A Nemetschek Allplan két arany kategóriájú díjat is elnyert az Architects’ Darling Award 2012 pályázaton, melyet a Heinze GmbH postdetett meg Németországban.

A díjat 21 különböző területen lehetett elnyerni, a díjkiosztót pedig Celle településen tartották novemberben; az alsó-szászországi kisváros az építőipar számos vezetőjét vonzotta ide erre az alkalomra.

darlingaward

A Nemetschek Allplan a „legjobb építészeti szoftver”, valamint a „legjobb közösségimédia-jelenlét” kategóriában is arany kategóriájú díjat nyert. Sven Larsen, a Nemetschek Allplan vezérigazgatója hangsúlyozta: örülnek a díjnak, és egyúttal ösztönzésnek is tekintik, hogy a lehető legjobb eszközöket adják azoknak a szakembereknek a kezébe, akik épületek tervezésével, kivitelezésével, üzemeltetésével foglalkoznak. Mint hozzátette, a közösségi hálózatok segítenek abban, hogy az igényeket gyorsan azonosítani tudják, és ezeket beépítsék a szoftverfejlesztési folyamatba.

A „legjobb építészeti szoftver” díj odaítéléséhez egyébként rendkívül széles körben készítettek felmérést: összesen 2456 építésztől kértek véleményt több mint 200 forgalmazóról és márkanévről. A felmérés eredménye bizonyítja, hogy a Nemetschek Allplan a német építőipari döntéshozók legkeresettebb eszközei között található – hangsúlyozták a díjkiosztón.