Megéri az Allplan előfizetés vagy jobb megvenni a teljes szoftvert?

2021. 05. 17.

Nemrég tettük közzé az Allplan előfizetés Magyarországon elérhető kedvezményes árait és ez volt az egyik kérdés, amelyet nekünk szegezett egy kolléga: „oké, de miért éri meg jobban előfizetni, mint megvenni?” Mai cikkünkben ezt a kérdést fogjuk körbejárni.

Ahogy azt bármely másik szoftver esetében már elterjedt, az előfizetéses rendszer mindenek felett álló előnye a naprakészség. Ha egy Adobe Photoshop vagy egy Microsoft Office esetében előfizetésről beszélünk, akkor arról beszélünk, hogy mindig elérhető az előfizetők számára a legfrissebb, naprakész csomag. Egy készen vett szoftver esetében pedig pont azt a verziót használhatjuk – igaz: örökre (kivéve, ha vásárolunk szoftverkövetést – de erről kicsit később).

Allplan előfizetés előnyei: mindig friss

Tehát ha mi most megveszünk egy örök licencet egy szoftverre, akkor pont azt a verziót használhatjuk. Ez nem csupán az Allplan esetében igaz.

De mi történik, ha kijön egy olyan operációs rendszer, amely már nem támogatja azt a verziót?

Mi történik, ha egy partnerünk pár év múlva egy olyan szoftverrel rendelkezik, amely képes lenne az akkori Allplan-hez BIM-connector segítségével csatlakozni, de a régebbi verzióban ez még nem elérhető?

Mi történik, akkor, ha egy újabb fejlesztéssel már olyan funkciók érhetőek el, amik számottevő segítséget nyújtanak a tervezés aktuális fázisában, de a régi verzióban nem érhetőek el?

Nem szeretjük a már megvásárolt és működő dolgokat újra megvenni. Az Allplan esetében persze létezik a szoftverfrissítés lehetősége, ahol a teljes ár töredékéért felfrissíthetjük a szoftverünket a legújabbra.

De érdemes megfontolni, hogy mindig a legújabb, legfrissebb, legteljesebb verzió álljon a rendelkezésünkre. Ezt az előnyt adja az Allplan előfizetés lehetősége.

Allplan előfizetés előnyei: egyszerre kisebb beruházás

Az előfizetés melletti másik fő előny az ár. Bár papíron az örök licenc díja pár év alatt megtérülne, ha az előfizetéssel hasonlítjuk össze, de a szofverkövetés díjakkal kiegészítve valójában ez nagyon sok évnyi előfizetéssel szemben éri meg. Egyszerűen mondjuk ki: az Allplan előfizetés kisebb beruházást igényel, mint megvenni az örök licencet, igaz: ez a költség évente jelentkezik az irodádnál mindaddig, amíg előfizetsz.

Allplan előfizetés hátránya: csak addig van szoftvered, amíg előfizetsz

Ha korrektül akarjuk ezt a kérdést megvizsgálni, akkor a hátrányokról is érdemes beszélnünk. Az Allplan előfizetés egyetlen hátránya, hogyha a következő évben nem hosszabbítod meg nem fogod tudni használni a szoftvered egyáltalán – míg az örök licenc esetén a megvásárolt verziót használhatod tovább frissítés nélkül is (kivéve, ha kompatibilitási problémák merülnek fel).

Az Allplan előfizetés a jövő

Világosan látszik, hogy a nagy szoftvergyártók az előfizetéses modellt preferálják szinte minden iparágban. Ez alól az építőipar és a tervezés sem kivétel. Még nincs erről egyértelmű döntés, de azt látjuk, hogy az Allplan is elkezdi követni ezt a trendet és bizony előfordulhat, hogy a jövőben teljesen átállnak az előfizetéses modellre. Várhatóan akkor a meglévő örök licencek érvényben maradnak majd, illetve azoknak sem kell aggódni, akik megvennék a szoftvert, hiszen továbbra is elérhető az örök licenc és a szoftverkövetés konstrukció, mely várhatóan elérhető marad egy ideig.

Hogy működik az Allplan előfizetés?

Az a jó hír, hogy az Allplan előfizetés pontosan úgy működik, mintha megvennéd a szoftvert. Megkapod a legfrissebb verziót és utána mindig a legfrissebbet használhatod mindaddig, míg él az előfizetésed. Éves szerződésre van lehetőséged, de ez lehet 2 vagy akár 3 év is (amit érdemes fontolóra venned, ha kedvezőbb ajánlatra vágysz, hiszen 3 éves előfizetés esetén szemmel láthatóan kedvezőbb a díj, mint 1 év esetén).

Az Allplan előfizetés egyszerűen igényelhető. Vedd fel velünk a kapcsolatot és megoldunk mindent. Az előfizetés pontos ára függ az előfizetett időtartamtól (1, 2 vagy 3 év), az euró árfolyamtól és az aktuális kedvezményektől. Jelenleg 2021. június 28-ig egy különleges akcióban érhető el az Allplan előfizetés. Erről érdeklődés esetén szívesen küldünk tájékoztatót – a kapcsolatfelvétel nem jár vásárlási kötelezettséggel.

Ismerd meg az Allplan előfizetés ajánlatunkat – kattints ide és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Még több hasznos szakmai cikk

Madárcsicsergés és a vihar – avagy két innovatív tervezés a nagyvilágból

Időről időre olyan cikkeket is hozunk, amelyek nem kifejezetten a szoftvereink előnyeiről- bár a...

Okosabb munka testreszabott tervezési munkafolyamatokkal

Mindenki tudja, hogy kevesebb idővel, kevesebb munkaerővel és kevesebb pénzzel kell az eddigieknél...

Allplan, Scia, Frilo – Nemetschek, Tangens… – Igazodjunk el gyorsan a márkanevek közt!

Előfordult már veled is, hogy csak kapkodtad a fejed a hasonló termékek márkái között, akár a...

A BIM valósággá tétele ügyfelei számára

Pietro Massai, építész és BIM menedzser vendégposztja Mindenki, aki az építészeti, mérnöki és...

Mi köze a kanadai dollárnak a mérnöki tervezéshez?

Valójában trükkös a címben feltett kérdés, mert legfeljebb annyi köze lehet, hogy egy Ottawa-i...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Allplan Infrastruktúra

2024. június 6-án 9:00 és 15:00 kezdettel az Allplan webináriumot hirdet, amelyben az Allplan...