Üzleti inspiráció mérnökirodáknak – mindent egyetlen forrásból: Carré Bleu

2021. 08. 17.

Ezúttal üzleti inspiráció céljával mutatjuk be ezt a cikket, hiszen a Te irodád számára – mindegy, hogy ma még egyszemélyes, vagy már komplex, szakterületeken átívelő megoldásokat adó, sok mérnököt foglalkoztató vállalatként dolgozol – mindig van újabb szint. Mai cikkünkben egy jó példát hozunk: ismerd meg a Carré Bleu csoportot.  

A Carré Bleu csoport minden projektszolgáltatást egy kézből kínál. A vállalatcsoport az Allplanra támaszkodik az összes szakterület zökkenőmentes együttműködésének biztosítása érdekében.

Aki a franciaországi Aubagne-ból származó Carré Bleu cégcsoporttal valósítja meg építési projektjét, az minden projektszolgáltatást egy kézből kap: a cégcsoport építészeket és belsőépítészeket, valamint statikusokat és épületgépész tervezőket foglalkoztat, így az építéstől a belsőépítészetig minden szakterületet lefed. „Minden területen kompetensnek kell lenni – az érzékenységben, az emberek megértésében, a gazdaságban, a technológiában” – így jellemzi cégének igényes holisztikus feladatát az alapító Christian Bois. Ezért még fontosabb, hogy a vállalat minden része ugyanazon a technikai alapon működjön. A Carré Bleu ebben az Allplanra támaszkodik.

Üzleti inspiráció: Megépíthetőség, rugalmasság, ambíció

Számos oka van annak, hogy a Carré Bleu miért találta meg az Allplan-t a számára megfelelő szoftverként. Az egyik ezek közül a megépíthetőség elve. „Az Allplan lehetővé teszi számunkra, hogy olyan építészetet hozzunk létre, amely pénzügyileg és technikailag megvalósítható” – mondja például Clément Bois, a Carré Bleu partnere. A másik az Allplan rugalmasságában rejlik. Christian Bois: „Ez az összes fázisban való reagálóképességről szól: tervezés, fejlesztés, 3D modellezés és tervdokumentumok – oda-vissza az építkezésen”.

Üzleti inspiráció - ALLPLAN

A különböző érdekelt felek igényeinek való megfelelés képessége szintén döntő fontosságú. „Fontos számunkra, hogy esztétikus terveket készítsünk, amelyek vonzónak tűnnek és könnyen érthetőek a projektet megvalósító építőipari cégek és az építészek számára, akik elolvassák azokat” – hangsúlyozza Joffrey Nys, a Carré Bleu partnere. Christian Bois filozofikusan hozzáteszi: „A végén egy jól megépített épületet kapunk, amely megfelel a követelményeknek. Ez egy ötlet, nem egy terv, de egy ötlet, ami megépül”.

Üzleti inspiráció az ALLPLAN 2022 GLOBAL SUMMIT-on is!

A Carré Bleu csoport előad az ALLPLAN 2022 GLOBAL SUMMIT-on is, előadásuk címe: Az első vázlattól az építkezésig az Allplan segítségével – mely sokat mondó. Várhatóan a teljes folyamatról fognak beszéni, ide értve a kezdeti tervezést, az építést, sőt még a belsőépítészetet is. Ha még nem jelentkeztél az idei csúcstalálkozóra, akkor ide kattintva most megteheted, vagy pedig nézd meg a részleteket itt.

Még több hasznos szakmai cikk

Mérnöki szakemberek integrálása a hídtervezésbe a BIM segítségével

A hídtervezés és -építés során a geometriai tervezésen, a koordinációs munkán és a kivitelezés...

Elkészült az első 3D nyomtatott ház Németországban!

Mai témánk: az első, egészében 3D nyomtatott ház... Mint az láthattad már, előszeretettel osztunk...

A fenntartható városfejlesztés iskolája: Bécs

Bécs évek óta úttörő szerepet játszik a fenntartható városfejlesztés új megközelítéseinek...

Onda Atlántica gyalogos híd: Széles ívben

Las Palmas de Gran Canaria nemcsak remek strandokkal rendelkezik, hanem nemrég egy gyönyörű híddal...

15+1 új évi fogadalom, amivel népszerűbb lehet egy mérnök iroda

Sokan örülnek, hogy véget ért 2020, hiszen a tavalyi év sok nehézséget hozott magával, nem csak...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Országjárásra indulunk

Különleges roadshow veszi kezdetét jövő héten, hiszen az Allpan, az Archicad, a FEM-Design és a...