert, technikailag a KÉSZ Csoporthoz tartozik, de egyébként egy külön entitás, amely a piacon is saját védjegyként tud megjelenni. A BIM management struktúránk részét képezi minden irodában egy BIM koordinátor.

Amikor 10 évvel ezelőtt az előregyártott elemekkel kezdtünk foglalkozni, akkor azok az előregyártó cégek, akikkel szorosabb kapcsolatban voltunk kizárólag Allplant használtak. Ez volt a közös nyelv közöttük és a tervezők között, nem csak itthon, hanem külföldön is. Például Romániában is nagyon sok csarnokot terveztünk és ott is minden partnerünk Allplant használt, így egyértelműnek tűnt, hogy mi is emellett kötünk ki. Persze ez egy komoly döntés, hiszen a tervezőprogramokat nem sűrűn váltogatja az ember. Amióta elkezdtük használni, azóta az Allplan sokat fejlődött és mi is sokat fejlesztettük.

Az Allplan visual scriptje viszonylag friss, 2019-ben jött ki az 1.0 verzió, de már ehhez is találhatóak fórumok. A régebbi verzióhoz viszont szinte végtelen a tárháza az a kapcsolódó online fórumoknak. A tudásátadás a videókon, avagy a nemzetközi Allplan Fórumon keresztül működik, de inkább a tapasztalatnak és nem magának a tudásnak a megosztásáról beszélhetünk.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

Szeizmikus korszerűsítés rekordidő alatt az Allplan Bridge segítségével

Egy 1960-as évekbeli viadukt vizsgálatához és szeizmikus korszerűsítéséhez a Fanigliulo...

Hotel Oberthaler: egy felújítás, amely a csillagokat célozza meg

Az "Oberthaler Park Hotel" épületfelújítási és bővítési projektjét 2023 januárjában mutatta be a...

ACMS Architects: Építészet az éghajlatváltozás idején

Prof. Christian Schlüter, az ACMS Architects munkatársa betekintést nyújt az éghajlatbarát és...

Hogyan válasszunk építészeti tervezőszoftvert

Az építészeti BIM-szoftver kritikus szerepet játszik a tervezési folyamatban. A megfelelő...

MENSE-KORTE: A 3D-s betonnyomtatás lenyűgöző technológiája

A 3D-s betonnyomtatás úttörői, a MENSE-KORTE ingenieure+architekten bebizonyították, hogy ez a...

Fő termékeink

Ismerd meg további referenciáinkat!

„Lehet bármilyen bonyolult egy épület, az Allplanban képesek vagyunk könnyedén kezelni”

Az Építészfórumban megjelent egy cikk az Atlasz Mérnökiroda alapítóival, Baranovszky Ádámmal,...

Nem kérdés, hogy megéri a szoftver megismerésére fordított idő

„Hát, a számítógép csak ennyit tud…” – ez az a mondat, amit Petrás Erzsébet már akkor sem hitt el, amikor főfoglalkozásban kivitelező volt. Ma, statikus magántervezőként is folyamatosan keresi az új lehetőségeket, amelyekkel egyszerűbbé, praktikusabbá teheti a munkáját.

Sokkal több, mint „villanyos rajztábla”

Kis építészirodák működését is hatékonyabbá teheti, ha kihasználják a magas szintű tervezőszoftverekben rejlő lehetőségeket – derül ki Klenk Csaba, friss Ybl-díjas építész nyilatkozatából. A Kern és Klenk irodában már a vázlatterveket 3D-ben készítik, és a háromdimenziós modell alkalmazására biztatják a társtervezőket is.