A mérnöki tervező programok koronázatlan királyának jövője

2018. 08. 10.

 

 

Kérdések és válaszok Richard Brothertonnal, az Allplan ügyvezető igazgatójával

(forrás: AEC Magazine)

Az Allplan ügyvezető igazgatói kinevezését követően Richard Brotherton kifejti az AEC Magazinnak adott interjúban, hogyan fejlődik az AEC-technológia, és mik a cég tervei a jövőre nézve.

 

Kattintson IDE a jövőbeli kedvenc programjáért!

 

mérnöki tervező programok

Richard Brotherton – értekezés a mérnöki tervező programok jövőjéről

 

Kérdés: Az Allplan a mérnöki tervező programok szignifikáns képviselője. Történetileg mindig erős volt Németországban BIM termékeivel az építészet, statika, és létesítménygazdálkodás területén. Azonban kevésbé ismert Nagy-Britanniában. Hogyan oszlanak meg a vásárlóik szektoronként?

Válasz: Az Allplan előnye, hogy azonos felületet kínál építészeti, és építőmérnöki feladatokhoz. S bár a különböző felhasználók természetszerűleg a platform különböző területeit használják, a program egyetlen közös környezetet kínál minden felhasználónak. Meggyőződésünk, hogy egyedi munkateret biztosítunk, amely egyesíti a 2D és 3D folyamatokat. Mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a rajzok minőségét illetően. Ez az átfogó vasalási terv szerkesztő megoldásainkkal együtt teszi az Allplan-t vonzó választássá a mérnöki piacon, több mint 250 000 felhasználóval ezeken a területeken. A termékeinket mindenhol használják, a világ leghosszabb hármas tornyú ferdekábeles hídjától, a skóciai Queensferry hídon át egészen a világ leghosszabb alagútjáig. De említhetnénk a svájci Gothard Base alagutat, továbbá számos jeles épületnél, például a Sky Tower esetén Németországban.

a mérnöki tervező programok világrekordert érő büszkesége: a skóciai Queensferry híd

a mérnöki tervező programok világrekordert érő büszkesége: a skóciai Queensferry híd

Kérdés: A BIM kezdeti időszakában az Allplan a mennyiség kimutatási funkcióival tűnt ki. Hogyan befolyásolta ez a termékfejlesztést az évek alatt?

Válasz: A mennyiség kimutatás mindig is központi jellegű volt az Allplan ajánlatában az olyan országokban, mint Németország. Azonban a valóságban, a költségvetés meghatározási folyamatok erősen regionálisak, ami megnehezíti e munkafolyamat lokalizálását más országokba. Azonban, továbbra is a gondolataink szerves részét képezi, és teljes mértékben támogatjuk a kezdeményezéseket a költségmeghatározási megoldások Allplannal történő integrálására. Például, nagyon szorosan együtt dolgozunk testvércégünkkel, a Nevarisszal [szintén a Nemetschek csoport része], illetve a felhőalapú közös adatkörnyezeti megoldásunkkal, az Allplan Bimplusszal. Ezúton képesek vagyunk az ügyfeleink által igényelt specifikus megoldásokat összekapcsolni.

 

Mondja el, mire vágyik álmai programjával és mi segítünk!
Kattintson!

 

Kérdés: 2017-ben új irodát nyitott Nagy-Britanniában az Allplan – miért Nagy-Britannia és miért most?

Válasz: Nagy-Britannia évek óta élmezőnyben jár a BIM-folyamatok és digitális épületmodellek terén, és Nagy-Britannia kormányának BIM-kezdeményezésein keresztül támogatást élvez. Ennek eredményeképpen kulcsfontosságú piacként tekintünk Nagy-Britanniára a nemzetközi BIM-piacon. Úgy hiszem, a BIM az ipar átalakításának küszöbén áll, és az Allplan szoftvermegoldásaival hiszünk benne, hogy segíthetjük elérni az ipar 3-as szintű BIM-céljait.

Kérdés: Nagy-Britanniában van néhány nagyon specifikus ipari kezdeményezés a BIM országos szintű szabvánnyá tételére. Milyen fejlesztéseket és funkciókat programozott az Allplan a szoftverbe, hogy segítsen a vevőknek olyan szabványoknak megfelelni, mint például a COBie brit változata, és átjárhatóságot elérni? Illetve hogyan vethető ez össze azzal, amit világszerte láthatunk?

Válasz: A 3. szintű BIM célja minden objektum teljes lekövethetőségének biztosítása, a projekt teljes életciklusának támogatása érdekében. Ezt az Allplan, mint a mérnöki tervező programok vezető képviselője már évek óta képes biztosítani. Az egyéni rajzelemek és objektumok tulajdonságai lekövethetők a teljes tervezési és szállítási folyamat során. Továbbá, az Allplan eredendően kapcsolatban áll a kollaborációs Allplan Bimplus eszközünkkel, egy nyílt platformmal, amellyel a modellek és a projekttel kapcsolatos összes adat kezelhető a projekt teljes csapatán belül. Támogatjuk a BIM-adatok IFC4-en keresztül történő exportját is, illetve a nyílt BIM-megközelítést a maximális átjárhatóságért.

 

Adatvesztés nélkül szeretne tervezni?
Kattintson most!

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

3 mód a BIM minőségének növelésére az optimális építhetőség érdekében

A minőséget nem lehet a projekt egy adott szakaszában hozzáadni - a minőség már az elején...

Szennyvízcsatornázás: Automatizált tervezés, fenntartható gyártás

A 80 százalékos időmegtakarítás sok vállalat számára elérhetetlen álomnak hangzik. A CREABETON...

Partneri ökoszisztéma a digitális megoldásokhoz

Stefan Kaufmann, az ALLPLAN BIM-stratégia és új technológiák termékmenedzsere Hogyan győzzük le az...

Onda Atlántica gyalogos híd: Széles ívben

Las Palmas de Gran Canaria nemcsak remek strandokkal rendelkezik, hanem nemrég egy gyönyörű híddal...

4 példa a BIM bevezetésére az építőiparban

Az épületinformációs modellezés (BIM) elfogadott módszer a tervezési fázisban, de gyakran...

Fő termékeink

További hasznos cikkek

A parametrikus hídtervezés

Mivel a hidak a legbonyolultabb épített szerkezetek közé tartoznak, ebből következik, hogy a...

Tudtad? Olcsóbb a jogtiszta szoftver, mint a büntetés!

„Persze, minden szoftvert árusító cég ezt kommunikálja” – mondhatnád, ahogy azt is, hogy: „Még...

A beton már rég nem az, amit gondoltunk róla

Mai cikkünkben a beton világába szeretnénk egy kisebb szakmai, érdekesség kirándulást tenni....

Öngyógyító tégla – innovatív építőanyag a láthatáron?

A CU Boulder kutatói öngyógyító tégla kifejlesztésén dolgoznak, mely baktériumokból készül és...

Útmutató a sikeres előregyártáshoz

Az előregyártást és a moduláris építkezést évek óta a szakmunkáshiányra és az egyre növekvő...