A mérnöki tervező programok koronázatlan királyának jövője

2018. 08. 10.

 

 

Kérdések és válaszok Richard Brothertonnal, az Allplan ügyvezető igazgatójával

(forrás: AEC Magazine)

Az Allplan ügyvezető igazgatói kinevezését követően Richard Brotherton kifejti az AEC Magazinnak adott interjúban, hogyan fejlődik az AEC-technológia, és mik a cég tervei a jövőre nézve.

 

Kattintson IDE a jövőbeli kedvenc programjáért!

 

mérnöki tervező programok

Richard Brotherton – értekezés a mérnöki tervező programok jövőjéről

 

Kérdés: Az Allplan a mérnöki tervező programok szignifikáns képviselője. Történetileg mindig erős volt Németországban BIM termékeivel az építészet, statika, és létesítménygazdálkodás területén. Azonban kevésbé ismert Nagy-Britanniában. Hogyan oszlanak meg a vásárlóik szektoronként?

Válasz: Az Allplan előnye, hogy azonos felületet kínál építészeti, és építőmérnöki feladatokhoz. S bár a különböző felhasználók természetszerűleg a platform különböző területeit használják, a program egyetlen közös környezetet kínál minden felhasználónak. Meggyőződésünk, hogy egyedi munkateret biztosítunk, amely egyesíti a 2D és 3D folyamatokat. Mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a rajzok minőségét illetően. Ez az átfogó vasalási terv szerkesztő megoldásainkkal együtt teszi az Allplan-t vonzó választássá a mérnöki piacon, több mint 250 000 felhasználóval ezeken a területeken. A termékeinket mindenhol használják, a világ leghosszabb hármas tornyú ferdekábeles hídjától, a skóciai Queensferry hídon át egészen a világ leghosszabb alagútjáig. De említhetnénk a svájci Gothard Base alagutat, továbbá számos jeles épületnél, például a Sky Tower esetén Németországban.

a mérnöki tervező programok világrekordert érő büszkesége: a skóciai Queensferry híd

a mérnöki tervező programok világrekordert érő büszkesége: a skóciai Queensferry híd

Kérdés: A BIM kezdeti időszakában az Allplan a mennyiség kimutatási funkcióival tűnt ki. Hogyan befolyásolta ez a termékfejlesztést az évek alatt?

Válasz: A mennyiség kimutatás mindig is központi jellegű volt az Allplan ajánlatában az olyan országokban, mint Németország. Azonban a valóságban, a költségvetés meghatározási folyamatok erősen regionálisak, ami megnehezíti e munkafolyamat lokalizálását más országokba. Azonban, továbbra is a gondolataink szerves részét képezi, és teljes mértékben támogatjuk a kezdeményezéseket a költségmeghatározási megoldások Allplannal történő integrálására. Például, nagyon szorosan együtt dolgozunk testvércégünkkel, a Nevarisszal [szintén a Nemetschek csoport része], illetve a felhőalapú közös adatkörnyezeti megoldásunkkal, az Allplan Bimplusszal. Ezúton képesek vagyunk az ügyfeleink által igényelt specifikus megoldásokat összekapcsolni.

 

Mondja el, mire vágyik álmai programjával és mi segítünk!
Kattintson!

 

Kérdés: 2017-ben új irodát nyitott Nagy-Britanniában az Allplan – miért Nagy-Britannia és miért most?

Válasz: Nagy-Britannia évek óta élmezőnyben jár a BIM-folyamatok és digitális épületmodellek terén, és Nagy-Britannia kormányának BIM-kezdeményezésein keresztül támogatást élvez. Ennek eredményeképpen kulcsfontosságú piacként tekintünk Nagy-Britanniára a nemzetközi BIM-piacon. Úgy hiszem, a BIM az ipar átalakításának küszöbén áll, és az Allplan szoftvermegoldásaival hiszünk benne, hogy segíthetjük elérni az ipar 3-as szintű BIM-céljait.

Kérdés: Nagy-Britanniában van néhány nagyon specifikus ipari kezdeményezés a BIM országos szintű szabvánnyá tételére. Milyen fejlesztéseket és funkciókat programozott az Allplan a szoftverbe, hogy segítsen a vevőknek olyan szabványoknak megfelelni, mint például a COBie brit változata, és átjárhatóságot elérni? Illetve hogyan vethető ez össze azzal, amit világszerte láthatunk?

Válasz: A 3. szintű BIM célja minden objektum teljes lekövethetőségének biztosítása, a projekt teljes életciklusának támogatása érdekében. Ezt az Allplan, mint a mérnöki tervező programok vezető képviselője már évek óta képes biztosítani. Az egyéni rajzelemek és objektumok tulajdonságai lekövethetők a teljes tervezési és szállítási folyamat során. Továbbá, az Allplan eredendően kapcsolatban áll a kollaborációs Allplan Bimplus eszközünkkel, egy nyílt platformmal, amellyel a modellek és a projekttel kapcsolatos összes adat kezelhető a projekt teljes csapatán belül. Támogatjuk a BIM-adatok IFC4-en keresztül történő exportját is, illetve a nyílt BIM-megközelítést a maximális átjárhatóságért.

 

Adatvesztés nélkül szeretne tervezni?
Kattintson most!

Olvass bele legújabb cikkeinkbe

Termelékenyebb, hatékonyabb és automatizáltabb: Allplan Bridge 2024

Az építészeti, mérnöki és építőipar (AEC) folyamatosan fejlődik, és ezzel együtt a hídmérnökökkel...

Forradalmasítsa az építési munkafolyamatokat az Allplan 2024 segítségével

Egy olyan környezetben, ahol az építőipari szakemberek folyamatosan innovatív megoldásokat...

Automatizálás egyszerűen

Hogyan takaríthat meg időt az automatizált munkafolyamatok az előregyártott tervezés során? Az idő...

GIS és BIM: építészeti tervezés a virtuális városmodellben

Tökéletes kapcsolat: A GIS és a BIM kombinációja jelentősen segíti a fontos adatalapú döntéseket a...

Az épülettervezés jövőjének bemutatása az Allplan 2024 segítségével

Az Allplan BIM tervezőszoftver már régóta az építészeti, mérnöki és építőipari (AEC) iparág egyik...

Fő termékeink

További hasznos cikkek

Útmutató a sikeres előregyártáshoz

Az előregyártást és a moduláris építkezést évek óta a szakmunkáshiányra és az egyre növekvő...

Hatékony tervezési folyamat létrehozása

Egy takarékos, és hatékony tervezési folyamat kialakítása a kulcsa annak, hogy a költségvetést...

Zöld építés a természet ölén: A Cool4U Kft. irodája, Magyarországon

Cool4U Kft. - a Gree Group magyarországi képviselete - egy európai színvonalú, magas színvonalú és...

Hatékony betonacél részletezés a gyakorlatban

Aleksandra Glendža, az NS Drafter társalapítója és Allplan projektmenedzsere vendégposztja A...

Új típusú munkavégzés: irodai tervezés ÉS home office

Mi történik az építőiparban? sokan állnak vissza irodai munkavégzésre az építész, statikus,...