Tanulhatnak, gyakorolhatnak, ötleteket kaphatnak a felhasználók azokból a professzionális kisfilmekbol, amelyek az Allplan Youtube-csatornáján (Klikk!) találhatók.

20130101b

Külön kategóriába csoportosítva, együtt található meg a Youtube-on az a 11 „Quickstart” videó, amelyet az Allplan programmal még csak ismerkedők számára készített a Nemetschek, angol, illetve német nyelven. Ezen kívül a „haladók” számára hasznos információkat tartalmaz az a több tucatnyi kisfilm, amelyeket különböző nyelveken – zömében németül vagy angolul – hallgathatunk, ám a téma alapvetően vizuális jellegéből adódóan azok számára is jól követhető, akik az adott nyelvet nem beszélik.

A Nemetschek az utóbbi években különösen nagy hangsúlyt fektet az internetes jelenlétre, és azon belül is a videofilmes megjelenésre. Ez annyira sikeres a felhasználók körében, hogy a hasonló oktatóvideók gyártása immár önálló iparággá vált. Az érdeklődőknek érdemes megnézniük például a www.allplanlernen.de weboldalt, melyen ugyancsak számos (részben ingyenes, részben fizetős) kisfilm található. Ezeket a Nemetschektől független cég készíti, természetesen a szoftverforgalmazó céggel szakmai együttműködésben.