Üzleti inspiráció mérnökirodáknak – mindent egyetlen forrásból: Carré Bleu

2021. 08. 17.

Ezúttal üzleti inspiráció céljával mutatjuk be ezt a cikket, hiszen a Te irodád számára – mindegy, hogy ma még egyszemélyes, vagy már komplex, szakterületeken átívelő megoldásokat adó, sok mérnököt foglalkoztató vállalatként dolgozol – mindig van újabb szint. Mai cikkünkben egy jó példát hozunk: ismerd meg a Carré Bleu csoportot.  

A Carré Bleu csoport minden projektszolgáltatást egy kézből kínál. A vállalatcsoport az Allplanra támaszkodik az összes szakterület zökkenőmentes együttműködésének biztosítása érdekében.

Aki a franciaországi Aubagne-ból származó Carré Bleu cégcsoporttal valósítja meg építési projektjét, az minden projektszolgáltatást egy kézből kap: a cégcsoport építészeket és belsőépítészeket, valamint statikusokat és épületgépész tervezőket foglalkoztat, így az építéstől a belsőépítészetig minden szakterületet lefed. „Minden területen kompetensnek kell lenni – az érzékenységben, az emberek megértésében, a gazdaságban, a technológiában” – így jellemzi cégének igényes holisztikus feladatát az alapító Christian Bois. Ezért még fontosabb, hogy a vállalat minden része ugyanazon a technikai alapon működjön. A Carré Bleu ebben az Allplanra támaszkodik.

Üzleti inspiráció: Megépíthetőség, rugalmasság, ambíció

Számos oka van annak, hogy a Carré Bleu miért találta meg az Allplan-t a számára megfelelő szoftverként. Az egyik ezek közül a megépíthetőség elve. „Az Allplan lehetővé teszi számunkra, hogy olyan építészetet hozzunk létre, amely pénzügyileg és technikailag megvalósítható” – mondja például Clément Bois, a Carré Bleu partnere. A másik az Allplan rugalmasságában rejlik. Christian Bois: „Ez az összes fázisban való reagálóképességről szól: tervezés, fejlesztés, 3D modellezés és tervdokumentumok – oda-vissza az építkezésen”.

Üzleti inspiráció - ALLPLAN

A különböző érdekelt felek igényeinek való megfelelés képessége szintén döntő fontosságú. „Fontos számunkra, hogy esztétikus terveket készítsünk, amelyek vonzónak tűnnek és könnyen érthetőek a projektet megvalósító építőipari cégek és az építészek számára, akik elolvassák azokat” – hangsúlyozza Joffrey Nys, a Carré Bleu partnere. Christian Bois filozofikusan hozzáteszi: „A végén egy jól megépített épületet kapunk, amely megfelel a követelményeknek. Ez egy ötlet, nem egy terv, de egy ötlet, ami megépül”.

Üzleti inspiráció az ALLPLAN 2022 GLOBAL SUMMIT-on is!

A Carré Bleu csoport előad az ALLPLAN 2022 GLOBAL SUMMIT-on is, előadásuk címe: Az első vázlattól az építkezésig az Allplan segítségével – mely sokat mondó. Várhatóan a teljes folyamatról fognak beszéni, ide értve a kezdeti tervezést, az építést, sőt még a belsőépítészetet is. Ha még nem jelentkeztél az idei csúcstalálkozóra, akkor ide kattintva most megteheted, vagy pedig nézd meg a részleteket itt.

Még több hasznos szakmai cikk

Hatékony hídtervezés Törökországban

Ők már tudják milyen a hatékony hídtervezés! 2017-ben a Yüksel Proje - Törökország egyik...

Előregyártott házak… tervezzünk még velük?

Előregyártott házak? Elősütött pizza, kész tészta, kész leves - ha az ételről van szó, akkor a...

Digitális iker: a NASA-tól a földi mérnöki tervezésig

A digitális iker tényleg a jövő! Az épített környezet egyik legnagyobb kihívása az erőforrások...

ALLPLAN Precast – avagy hogyan vezetik az előregyártott elemek a digitalizációt az építőiparban?

Az ALLPLAN Precast itthon talán csak egy szűkebb körben elterjedt szoftver, de úgy gondoltuk egy...

Lakossági tervezés megkönnyítése

Mladen Morača, az NS Drafter tervezőjének vendégposztja az Allplan blogjában jelent meg. Egy új,...

Fő termékeink

Utolsó hírünk

Az ALLPLAN elindítja az Allplan Cloud szolgáltatásokat az Allplan előfizetésekkel együtt

Továbbfejlesztett tervezés-építés munkafolyamatok az Allplan Cloud segítségével Az ALLPLAN ma...