Az ALLPLAN elindítja az Allplan Cloud szolgáltatásokat az Allplan előfizetésekkel együtt

2023. 12. 18.

Továbbfejlesztett tervezés-építés munkafolyamatok az Allplan Cloud segítségével

Az ALLPLAN ma bejelentette az Allplan Cloudot, mely egy olyan konszolidált megoldás, amely a tervezéstől az építésig tartó munkafolyamatok felemelését ígéri az optimális hatékonyság érdekében. Az Allplan Cloud 2023. október 1-jétől zökkenőmentesen integrálódik az összes Allplan-előfizetésbe, és számos olyan funkciót kínál, amelyekkel az adatokban rejlő teljes potenciál kiaknázható. A bővülő Allplan Cloud portfólió legelső kiadása az Allplan Cloud Viewer, egy IFC-fájlok vizualizációs eszköze. Ez a sokoldalú eszköz mostantól ingyenesen elérhető minden Allplan Subscription felhasználó és Bimplus Professional felhasználó számára.

Az Allplan Cloud áthidalja az asztali és a felhőalapú alkalmazások közötti szakadékot, és a felhasználók számára egy robusztus, felhőalapú BIM együttműködési platformot biztosít. Az előfizetéses felhasználók hozzáférést kapnak az alapvető többfelhasználós eszközökhöz, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes projekt-együttműködést bárhonnan. A platform emellett lehetővé teszi a csapatok számára a rajzok és tervek hatékony kezelését és terjesztését, elősegítve az irodai csapatmunka racionalizálását. Az Allplan Cloud továbbá speciális felhőalkalmazásokat vezet be a szerkezeti elemzési megoldásokhoz, átfogó és egységes élményt biztosítva.

„Rendkívül büszkék vagyunk a felhőalapú folyamatokhoz az Allplan Cloud szolgáltatásain keresztül való hozzáállásunkra, valamint az Allplan Cloud Viewer ezen legújabb fejlesztésére, amely szintén a That Open Company legmodernebb technológiáját tartalmazza. Az ALLPLAN elkötelezett a kiváló OPEN BIM együttműködés támogatása és a kiváló tervezéstől az építésig tartó munkafolyamatok biztosítása mellett az AEC szakemberek számára az építési és infrastrukturális projektekben” – mondta Nigel Rees, az ALLPLAN Cloud Services termékigazgatója.

Allplan Cloud Viewer

Az új technológiájú IFC fájlnéző, az Allplan Cloud Viewer, amely kezdetben a Bimplusba ágyazva lehetővé teszi a felhasználók számára az IFC fájl gyors megjelenítését. Ahelyett, hogy nagy IFC fájlokat töltenének fel és várakoznának, a felhasználók mostantól gyorsan megtekinthetnek egy új fájlt, megtekinthetik és vizuálisan ellenőrizhetik az IFC modelleket, mielőtt teljesen feltöltenék és létrehoznának egy revíziót a Bimplusban.

„Az Allplan Cloud Viewer további munkafolyamatokat kínál az IFC fájlok gyors megtekintéséhez a Bimpluson belül. Még a rendkívül nagyméretű IFC fájlok is kivételesen gyorsan megtekinthetők mostantól, a megnyitás és a megtekintés közötti idő – a tartalomtól és a fájlmérettől függően – akár 100-szor gyorsabb, mint a feltöltéssel és feldolgozással járó megtekintés” – magyarázza Thomas Müller, az Allplan Cloud & Bimplus termékmenedzsere. „Ezenkívül a BIM-alapú projektek esetében a felhasználók mostantól egyszerűen és azonnal megtekinthetik az eredeti IFC-fájlt, és összehasonlíthatják azt a Bimplusban tovább feldolgozott modellekkel. Végül a felhasználók gyorsan megtekinthetik a feltöltött IFC fájlokat a Bimplus dokumentumkezelési területén.”

Roman Christen, a svájci Christen AG építőipari vállalat magasépítési vezetője tanúsítja: „A modellalapú építés a BIM-mel a jövő, és az ALLPLAN Bimplus a központi szoftver az együttműködéshez. El vagyok ragadtatva a Bimplus-tól. Nagyon sok lehetőséget kínál, mégis áttekinthető és gyors.”

Allplan felhőszolgáltatások

Az Allplan Cloud magában foglalja a Bimplus by ALLPLAN funkcióit, valamint a korábbi önálló ALLPLAN termékeket, mint például az Allplan Share, az Allplan Exchange és az Allplan Workgroup Manager. Az ALLPLAN elkötelezett amellett, hogy folyamatosan integrálja szerzői eszközeit az együttműködési kínálatával, beleértve a nemrégiben frissített tervelosztási funkciókkal és a felhőalapú modellkezelő eszközünkkel való integrációt. Emellett olyan további alkalmazásokat is tartalmaz, mint az Autoconverter a szerkezeti elemzési megoldásokkal való cseréhez. Ráadásul most a zökkenőmentes modellellenőrzést biztosító Solibri Inside 12 hónapos előfizetés is elérhető azok számára, akik 2023. december 31. előtt új Allplan-előfizetést kötnek.

„Az együttműködés a sikeres projektvégrehajtás egyik legfontosabb pillére, akár csapatokon belül, akár több érdekelt félre kiterjedően. Alapvető tervezési elveink a tervezéstől az építésig tartó munkafolyamatok hatékonyságának javítására összpontosítanak, többek között a felhőalapú folyamatokon keresztül. Átfogó célunk, hogy olyan átfogó megoldást nyújtsunk a felhasználóknak, amely lehetővé teszi a hatékony együttműködést valamennyi projektjükben. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő személyek számára hozzáférést biztosítunk a vonatkozó adatokhoz, függetlenül azok helyétől, mindezt egy biztonságos és nagy teljesítményű munkafolyamaton belül” – nyilatkozta Nigel Rees termékigazgató.

Elérhetőség

Az Allplan Cloud szolgáltatások az összes Allplan-előfizetéssel együtt elérhetők. Az Allplan Cloud Viewer már elérhető az Allplan Cloud szolgáltatásokon keresztül vagy a Bimplus Professional szolgáltatáson keresztül. Részletes tájékoztatásért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

Szeizmikus korszerűsítés rekordidő alatt az Allplan Bridge segítségével

Egy 1960-as évekbeli viadukt vizsgálatához és szeizmikus korszerűsítéséhez a Fanigliulo...

Hotel Oberthaler: egy felújítás, amely a csillagokat célozza meg

Az "Oberthaler Park Hotel" épületfelújítási és bővítési projektjét 2023 januárjában mutatta be a...

ACMS Architects: Építészet az éghajlatváltozás idején

Prof. Christian Schlüter, az ACMS Architects munkatársa betekintést nyújt az éghajlatbarát és...

Hogyan válasszunk építészeti tervezőszoftvert

Az építészeti BIM-szoftver kritikus szerepet játszik a tervezési folyamatban. A megfelelő...

MENSE-KORTE: A 3D-s betonnyomtatás lenyűgöző technológiája

A 3D-s betonnyomtatás úttörői, a MENSE-KORTE ingenieure+architekten bebizonyították, hogy ez a...

Fő termékeink

További hasznos cikkek

A BIM növekvő befolyása az amerikai építőiparban

Az Egyesült Államokban a mérnöki és építészirodák már évek óta széles körben használják az...

OpenBIM mint a digitális adatcsere jövőbeli szabványa

Ma már egyértelműen kijelenthetjük, hogy az OpenBIM a digitális adatcsere jövőbeli szabványa. A...

Mézeskalács házikó – építész szemmel

Gondoltad volna, hogy egy mézeskalács házikó tervezése, kivitelezése is milyen mérnöki...

Integrált munkafolyamat megoldások mérnök irodák számára

Folyton az integrált munkafolyamat kifejezést halljuk mostanában a mérnökszoftverek, így az...

A Riverwave tervezés: Hogyan építsünk hullámot?

A mérnöknek semmi sem túl nehéz - még egy álló folyóhullám tervezés utáni megépítése sem. A...