Az ALLPLAN elindítja az Allplan Cloud szolgáltatásokat az Allplan előfizetésekkel együtt

2023. 12. 18.

Továbbfejlesztett tervezés-építés munkafolyamatok az Allplan Cloud segítségével

Az ALLPLAN ma bejelentette az Allplan Cloudot, mely egy olyan konszolidált megoldás, amely a tervezéstől az építésig tartó munkafolyamatok felemelését ígéri az optimális hatékonyság érdekében. Az Allplan Cloud 2023. október 1-jétől zökkenőmentesen integrálódik az összes Allplan-előfizetésbe, és számos olyan funkciót kínál, amelyekkel az adatokban rejlő teljes potenciál kiaknázható. A bővülő Allplan Cloud portfólió legelső kiadása az Allplan Cloud Viewer, egy IFC-fájlok vizualizációs eszköze. Ez a sokoldalú eszköz mostantól ingyenesen elérhető minden Allplan Subscription felhasználó és Bimplus Professional felhasználó számára.

Az Allplan Cloud áthidalja az asztali és a felhőalapú alkalmazások közötti szakadékot, és a felhasználók számára egy robusztus, felhőalapú BIM együttműködési platformot biztosít. Az előfizetéses felhasználók hozzáférést kapnak az alapvető többfelhasználós eszközökhöz, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes projekt-együttműködést bárhonnan. A platform emellett lehetővé teszi a csapatok számára a rajzok és tervek hatékony kezelését és terjesztését, elősegítve az irodai csapatmunka racionalizálását. Az Allplan Cloud továbbá speciális felhőalkalmazásokat vezet be a szerkezeti elemzési megoldásokhoz, átfogó és egységes élményt biztosítva.

„Rendkívül büszkék vagyunk a felhőalapú folyamatokhoz az Allplan Cloud szolgáltatásain keresztül való hozzáállásunkra, valamint az Allplan Cloud Viewer ezen legújabb fejlesztésére, amely szintén a That Open Company legmodernebb technológiáját tartalmazza. Az ALLPLAN elkötelezett a kiváló OPEN BIM együttműködés támogatása és a kiváló tervezéstől az építésig tartó munkafolyamatok biztosítása mellett az AEC szakemberek számára az építési és infrastrukturális projektekben” – mondta Nigel Rees, az ALLPLAN Cloud Services termékigazgatója.

Allplan Cloud Viewer

Az új technológiájú IFC fájlnéző, az Allplan Cloud Viewer, amely kezdetben a Bimplusba ágyazva lehetővé teszi a felhasználók számára az IFC fájl gyors megjelenítését. Ahelyett, hogy nagy IFC fájlokat töltenének fel és várakoznának, a felhasználók mostantól gyorsan megtekinthetnek egy új fájlt, megtekinthetik és vizuálisan ellenőrizhetik az IFC modelleket, mielőtt teljesen feltöltenék és létrehoznának egy revíziót a Bimplusban.

„Az Allplan Cloud Viewer további munkafolyamatokat kínál az IFC fájlok gyors megtekintéséhez a Bimpluson belül. Még a rendkívül nagyméretű IFC fájlok is kivételesen gyorsan megtekinthetők mostantól, a megnyitás és a megtekintés közötti idő – a tartalomtól és a fájlmérettől függően – akár 100-szor gyorsabb, mint a feltöltéssel és feldolgozással járó megtekintés” – magyarázza Thomas Müller, az Allplan Cloud & Bimplus termékmenedzsere. „Ezenkívül a BIM-alapú projektek esetében a felhasználók mostantól egyszerűen és azonnal megtekinthetik az eredeti IFC-fájlt, és összehasonlíthatják azt a Bimplusban tovább feldolgozott modellekkel. Végül a felhasználók gyorsan megtekinthetik a feltöltött IFC fájlokat a Bimplus dokumentumkezelési területén.”

Roman Christen, a svájci Christen AG építőipari vállalat magasépítési vezetője tanúsítja: „A modellalapú építés a BIM-mel a jövő, és az ALLPLAN Bimplus a központi szoftver az együttműködéshez. El vagyok ragadtatva a Bimplus-tól. Nagyon sok lehetőséget kínál, mégis áttekinthető és gyors.”

Allplan felhőszolgáltatások

Az Allplan Cloud magában foglalja a Bimplus by ALLPLAN funkcióit, valamint a korábbi önálló ALLPLAN termékeket, mint például az Allplan Share, az Allplan Exchange és az Allplan Workgroup Manager. Az ALLPLAN elkötelezett amellett, hogy folyamatosan integrálja szerzői eszközeit az együttműködési kínálatával, beleértve a nemrégiben frissített tervelosztási funkciókkal és a felhőalapú modellkezelő eszközünkkel való integrációt. Emellett olyan további alkalmazásokat is tartalmaz, mint az Autoconverter a szerkezeti elemzési megoldásokkal való cseréhez. Ráadásul most a zökkenőmentes modellellenőrzést biztosító Solibri Inside 12 hónapos előfizetés is elérhető azok számára, akik 2023. december 31. előtt új Allplan-előfizetést kötnek.

„Az együttműködés a sikeres projektvégrehajtás egyik legfontosabb pillére, akár csapatokon belül, akár több érdekelt félre kiterjedően. Alapvető tervezési elveink a tervezéstől az építésig tartó munkafolyamatok hatékonyságának javítására összpontosítanak, többek között a felhőalapú folyamatokon keresztül. Átfogó célunk, hogy olyan átfogó megoldást nyújtsunk a felhasználóknak, amely lehetővé teszi a hatékony együttműködést valamennyi projektjükben. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő személyek számára hozzáférést biztosítunk a vonatkozó adatokhoz, függetlenül azok helyétől, mindezt egy biztonságos és nagy teljesítményű munkafolyamaton belül” – nyilatkozta Nigel Rees termékigazgató.

Elérhetőség

Az Allplan Cloud szolgáltatások az összes Allplan-előfizetéssel együtt elérhetők. Az Allplan Cloud Viewer már elérhető az Allplan Cloud szolgáltatásokon keresztül vagy a Bimplus Professional szolgáltatáson keresztül. Részletes tájékoztatásért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

Termelékenyebb, hatékonyabb és automatizáltabb: Allplan Bridge 2024

Az építészeti, mérnöki és építőipar (AEC) folyamatosan fejlődik, és ezzel együtt a hídmérnökökkel...

Forradalmasítsa az építési munkafolyamatokat az Allplan 2024 segítségével

Egy olyan környezetben, ahol az építőipari szakemberek folyamatosan innovatív megoldásokat...

Automatizálás egyszerűen

Hogyan takaríthat meg időt az automatizált munkafolyamatok az előregyártott tervezés során? Az idő...

GIS és BIM: építészeti tervezés a virtuális városmodellben

Tökéletes kapcsolat: A GIS és a BIM kombinációja jelentősen segíti a fontos adatalapú döntéseket a...

Az épülettervezés jövőjének bemutatása az Allplan 2024 segítségével

Az Allplan BIM tervezőszoftver már régóta az építészeti, mérnöki és építőipari (AEC) iparág egyik...

Fő termékeink

További hasznos cikkek

Előregyártott beton: Unalmas és szürke volt tegnap

Az előregyártott betonelemek már régen lerázták magukról az unalmas, előregyártott épületek képét....

BIM adatok? Mi az a 7 dolog, amire használhatod őket?

MIre jók a BIM adatok? Bár sok tervező használja a BIM-et, nem használják ki teljes mértékben,...

Független és öntámogató: önellátó falvak

A Föld túlnépesedik. A világ népessége másodpercenként 2,5 emberrel növekszik. Bolygónknak több...

GIS és BIM: építészeti tervezés a virtuális városmodellben

Tökéletes kapcsolat: A GIS és a BIM kombinációja jelentősen segíti a fontos adatalapú döntéseket a...

A BIM üzleti előnyei: vizsgáljuk meg közelebbről

Az épületinformációs modellezést (BIM) egyre több megrendelő és hatóság írja elő. A kérdés azonban...