A mérnöki tervező programok koronázatlan királyának jövője

2018. 08. 10.

 

 

Kérdések és válaszok Richard Brothertonnal, az Allplan ügyvezető igazgatójával

(forrás: AEC Magazine)

Az Allplan ügyvezető igazgatói kinevezését követően Richard Brotherton kifejti az AEC Magazinnak adott interjúban, hogyan fejlődik az AEC-technológia, és mik a cég tervei a jövőre nézve.

 

Kattintson IDE a jövőbeli kedvenc programjáért!

 

mérnöki tervező programok

Richard Brotherton – értekezés a mérnöki tervező programok jövőjéről

 

Kérdés: Az Allplan a mérnöki tervező programok szignifikáns képviselője. Történetileg mindig erős volt Németországban BIM termékeivel az építészet, statika, és létesítménygazdálkodás területén. Azonban kevésbé ismert Nagy-Britanniában. Hogyan oszlanak meg a vásárlóik szektoronként?

Válasz: Az Allplan előnye, hogy azonos felületet kínál építészeti, és építőmérnöki feladatokhoz. S bár a különböző felhasználók természetszerűleg a platform különböző területeit használják, a program egyetlen közös környezetet kínál minden felhasználónak. Meggyőződésünk, hogy egyedi munkateret biztosítunk, amely egyesíti a 2D és 3D folyamatokat. Mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a rajzok minőségét illetően. Ez az átfogó vasalási terv szerkesztő megoldásainkkal együtt teszi az Allplan-t vonzó választássá a mérnöki piacon, több mint 250 000 felhasználóval ezeken a területeken. A termékeinket mindenhol használják, a világ leghosszabb hármas tornyú ferdekábeles hídjától, a skóciai Queensferry hídon át egészen a világ leghosszabb alagútjáig. De említhetnénk a svájci Gothard Base alagutat, továbbá számos jeles épületnél, például a Sky Tower esetén Németországban.

a mérnöki tervező programok világrekordert érő büszkesége: a skóciai Queensferry híd

a mérnöki tervező programok világrekordert érő büszkesége: a skóciai Queensferry híd

Kérdés: A BIM kezdeti időszakában az Allplan a mennyiség kimutatási funkcióival tűnt ki. Hogyan befolyásolta ez a termékfejlesztést az évek alatt?

Válasz: A mennyiség kimutatás mindig is központi jellegű volt az Allplan ajánlatában az olyan országokban, mint Németország. Azonban a valóságban, a költségvetés meghatározási folyamatok erősen regionálisak, ami megnehezíti e munkafolyamat lokalizálását más országokba. Azonban, továbbra is a gondolataink szerves részét képezi, és teljes mértékben támogatjuk a kezdeményezéseket a költségmeghatározási megoldások Allplannal történő integrálására. Például, nagyon szorosan együtt dolgozunk testvércégünkkel, a Nevarisszal [szintén a Nemetschek csoport része], illetve a felhőalapú közös adatkörnyezeti megoldásunkkal, az Allplan Bimplusszal. Ezúton képesek vagyunk az ügyfeleink által igényelt specifikus megoldásokat összekapcsolni.

 

Mondja el, mire vágyik álmai programjával és mi segítünk!
Kattintson!

 

Kérdés: 2017-ben új irodát nyitott Nagy-Britanniában az Allplan – miért Nagy-Britannia és miért most?

Válasz: Nagy-Britannia évek óta élmezőnyben jár a BIM-folyamatok és digitális épületmodellek terén, és Nagy-Britannia kormányának BIM-kezdeményezésein keresztül támogatást élvez. Ennek eredményeképpen kulcsfontosságú piacként tekintünk Nagy-Britanniára a nemzetközi BIM-piacon. Úgy hiszem, a BIM az ipar átalakításának küszöbén áll, és az Allplan szoftvermegoldásaival hiszünk benne, hogy segíthetjük elérni az ipar 3-as szintű BIM-céljait.

Kérdés: Nagy-Britanniában van néhány nagyon specifikus ipari kezdeményezés a BIM országos szintű szabvánnyá tételére. Milyen fejlesztéseket és funkciókat programozott az Allplan a szoftverbe, hogy segítsen a vevőknek olyan szabványoknak megfelelni, mint például a COBie brit változata, és átjárhatóságot elérni? Illetve hogyan vethető ez össze azzal, amit világszerte láthatunk?

Válasz: A 3. szintű BIM célja minden objektum teljes lekövethetőségének biztosítása, a projekt teljes életciklusának támogatása érdekében. Ezt az Allplan, mint a mérnöki tervező programok vezető képviselője már évek óta képes biztosítani. Az egyéni rajzelemek és objektumok tulajdonságai lekövethetők a teljes tervezési és szállítási folyamat során. Továbbá, az Allplan eredendően kapcsolatban áll a kollaborációs Allplan Bimplus eszközünkkel, egy nyílt platformmal, amellyel a modellek és a projekttel kapcsolatos összes adat kezelhető a projekt teljes csapatán belül. Támogatjuk a BIM-adatok IFC4-en keresztül történő exportját is, illetve a nyílt BIM-megközelítést a maximális átjárhatóságért.

 

Adatvesztés nélkül szeretne tervezni?
Kattintson most!

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

Szeizmikus korszerűsítés rekordidő alatt az Allplan Bridge segítségével

Egy 1960-as évekbeli viadukt vizsgálatához és szeizmikus korszerűsítéséhez a Fanigliulo...

Hotel Oberthaler: egy felújítás, amely a csillagokat célozza meg

Az "Oberthaler Park Hotel" épületfelújítási és bővítési projektjét 2023 januárjában mutatta be a...

ACMS Architects: Építészet az éghajlatváltozás idején

Prof. Christian Schlüter, az ACMS Architects munkatársa betekintést nyújt az éghajlatbarát és...

Hogyan válasszunk építészeti tervezőszoftvert

Az építészeti BIM-szoftver kritikus szerepet játszik a tervezési folyamatban. A megfelelő...

MENSE-KORTE: A 3D-s betonnyomtatás lenyűgöző technológiája

A 3D-s betonnyomtatás úttörői, a MENSE-KORTE ingenieure+architekten bebizonyították, hogy ez a...

Fő termékeink

További hasznos cikkek

Építész vagy statikus tervező program választása – hogyan?

Amikor eljött az ideje egy új 3D-s modellezési program kiválasztásának, könnyen...

Előregyártott házak… tervezzünk még velük?

Előregyártott házak? Elősütött pizza, kész tészta, kész leves - ha az ételről van szó, akkor a...

5 AEC iparági trend, amelyre 2021-ben figyelni kell

Az elmúlt év jelentősen felforgatta többek között az építészeti, mérnöki és építőipari (AEC)...

Hotel Oberthaler: egy felújítás, amely a csillagokat célozza meg

Az "Oberthaler Park Hotel" épületfelújítási és bővítési projektjét 2023 januárjában mutatta be a...

Üzleti inspiráció mérnökirodáknak – mindent egyetlen forrásból: Carré Bleu

Ezúttal üzleti inspiráció céljával mutatjuk be ezt a cikket, hiszen a Te irodád számára – mindegy,...