Unalmas a home office? Mérnök vagy! Dobd fel kicsit!

2021. 04. 20.

A home office egy idő után kellemetlen lehet, hiszen a bezártság és a monoton körülmények általában nem segítik a kreativitást – még az olyan kiszámítható munkavégzés során sem, mint a mérnöki tervezés. Mai cikkünkben összeszedtünk néhány különleges munkaállomást a nagyvilágból, melyet mérnökök és nem mérnökök készítettek maguknak, hogy kicsit különlegessé tegyék a mindennapi munkavégzéshez a körülményeket. Természetesen a lenti listában egészen különleges megoldások is vannak, melyeket inkább szánunk érdekességnek és inspirációnak, mintsem előírásnak – fogadd szeretettel, íme, a mi kedvenceink!

Home Office munkaállomás #1: A sétáló íróasztal

Tény: a home office munkahelyek egyik fő problémája a rossz testtartás és a hosszú ideig tartó ülőmunka – mondjuk ez az irodai környezetre is igaz lehet. Persze ez kiküszöbölhető rendszeres szünetekkel vagy sétával, érdemes megfontolni e tevékenységek kombinálását munka közben, ha az ember affinitást érez rá, ahogyan Steven Fisher is tette, aki egy futópadot épített az íróasztala mellé.

Home Office munkaállomás #2: lakókocsiból iroda

Jó, ehhez nem árt otthon egy lakókocsi, de az ötlet végül is megér egy bemutatást. Lényegében egy házilag megerősített WIFI antennával egészítette ki a lakóautót, így akár otthonról, de akár egy kempingből is el tudja végezni a napi feladatait – már ha az nyitva van, van ott wifi és tud szerezni áramot 🙂

Home Office munkaállomás #3: terepjáróból iroda

Lényegében hasonlít az előzőre, csak Joseph Kim (aki egyébként szoftvermérnök) a terepjárót alakította át irodává. Mivel egy kisebb lakásban él feleségével, aki szintén home office munkát végez, így két legyet ütött egy csapásra.

Home Office munkaállomás #4: különleges megjelenés

Például ez a munkaállomás úgy néz ki, mint egy műalkotás. Egy hely, ahová jó leülni. Beruházott egy igazán szép asztalba és pár különleges díszítésbe, festménybe, máris feldobta a mindennapi munkához a környezetet.

Home Office munkaállomás #5: garázsból iroda

Ha legalább imitálni szeretnénk, hogy elmegyünk otthonról dolgozni – miközben nem tehetjük, akkor érdemes a házon kívül, de a kerten belül találni erre megfelelő helyszínt. Némi rendrakás és barkácsolás után akár egy garázs is megfelel erre a célra, mint a mellékelt ábra mutatja.

Home Office munkaállomás #6: üvegfallal körülvett iroda

Ez annyira különleges megoldás, hogy már csak emiatt felfért erre a listára. Egy üvegburkolat építésével – ami modernebb plexivel is helyettesíthető persze – könnyedén elválaszthatod a munkát az otthoni élettől, miközben részese maradsz az otthonnak.

Home Office munkaállomás #7: dolgozz üvegházban

Legalábbis a képen látható illető úgy döntött, hogy a 6-os pontban mutatott megoldást egy szinttel feljebb viszi és kiköltöztette az irodáját az üvegházba. Kétségtelenül rengeteg fény, növények és friss levegő veszi körül – bár a hőmérsékletről és a páratartalomról most nem nyilatkozunk, ami akár zavaró is lehet.

Te hogyan tetted különlegessé a home office irodád?

Ha van egy jó megoldásod, ami érdekes és szívesen megosztod velünk, akkor küld el a Tangens Kft. hivatalos Facebook oldalának privát üzenetben egy képen – ha hozzájárulsz, akkor meg is osztjuk (ennek a cikknek a bővítéseként), de természetesen ez csak egy lehetőség.

Iroda és home office lakberendezési tippek helyett…

Cégünk továbbra is mérnökszoftverek árusításával foglalkozik, így, ha szükséged van segítségre, tanácsra, vagy egy jó szoftverre, amivel fejlesztheted mérnökirodád, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Még több hasznos szakmai cikk

Öngyógyító tégla – innovatív építőanyag a láthatáron?

A CU Boulder kutatói öngyógyító tégla kifejlesztésén dolgoznak, mely baktériumokból készül és...

Hídtervezés – Cseh vasúti felüljáró

A csehországi Kynšperk nad Ohříban hamarosan új híd váltja fel a meglévő vasúti átjárót. Ez...

Zöld építés a természet ölén: A Cool4U Kft. irodája, Magyarországon

Cool4U Kft. - a Gree Group magyarországi képviselete - egy európai színvonalú, magas színvonalú és...

Hatékony modellezés az Allplan segítségével? – 2. rész

A hatékony modellezés, modern eszközökkel valósítható meg. A 3D modellező szoftverek hatékony...

Vásárcsarnok tervezés – nemzetközi elismerés hazánknak!

Egy vásárcsarnok tervezés és egy elismerés... Mit is írhatnánk? Büszkék vagyunk a Pécs új...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Az ALLPLAN elindítja az Allplan Cloud szolgáltatásokat az Allplan előfizetésekkel együtt

Továbbfejlesztett tervezés-építés munkafolyamatok az Allplan Cloud segítségével Az ALLPLAN ma...