Az Építészfórumban megjelent egy cikk az Atlasz Mérnökiroda alapítóival, Baranovszky Ádámmal, Csáki Tiborral és Halász Istvánnal. A Tangens Kft. nagyon büszke arra, hogy olyan nívós irodákkal dolgozhat együtt, mint például az Atlasz Mérnökiroda.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

A legkülönfélébb tervezési feladatokat vállaló fiatal Atlasz Mérnökiroda igényeinek leginkább az Allplan programcsomag felel meg.

Amikor pedig megalapítottuk az Atlaszt, mind a hárman más szoftverháttérrel érkeztünk és ezért nagyon tudatosan, felsorakoztatva az érveket, ellenérveket gondoltuk végig, hogy milyen programot kezdjünk közösen használni. Az Allplan mellett szólt a folyamatos BIM követés, valamint az, hogy tudtuk, még tíz év múlva is lesz átjárás más szoftverek között.

Ezzel egy komplett csomagot kaptunk, amiben a geometriai tervektől a vasalásokig minden egyszerre meg tudunk csinálni, egy közös platformon. Mindezt jó áron tudtuk megvenni és megkapunk hozzá minden magyar nyelvű háttértámogatást a forgalmazó Tangens Kft-től.

Szintén az Allplan mellett szólt, hogy egy jól felépített 3D-s modellből egy nagyon szép, tiszta, a szó legjobb értelmébe véve régimódi, hagyományos tervrajzot lehet kivenni.

Vegyünk példának egy összetett építményt, alaplemezzel, közbenső- és zárófödémmel, pillérekkel és falakkal, lépcsőkkel, számos egyéb elemmel, amit ha más módon csinálnánk – egymás mellé, vagy egymás fölé tennénk a rétegeket –, nagyon bonyolultan kezelhető anyagokat kapnánk.

De lehet bármilyen bonyolult egy beruházás, egy műtárgy, egy épület, az Allplanban képesek vagyunk az egészet egy file-ban, könnyedén kezelni,

úgy, hogy egyszerre akár több kolléga is dolgozik rajta, nem kell egymásnak különböző, nagyméretű file-mentéseket küldeni. Nagyon jól lehet csapat szinten kezelni. Minden változtatás, módosítás gyorsan és könnyen elvégezhető, jól átlátható a teljes tartószerkezet.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!