Más szoftverekkel is kompatibilisnek kell legyünk, ez azonban az Allpannal nem okoz problémát.

2021. 08. 30.

Az Építészfórumban megjelent egy cikk a bim.GROUP tervező csapatával.  Bán Dávid kérdéseire Ballay Zsolt cégvezető, Seres Zoltán fő script író és Zeleny Lajost, a vasbeton iroda operatív vezetője válaszoltak. A Tangens Kft. nagyon büszke arra, hogy olyan nívós irodákkal dolgozhat együtt, mint például az bim.Group.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

A bim.GROUP, amely korábban BIM Design néven volt ismert, technikailag a KÉSZ Csoporthoz tartozik, de egyébként egy külön entitás, amely a piacon is saját védjegyként tud megjelenni. A BIM management struktúránk részét képezi minden irodában egy BIM koordinátor.

Amikor 10 évvel ezelőtt az előregyártott elemekkel kezdtünk foglalkozni, akkor azok az előregyártó cégek, akikkel szorosabb kapcsolatban voltunk kizárólag Allplant használtak. Ez volt a közös nyelv közöttük és a tervezők között, nem csak itthon, hanem külföldön is. Például Romániában is nagyon sok csarnokot terveztünk és ott is minden partnerünk Allplant használt, így egyértelműnek tűnt, hogy mi is emellett kötünk ki. Persze ez egy komoly döntés, hiszen a tervezőprogramokat nem sűrűn váltogatja az ember. Amióta elkezdtük használni, azóta az Allplan sokat fejlődött és mi is sokat fejlesztettük.

Az Allplan visual scriptje viszonylag friss, 2019-ben jött ki az 1.0 verzió, de már ehhez is találhatóak fórumok. A régebbi verzióhoz viszont szinte végtelen a tárháza az a kapcsolódó online fórumoknak. A tudásátadás a videókon, avagy a nemzetközi Allplan Fórumon keresztül működik, de inkább a tapasztalatnak és nem magának a tudásnak a megosztásáról beszélhetünk.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

Termelékenyebb, hatékonyabb és automatizáltabb: Allplan Bridge 2024

Az építészeti, mérnöki és építőipar (AEC) folyamatosan fejlődik, és ezzel együtt a hídmérnökökkel...

Forradalmasítsa az építési munkafolyamatokat az Allplan 2024 segítségével

Egy olyan környezetben, ahol az építőipari szakemberek folyamatosan innovatív megoldásokat...

Automatizálás egyszerűen

Hogyan takaríthat meg időt az automatizált munkafolyamatok az előregyártott tervezés során? Az idő...

GIS és BIM: építészeti tervezés a virtuális városmodellben

Tökéletes kapcsolat: A GIS és a BIM kombinációja jelentősen segíti a fontos adatalapú döntéseket a...

Az épülettervezés jövőjének bemutatása az Allplan 2024 segítségével

Az Allplan BIM tervezőszoftver már régóta az építészeti, mérnöki és építőipari (AEC) iparág egyik...

Fő termékeink

Ismerd meg további referenciáinkat!

Oberndorfer-házak: pontosan, gyorsan, csúcstechnológiával

A megbízó igényei alapján részletes 3D modell, illetve kiviteli terv készül, amely pontosan tartalmazza az adott építményhez felhasználandó elemek típusát, méreteit; természetesen a nyílászárók, áttörések, gépészeti és elektromos vezetékek helyével együtt. Az ebből kinyerhető adatokat használják fel az előregyártott vasbeton elemek előállítását végző robotok is. A technológiáról Grieszler Zsolt, az Oberndorfer magyarországi képviselője nyilatkozott.

„Lehet bármilyen bonyolult egy épület, az Allplanban képesek vagyunk könnyedén kezelni”

Az Építészfórumban megjelent egy cikk az Atlasz Mérnökiroda alapítóival, Baranovszky Ádámmal,...

„Sokoldalúan használjuk az Allplant, bár nem csak mérnökiroda vagyunk”

Ingatlanbefektetésekben, szállodaberuházásokban, generálkivitelezésben és vasbeton-előregyártásban is érdekelt a K.V Építőipari Kft. és kapcsolt vállalkozásai;