„Lehet bármilyen bonyolult egy épület, az Allplanban képesek vagyunk könnyedén kezelni”

2020. 10. 16.

Az Építészfórumban megjelent egy cikk az Atlasz Mérnökiroda alapítóival, Baranovszky Ádámmal, Csáki Tiborral és Halász Istvánnal. A Tangens Kft. nagyon büszke arra, hogy olyan nívós irodákkal dolgozhat együtt, mint például az Atlasz Mérnökiroda.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

A legkülönfélébb tervezési feladatokat vállaló fiatal Atlasz Mérnökiroda igényeinek leginkább az Allplan programcsomag felel meg.

Amikor pedig megalapítottuk az Atlaszt, mind a hárman más szoftverháttérrel érkeztünk és ezért nagyon tudatosan, felsorakoztatva az érveket, ellenérveket gondoltuk végig, hogy milyen programot kezdjünk közösen használni. Az Allplan mellett szólt a folyamatos BIM követés, valamint az, hogy tudtuk, még tíz év múlva is lesz átjárás más szoftverek között.

Ezzel egy komplett csomagot kaptunk, amiben a geometriai tervektől a vasalásokig minden egyszerre meg tudunk csinálni, egy közös platformon. Mindezt jó áron tudtuk megvenni és megkapunk hozzá minden magyar nyelvű háttértámogatást a forgalmazó Tangens Kft-től.

Szintén az Allplan mellett szólt, hogy egy jól felépített 3D-s modellből egy nagyon szép, tiszta, a szó legjobb értelmébe véve régimódi, hagyományos tervrajzot lehet kivenni.

Vegyünk példának egy összetett építményt, alaplemezzel, közbenső- és zárófödémmel, pillérekkel és falakkal, lépcsőkkel, számos egyéb elemmel, amit ha más módon csinálnánk – egymás mellé, vagy egymás fölé tennénk a rétegeket –, nagyon bonyolultan kezelhető anyagokat kapnánk.

De lehet bármilyen bonyolult egy beruházás, egy műtárgy, egy épület, az Allplanban képesek vagyunk az egészet egy file-ban, könnyedén kezelni,

úgy, hogy egyszerre akár több kolléga is dolgozik rajta, nem kell egymásnak különböző, nagyméretű file-mentéseket küldeni. Nagyon jól lehet csapat szinten kezelni. Minden változtatás, módosítás gyorsan és könnyen elvégezhető, jól átlátható a teljes tartószerkezet.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

5 kedvenc funkció az Allplanban – Peter Pöppl “BIMfluencer” által

"BIMfluencer" Peter Pöppl bemutatja öt kedvenc funkcióját az Allplan legújabb verziójában. Ha van...

Zöld építés a természet ölén: A Cool4U Kft. irodája, Magyarországon

Cool4U Kft. - a Gree Group magyarországi képviselete - egy európai színvonalú, magas színvonalú és...

Allplan funkciók: A 4 legjobb (Pietro Massai építész szerint)

Pietro Massai, építész és BIM menedzser vendégposztja az Allplan blogjából Az Allplan már évek óta...

Nők az építőiparban

Nők az építőiparban? - Egyesek számára ez láthatóan még mindig nem általános. Négy, az iparágban...

A jövő múzeuma: a bécsi Museum a Karlsplatzon bővítést kap

Az Oswald Haerdtl építész által tervezett Wien Museum 63 évvel ezelőtt nyílt meg. A helyhiány...

Fő termékeink

Ismerd meg további referenciáinkat!

Méretezőprogram próbaidőre

E cikk készülése után nem sokkal telik le az a három hónap, amit a rangos statikai tervezési munkáiról ismert MTM Mérnökiroda kapott próbaidőként a Scia szoftver kipróbálására. Tapasztalataikról Markovits Péter ügyvezető igazgatóval és Bécser Pál vezető tervezővel beszélgettünk.

„Egy ismerős ajánlására elmentünk egy bemutatóra, megismertük az Allplant”

Az Építészfórumban megjelent egy cikk a Kovács&Kovács Stúdió Kft. alapítójával Kovács...

„Sokoldalúan használjuk az Allplant, bár nem csak mérnökiroda vagyunk”

Ingatlanbefektetésekben, szállodaberuházásokban, generálkivitelezésben és vasbeton-előregyártásban is érdekelt a K.V Építőipari Kft. és kapcsolt vállalkozásai;